Last news in Fakti

17 Ноември, 2022 15:32 4 330 4

Любопитни съвети за намиране на съпруг от 1950 г.

  • съпруг-
  • семейство-
  • брак-
  • жени-
  • 50-те години-
  • минало-
  • мода-
  • съвети

Живеем в прогресивни времена, но през 50-те години намирането на съпруг е било цел номер 1 на всяко момиче

Любопитни съвети за намиране на съпруг от 1950 г. - 1
Снимка: Shutterstock

От 50-те години на миналия век насам много неща са се променили - от технологиите през политическите идеологии до социалните норми. Трудно е да си представим, а за други и да си спомнят, какъв е бил животът непосредствено след Втората световна война.

Това е бил период, в който създаването на семейство е било цел номер 1 на жените тогава, а намирането на съпруг е било важна тема. Толкова е била важна, че списанията и справочниците с готовност предлагали съвети, които да помогнат на жените да си намерят мъж - съвети, които сега служат като своеобразна капсула на времето за абсурдните масови вярвания, свързани с брачното щастие, пише vesti.bg.

Един от съветите се появява в брой на списание McCall's през 1958 г. и е озаглавен "129 начина да си намерим съпруг".

Запознайте се с най-интересните от тях:

Обявете се за мъж съсобственик на лодка

Списанието не уточнява дали е важно действително да имате лодка или не, но всеки мъж, който е готов да бъде съсобственик на лодката ви, със сигурност е готов да влезе във връзка с вас, нали?

Намерете си работа като демонстратор на риболовни принадлежности в магазин за спортни стоки

Дайте на мъж риба и той ще яде цял ден. Научете един мъж да лови риба и той ще се ожени за вас!

На първата среща му кажете, че не мислите да се жените

Малко обратна психология върви много добре. Друг съвет, който списанието дава по-нататък, е: "Посочете му, че смъртността при самотните мъже е два пъти по-висока от тази при женените."

Изработвайте и продавайте тупета - плешивите мъже са лесна плячка!

За щастие в наши дни плешивите мъже са склонни да са плешиви с малко повече гордост и самочувствие.

Застанете в ъгъла и плачете тихо

"Шансовете са големи, че той ще дойде да разбере какво се е случило." Няма нищо по-хубаво от една девойка в беда - но трябва да сте доста добра актриса, за да се справите с фалшивите сълзи!

Спечелете много пари

Този съвет е доста изненадващ за времето си, особено след като и в наши дни се говори много за това как крехката мъжественост смята жените с високи доходи за непривлекателни. Друг съвет по-късно в списъка е: "Купете си кабриолет. Мъжете обичат да се возят в тях."

Върнете се в родния си град на гости

В статията се добавя: "В момента, в който се появят нови жени, те трябва да се върнат в България: "Дивото дете от съседния апартамент може да се е превърнало в много хубав ерген, докато ви е нямало".

Нарисувайте името и номера си на покрива

Когато мъжете на земята не се обаждат, трябва да си поставите малко по-високи цели!

Научете се да рисувате

Това звучи сякаш може да бъде хубав начин да срещнете хора със сходни интереси или да развиете собствената си личност и хоби, но след него следва важна втора стъпка: "Поставете статива пред инженерното училище". За да бъдем честни, повечето психолози са съгласни, че противоположностите се привличат.

Ходете на всички срещи на класа от гимназията или колежа

Това всъщност би могло да бъде добър съвет в днешно време, ако сте харесали някого от класа си, но списанието добавя малко по-мрачен тон: "Там може да има вдовци".

Спънете се, когато влезете в стаята, в която е той

Тромавостта изглежда е доста привлекателна черта, както съветва и ръководството: "Носете лепенка. Хората винаги питат какво се е случило."

Попитайте го за съвет какъв парфюм да ползвате

Това е забавно предшествано от твърдението: "Мъжете обичат да си мислят, че са авторитети в областта на парфюмите." По същество искате да го заблудите, че има влияние.

Носете със себе си фотоапарат и питайте непознати, красиви мъже дали биха имали нещо против да ви снимат

Списанието наистина посочва "странни, красиви мъже". Звучи странно, но ако се замислите, вие ги принуждавате да отделят малко време, за да ви се възхитят през обектива. Има и по-лоши начини да накарате някого да ви погледне!

Изгубете се по време на футболен мач

Подгответе се за напълно непланирана, откровена среща, на която той също ще си помисли, че се занимавате със спорт! (Защото как иначе бихте могли да се изгубите по време на мач?)

Ако изглеждате добре в пуловери, носете такъв на всяка трета среща

Подробностите по този въпрос са малко размити за дамите от 50-те, но очевидно няма как да сгрешите, ако носите пуловер, ако изглеждате добре в него.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ехото...

    17 2 Отговор
    Гледай ти...... жените навремето са получили мъдри съвети , които биха проработили и днес ! Не като сегашните - солжи си мама , хиалурон......
  • 2 Сиганин

    8 3 Отговор
    Вземи напиши една интересна статия,не да смучете простотия от пръстите си
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Роза

    11 0 Отговор
    Някои от тези съвети сега изглеждат смешни,но за онова време са вършели работа!Намирането на съпруг дори още преди тридесет години беше първостепенна цел на много девойки,докато сега никой за нищо не го е еня!Времената се менят!