Last news in Fakti

17 Декември, 2022 15:12 2 036 5

Анджелина Джоли вече няма да е специален пратеник на ООН за бежанците

  • анджелина джоли-
  • пратеник-
  • оон-
  • бежанци

"Време е да работя по друг начин и да се ангажирам пряко с бежанците и местни организации", се посочва в изявление на актрисата

Анджелина Джоли вече няма да е специален пратеник на ООН за бежанците - 1
Снимкa: Shutterstock

След 21 години вярна служба актрисата Анджелина Джоли се оттегля от функциите на специален пратеник на Върховния комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН), съобщи АФП.

"След двадесет години работа в системата на ООН усещам, че е време да работя по друг начин и да се ангажирам пряко с бежанците и местни организации", се посочва в изявление на актрисата, разпространено от ВКБООН. В него не се посочва какви ще са бъдещите ѝ инициативи.

"Благодарни сме за десетилетната ѝ служба, за отдадеността ѝ и за приноса ѝ за бежанците и за хората, които са принудени да бягат", се посочва в изявление на ръководителя на ВКБООН Филипо Гранди.

Джоли бе назначена за специален пратеник на ВКБООН през 2012 г. и оттогава е участвала в 60 мисии на терен, привличайки внимание с популярността си към бежанските кризи, припомня БТА.

През юни 2021 г. тя призова за повече солидарност по време на посещение в лагера Гудубо в Буркина Фасо. "Начинът, по който ние като международна общност се опитваме да се справим с конфликтите и несигурността, не работи", каза тя. Актрисата тогава каза, че никога преди не е била така разтревожена от бежанската криза по света. Оттогава броят на бежанците и вътрешно разселените хора стабилно расте и в средата на тази година достигна 100 милиона души.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евтина пръчка

    21 6 Отговор
    За 21 години не е обелила и дума за това че нейната държава създава всички тези бежанци, глад, смърт и бедствия.
    Позор за тази наркоманка болна от дистрофия.
  • 2 1100

    16 7 Отговор
    Боже, пак тази лудата!Не ни я показвайте-и като човек и като актриса не струва.Слава Богу, че Брат Пит се оттърва от това недоразумение.
  • 3 боливуд завижда

    4 1 Отговор
    аденохромче за дълга младост
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Тото 1 и Тото 2

    2 0 Отговор
    Какво ли щеше да стане , ако САЩ отделят частица от парите си за война и оръжие и ги насочат към хората , за коиго Джоли УЖ се грижи ?