Last news in Fakti

29 Август, 2013 16:45 4 081 0

Майкъл Дъглас и Катрин Зита-Джоунс се разделиха

  • катрин зита джоунс-
  • майкъл дъглас-
  • оскар

Двойката си дала временна почивка, за да осмисли и оцени брака си


Майкъл Дъглас и Катрин Зита-Джоунс временно са се разделили, застрашавайки 13-годишния си брак, съобщава Би Би Си.

Говорителят на актрисата заяви, че решението за раздялата е било взето, за да могат двамата актьори "да оценят и да работят върху брака си“.

68-годишният Майкъл Дъглас и 43-годишната Катрин Зита-Джоунс се ожениха през 2000 г. Сватбата беше отбелязана с луксозна церемония в хотела „Ню Йорк Плаза“, на която присъстваха звезди като Брад Пит, Голди Хоун и Джак Никълсън. За пръв път те се срещнаха по време на кинофестивала в Довил, Франция през 1998 г.

От брака им се родиха 2 деца - 13-годишният Дилън и 10-годишната Карис.

Последните 3 години бяха тежки за двойката. През 2010 г. Дъглас беше диагнозтициран с болестта рак на гърлото. Впоследствие носителят на „Оскар“ заяви, че състоянието му, което вече е в ремисия, се дължи на папилома вируса, предаващ се по време на орален секс. Само година по-късно съпругата му призна, че страда от биполярно разтройство. За да се възстанови, тя доброволно постъпи в клиника.

Интересно е, че двойката е сключила предбрачен договор, който предвижда в случай на раздяла британската актриса да получи по $ 1,5 млн. за всяка година от брака им. Дъглас настоя за подобен договор след като при развода с първата си съпруга беше принуден да се раздели със сума на стойност от  $ 68 млн.

Семейството на двете кинозвезди се смята за едно от най-влиятелните в Холивуд. Всяка от половинките му има награда „Оскар“. Майкъл Дългас спечели статуетката на Американската филмова академията за най-добра главна мъжка роля за изпълнението си във филма „Уолстрийт“ през 1987 г. През 2002 г. Катрин Зита-Джоунс взе наградата за поддържаща роля в мюзикъла „Чикаго“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА