Last news in Fakti

21 Февруари, 2023 09:48 3 490 3

Зодия Риби - какво можем да научим от хората, родени под този зодиакален знак

  • зодия риби-
  • качества

Рибите ни учат на безусловна любов и да виждаме нещата по най-добрия начин

Зодия Риби - какво можем да научим от хората, родени под този зодиакален знак - 1
Снимкa: Shutterstock

Рибите са воден, женски и променлив знак. Управляват го планетите Нептун и Юпитер. Меркурий е в заточение, а Венера екзалтира в този зодиакален знак.

Като водни, Рибите са изключително чувствителни и възприемчиви към всичко външно - това ги прави способни, от една страна, да забелязват нещата, което е голямо богатство, но от друга има риск да бъдат повлияни или да се поддадат на манипулация от външни фактори.

Променливото качество им дава способността да се откъсват по-лесно от нещата, в сравнение с другите два водни знака - рак и особено скорпион.

Като последен от дванайсетте зодиакални знака, Рибите имат много силна връзка с духовния свят - изобразяват се като две риби и идеята е, че едната от тях е на небето, а другата на земята и те са свързани помежду си.

Оттам идва и силната им интуиция - Рибите имат изразен интерес и отношение към невидимото. Много са силни като лечители, и то най-вече в емоционалната сфера, което се дължи на умението им да се разтварят и да усещат чувствата на другите.

Състраданието, добротата и милосърдието са качества, присъщи на Рибите и тъй като това са духовни качества, те са способни чрез тях да лекуват душите на хората.

Рибите носят разбирането за нещата на най-дълбоко интуитивно ниво. Техният знак ни учи на приемане и осъзнаване на единството на всичко в света. Хора със силно поставен Нептун в хороскопа си или с по-активен дванайсети дом, носят същите качества.

Рибите като че ли не са съвсем от този свят - носят в себе си вълшебство и вдъхновение. Освен в лечението са изключително силни и в изкуството, тъй като връзката с невидимото им дава богато въображение.

Какво да правят обаче с това въображение? Ако не се насочи да бъде проявено градивно, например в изкуство, Рибите могат да си сложат розови очила, или както често се случва – да се разочароват от живота и да си измислят по-добър свят, където да избягат от реалността. Това обаче е проблем и той трябва да се разрешава съзнателно, защото иначе са възможни тайни, самозаблуди и илюзии, които водят до психически проблеми.

И какво е решението? Дори да не работят нещата, които изброих за Рибите, хората с активен Нептун и дванайсeти дом е задължително да се занимават с изкуство и духовни практики, както и да внасят творчество във всичко, което правят, за да бъдат спокойни и удовлетворени в живота си. Да помагат на другите и да дават, е присъщо за тях, за това и техни управители са именно Юпитер и Нептун.

За Рибите често е трудно да се фокусират, разсеяни са, а приспособяването и адаптацията в земния свят не са най-силните им качества, те изпитват трудности там. Именно за това е необходимо да знаят сферите, в които са силни и да положат всички усилия да ги проявят, да им придадат форма - на Земята е необходимо способностите и талантите да се въплъщават в материална форма.

И така, връзката между двете Риби - тази от духа и тази на земята - да не се разрушава а да се изрази – това ще донесе на рибите усещането за цялостност, покой и че са на мястото си.

И още нещо важно, което трябва да знаят Рибите - колкото по-чувствителен е човека, толкова повече време му е необходимо да остава сам със себе си, да се събира и центрира, така че за тях е важно редовно да се уединяват.

Рибите ни учат да виждаме нещата по най-добрия начин, по който биха могли да бъдат, както се казва, както господ ги вижда- да видим съвършенството, източника и потенциала във всичко и да му дадем шанс, но също така тук стои и задачата да не се залъгваме, че този потенциал е реализиран, а трезво да се научим да преценяваме колко и до къде е реализиран като факт, да насърчаваме проявлението му, но и да сме наясно, че има още път да се извърви. И да подходим към всичко това не с разочарование, а с вяра, с приемане и разбиране.

Рибите ни учат на безусловна любов. Всъщност ако е условна, това не е любов, а самият път към постигането ѝ ни развива повече от всичко друго, помага ни да бъдем по-добри и да се приближаваме все повече и повече към най-добрата версия на самите себе си, пише edna.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АЛФА КЕНТАВЪР

    7 13 Отговор
    МНОГО лъжат ДОРИ са ЛИЦЕМЕРНИ

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Соваж бейби

    2 10 Отговор
    Не е вярно това са много подмолни хора от тази зодия ,и егоисти за щастие прости и без успехи на края.