Last news in Fakti

13 Ноември, 2022 10:02 2 359 5

Алек Болдуин съди екипа на фаталния филм "Rust"

  • алек болдуин-
  • дело-
  • rust-
  • оръжие-
  • небрежност-
  • екип-
  • филм

Обвиненията са за проявена небрежност, когато са му дали зареден пистолет

Алек Болдуин съди екипа на фаталния филм "Rust"  - 1
Снимка: БГНЕС

Американският актьор и продуцент Алек Болдуин заведе дело срещу четирима души от снимачния екип на филма "Rust" (Ръжда), по време на работа по който случайно застреля операторката Халина Хъчинс, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Насрещният иск е подаден в лосанджелиски съд в отговор на дело, в което друг човек от екипа е посочил Болдуин и останалите като ответници.

Болдуин посочва в иска си Хана Гутиерес-Рид, която е отговаряла за оръжията на снимачната площадка, отговарящата за реквизита Сара Закри, доставчикът на реквизит Сет Кени и първия асистент-режисьор Дейвид Холс. Именно той е дал пистолета на Болдуин онзи ден, като го уверил, че е безопасен.

Преди това актьорът заведе и дело срещу продуцентите на филма с аргумента, че отговорността за безопасността на огнестрелните оръжия не е негова.

През октомври 2021 г., по време на репетиция на снимачната площадка на "Rust", Болдуин, който е копродуцент на филма, стреля с оръжие, което се оказа заредено с бойни патрони, а не с халосни. В резултат на това бяха ранени операторката Халина Хъчинс и режисьорът Джоел Соуза. Режисьорът беше изписан от болницата няколко часа по-късно, но лекарите не успяха да спасят операторката.

След това семейство Хъчинс заведе дело за непредумишлено убийство срещу Болдуин и другите продуценти.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МНЕНИЕ

    18 1 Отговор
    ТОЧНО така трябва да се действа, а не да поемаш вината защото си известен човек
  • 2 Aлфа Bълкът

    7 18 Отговор
    Този като Иванчева нагъл, хем продуцент, хем той ги наел, хем не ги е уволнил при оплаквания от липса на контрол, хем уби двама души, хем жертва се изкара.

    Коментиран от #4

  • 3 РЕАЛИСТ

    5 13 Отговор
    Много съмнителен този Алек Болдуин. Игра пародийна роля на Тръмп, като приятел на Путин. После застреля украинка, незнайно как.
  • 4 Тцтц

    15 2 Отговор

    До коментар #2 от "Aлфа Bълкът":

    Какви двама души , колко болни мозъци тук не могат да прочетат с разбиране и 1 изречение. Живо доказателство, че IQ-то може и да е негативно!

    Коментиран от #5

  • 5 Aлфа Bълкът

    2 11 Отговор

    До коментар #4 от "Тцтц":

    Да не мислиш, че ще ти чета всички статии, особено от любопитно. Забравих че режисьорът остана жив.