Last news in Fakti

3 Януари, 2023 10:49 6 255 18

Диана Димитрова първа ударила Вергов

  • юлиан вергов-
  • диана димитрова-
  • скандал-
  • побой-
  • съд-
  • самозащита

Актьорът може да не бъде осъден за побой над колежката си

Юлиан Вергов може да не бъде осъден за побой над колежката си и бивша своя любовница Диана Димитрова, но вече търпи сериозни негативи в професионален и личен план.

52-годишният актьор повече няма да бъде сред посланиците на Международната културна платформа „Нощта на театрите", която тази година отбеляза своето десето юбилейно издание в България.

В арт гилдията дори пророкуват, че Вергов може да бъде принуден да напусне театър „Българска армия“, при положение, че прокуратурата повдигне обвинение срещу него за побой над Диана Димитрова, нанесен преди пет години по време на снимки на сериала „Откраднат живот“.

Същевременно „Уикенд“ твърди, че по време на двучасовия си разпит в СДВР- Криминална полиция, Диана Димитрова е посочила имената на над 15 човека, станали преки свидетели на побоя, който Вергов е нанесъл през есента на 2017 година.

Първият човек, видял пребитата актриса е операторът на сериала „Откраднат живот“ Крум Родригес, който дори оказал помощ на пострадалата. Според показанията на Димитрова, Вергов я ступал в гримьорната и самият побой не е бил видян от никого, но секунди по-късно всички разбрали за агресията. По-късно продуцентът на сериала Евтим Милошев дошъл на терен и оказал психологически натиск над актрисата, убеждавайки я да не подава жалба в полицията, за да не провали в зародиш кариерата си.

От СДВР и Софийска прокуратура запазват мълчание кога ще бъде разпитан Вергов, за да не бъде засипан с въпроси от журналисти. След като прокурорът се запознае с показанията на Вергов и Димитрова и посочените от нея свидетели, ще бъде преценено дали да му бъде повдигнато обвинение.

Димитрова и адвокатът ѝ - бившият правосъден министър Антон Станков претендират срещу Вергов да бъде повдигнато обвинение за средна телесна повреда. Според буквата на закона, ако Вергов бъде признат за виновен, може да влезе в затвора с присъда между 2 и 5 години. Според юристи обаче той вероятно ще се измъкне с условна присъда, заради чисто си криминално досие. Юристи предполагат, че мачото ще бъде посъветван от адвоката си да потвърди, че е ударил актрисата, но да пледира, че това се е случило при защита. Вергов вече разказал пред свои колеги, че действително е блъснал Димитрова, но това се е случило, след като тя го е нападнала с крясъци и му е посегнала.

„Диана първа започна да ме удря, да ме псува. В опит да се защитя наистина и ударих шамар и я блъснах, тя падна и се нарани в стената." Това е разказвал Вергов на свои приятели. Най-вероятно същата теза той ще развие при показанията си пред прокуратурата и евентуално в съда.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тцтц

    43 2 Отговор
    Стига с тая бре хора
  • 2 автор

    19 3 Отговор
    ужас в тая държава вече няма нищо хубаво щом и в новогодишната нощ прибягна евроатлантика прост до стари постановки с деца и внуци
  • 3 Истината

    46 5 Отговор
    Всеки човек може да бъде "изкаран от нерви", някои по-лесно, някои по-трудно .
    Подлите жени действат така - първо насаме, че никой да не види, провокират мъжа, когото са набелязали за жертва .След като този мъж, над когото жената е оказала определен психически тормоз, си "изпусне нервита" и я ошамари, жената оревава орталъка и се обявява за жертва на насилниците-мъже !

    Коментиран от #12

  • 4 размисли разни

    33 3 Отговор
    значи жените не искат да бъдат бити от мъже но също така искат да бият мъжете ?!?!? нещо не го разбирам това ? и също така този “прословут” театър защо ще гони актьор срещу когъо е повдигнато обвинение не е ли редно да се изчака присъдата и тогава театъра да взима решения ? и въпросният “насилник” през последните 5г. как се е представял на сцена бил ли е някого през този период че ще го изхвърлят ? или всичко е пиар на кадето духа вятъра на там се кланя и театъра…
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 4787

    31 4 Отговор
    Стига с тази!Всички знаят Вергов,никъде няма да ходи.Заради тая няма да остане без семейство и работа.Защо артистите не са с Диана? Защото знаят що за стока е.
  • 7 И двамата бойци

    2 4 Отговор
    са "евроатлантици" и войнолюбци,така че 0 съчувствие..
  • 8 КАЖИ ИСТИНАТА

    19 4 Отговор
    Стига с тази м?стия
  • 9 ЦунКайУй

    13 2 Отговор
    От единия крачол в другия...
  • 10 4779

    20 3 Отговор
    Прочетох,,Диана Димитрова, актрисата, художник, писател,,,Забравихте, Интригант.Колкото до другото всичко е под въпрос.
  • 11 питам си

    25 4 Отговор
    Тази жена с бавно развиващ се мозък ли е? Може ли да се сети, че е била насилвана, бита, обиждана - ПЕТ ГОДИНИ след случката?!?!? Някой ще спомене ли думичката ДАВНОСТ???? Някой ще прочете ли разпоредбите на чл. 80 и 81 от НК????
  • 12 Бай тошо

    7 12 Отговор

    До коментар #3 от "Истината":

    Истинските мъже не бият жени

    Коментиран от #13

  • 13 Истината

    17 3 Отговор

    До коментар #12 от "Бай тошо":

    Мда, може би истинските мъже не бият жени, но определено тази диана не е жена, така че в случая тази поговорка не е валидна!
    Защоот истинските жени не правят подли номера !
  • 14 Диана

    18 3 Отговор
    ох, просто искам да съм известна, толкова много ли искам, какво, да се върна на село в силистра ли ?! В София ми харесва, има барове, заведения, чалга клубове, пивници, молове и т.н
  • 15 ъгъл

    5 2 Отговор
    Диана Димитрова първа е ударила Вергов. Зашила му е яка и гореща плесница.
  • 16 Анастас

    11 1 Отговор
    Случката и за частен характер дело и за реклама не става, откъдето и да я погледнеш.
  • 17 Верно ли

    9 1 Отговор
    Антон Станков претендират срещу Вергов да бъде повдигнато обвинение за средна телесна повреда.. А как това ще бъде защитено пред съда, след като тъжителката няма заключение след преглед от съдебен лекар ? Снимката ли ще бъде доказателство за "средна" телесна повреда. Доколкото знам в съдебната медицина има строго установен регламент за лека ,средна и тежка телесна повреда...Това на снимката повече прилича на сценичен грим,но не и на средна телесна повреда. Стига сте раздухвали смехотворни фантазии, поне за сведущите - това е много шум за нищо
  • 18 абе,

    3 1 Отговор
    Диана първа ударила Вергов,жалко че след като той е отвърнал,не е станала от пода и да му нанесе и последния удар за да стане истински въргал със свидетели.И тогава мазния Милошев кой от двамата щеше да присне да си мълчи в името на кариерата.Тези артистични среди са като свински черва-отвратително нечистоплътни във всякакъв смисъл.