Last news in Fakti

22 Януари, 2023 16:49 1 060 0

Джейсън Момоа разкри какво го е разплакало на фестивала "Сънданс" (ВИДЕО)

  • джейсън момоа-
  • фестивал-
  • сънданс-
  • околна среда-
  • активист

Актьорът от дълги години е активист, борещ се за по-чиста и непокътната околна среда

Джейсън Момоа разкри какво го е разплакало на фестивала "Сънданс" (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският актьор Джейсън Момоа, изиграл главната роля във филма на DC - "Аквамен", използва тазгодишното издание на кинофестивала "Сънданс", за да обърне внимание на опасностите, до които води експлоатацията на океана, съобщи Франс прес.

Актьорът, който е от хавайски произход, участва с гласа си в документалния филм "Издигане" ("Deep Rising"). Лентата, която изобличава индустриалците, търсещи редки метали на дъното на океана, е сред най-очакваните продукции на фестивала, пише БТА.

Поддръжниците на експлоатацията на океанското дъно настояват, че никелът и кобалтът, които се използват в електрическите батерии на автомобилите, могат да спомогнат за ограничаването на фосилните горива.

Защитниците на околната среда обаче, както и учените, се съмняват в това. Рискът при добив на метал от дъното на моретата и океаните може да навреди на екосистемите, които играят роля и в регулацията на климата. Много държави са наложили мораториум върху този добив.

По време на работата ми по този документален филм имаше моменти, в които плачех от емоции, каза Джейсън Момоа пред Франс прес преди световната премиера. "Много е важно да използваме възможността да направим нещо добро", добави още актьорът.

Джейсън Момоа е изучавал морска биология по време на университетското си образование и е посланик на ООН за опазването на живота в океана.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА