12 Ноември, 2022 13:02 1 739 3

Осъдиха режисьора Пол Хагис да плати 7,2 млн. долара по дело за изнасилване

  • пол хагис-
  • режисьор-
  • дело за изнасилване-
  • обезщетение

Той каза, че е "много разочарован от резултатите" по делото и заяви, че с адвокатите си ще продължи "да се бори да очисти името си"

Осъдиха режисьора Пол Хагис да плати 7,2 млн. долара по дело за изнасилване - 1
Снимка: Shutterstock

Режисьорът Пол Хагис бе осъден да плати поне 7,5 милиона щатски долара обезщетение на жената, която го обвини в изнасилване. Съдебният състав по гражданското дело се готви да наложи още наказания на носителя на "Оскар" Хагис.

Процесът противопостави Хагис, известен като сценарист на отличените с "Оскар" "Момиче за милиони" и "Сблъсъци", с Хейли Брейст, с която се запознават при подготовката на филмови премиери.

Той каза, че е "много разочарован от резултатите" по делото и заяви, че с адвокатите си ще продължи "да се бори да очисти името си". Той излезе от съда, придружен от трите си големи дъщери. Една от тях плака на рамото на сестра си, докато съдебният състав обявяваше решението си.

Брейст, на 36 години, която работи като пиар, твърди, че през януари 2013 г., след парти за филмова прожекция, Хагис ѝ предложил да я откара и я поканил на питие в дома си в Ню Йорк. Там той започнал да я ухажва и накрая я изнасилил. Хагис, на 69 години, заяви, че пиарката флиртувала с него, първа го целунала и инициирала орален секс във взаимодействие, което било напълно по взаимно съгласие. Той каза, че не помни дали са имали сношение.

Съдебният състав прие твърденията на Брейст, която пледира, че е претърпяла психологически и професионални последици от случая с Хагис, предава БТА. Тя завежда дело през 2017 г.

Брейст ще получи 7,5 милиона долара като компенсация за страданията. Отделно съдебните заседатели прецениха, че е нужно да определят и наказателна компенсация. Нейният размер ще се определи в понеделник.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 всеки русофил/туркофил

    2 5 Отговор
    трябва да се присъедини към метоо !
  • 2 Охо-бохо

    2 1 Отговор
    За 7 милиона долара и аз ще му дам!
  • 3 Гост

    2 0 Отговор
    Тия па се се сещат след 15 - 20г., но за пари са готови на всичкУ