Last news in Fakti

1 Март, 2023 20:03 4 528 36

Необичайната история на жената с два чифта крака и втори полов орган

  • жозефин миртъл корбин-
  • четири крака

Четириногата жена се казва Жозефин Миртъл Корбин

Първоначално изглежда, че на стола седи обикновено момиче. Но после тя си вдига полата, а под полата – още два крака! Те са по-къси от основния чифт крака и са обути в сладки чорапи. Момичето може да се движи малко с втория чифт крака, но те са твърде слаби и не може да се опре на тях.

Необичайното дете се казва Жозефин Миртъл Корбин. Тя е родена през 1868 г. в окръг Линкълн, Тенеси и веднага се превръща в сензация. Лекарите се сблъскали с рядка патология – бебето имаше двоен таз.

Горната част на тялото била напълно нормална, а раздвоението започвало под кръста. Вторият чифт крака и вторият полов орган принадлежат на сестра близначка, която не успяла да се развие напълно.

Необичайно дете в обичайно семейство

Иначе семейството на Корбин било напълно обикновено. Майката и бащата се запознали в окръг Каунти, преди да се преместят в Тенеси.

Предишните им деца били нормални. но раждането на Жозефин Миртъл Корбин обаче била истинска сензация. Учените се изсипали в дома на нейните родители, 25-годишният Уилям Корбин и 34-годишната Нанси Корбин. Това не е изненадващо, защото никой в ​​Съединените щати дори не бил чувал за подобна аномалия.

Лекарите никога не били виждали нещо такова. Имало много хора, които искали да видят странното бебе. И тъй като семейството било в затруднено положение, Корбин -старши започнал да приема малка такса от посетителите, когато бебето било само на 5 седмици.

През 1870 г., когато момичето навършило 2 години, семейство Корбин с е връщат в окръг Каунти за да бъдат по -близо до роднини. По това време окръжният окръг беше неразвит селски район, където всички се познавали. Така че от детството Миртъл трябвало да свикне с тесен кръг от хора, постоянно взиращи се във физическата ѝ аномалия.

Блестящата кариера на особената жена

Бащата бързо разбрал, че от вродения недъг на дъщерята можете да спечели добри пари. От малка той разкарвал момичето из цялата страна, представяйки я на всякакъв вид панаири.

Когато Миртъл била на 13 години, Корбин подписал договор с цирка на Барнум. На необичайното момиче била предложена страхотна заплата за онези времена – 250 долара на седмица! По днешните стандарти заплатата на Миртъл би била 6000 долара на седмица – прилична сума за жена през 19 век, защото не всеки мъж може да се похвали с толкова солиден доход.

Четириногото момиче направило фурор. Тя била толкова популярна, че веднага започнали да я имитират.

Жените прикрепяли чифт изкуствени крака към коланите си, представяйки ги за истински. Някои отишли ​​дори по-далеч. Например друга жена тихо сядала зад актрисата и поставяла краката си между краката на първата. Това създавало пълна илюзия за четири крака. Но никой не можел да засенчи популярността на истинската Миртъл Корбин.

Бостънският вестник в броя си от 22 ноември 1885 г. споменава Миртъл в списъка на най-известните циркови изпълнители. На момичето са предложени баснословни суми за участие в шоуто.

През 1886 г. нейните седмични приходи вече са били 450 долара, над 12 000 долара в днешни пари. Миртъл пътува из цялата страна и поради това се отличава с широк мироглед. Посетителите на нейното шоу многократно са отбелязвали образованието на момичето, което можело да поддържа разговор по почти всяка тема.

Семеен живот

През 1885 г. по-малката сестра на Миртъл, Уили Ан, се омъжва за Хирам Бикнел. Така 19-годишната Миртъл се запознава с брат му д-р Джеймс Клинтън Бикнел. Не е известно със сигурност дали Джеймс Бикнел е бил практикуващ лекар, потвърдено е само, че е учил медицина.

Миртъл и Джеймс се оженили 2 месеца по-късно. По молба на съпруга си момичето спряло да участва в шоута и се посветило на семейството. През 1891 г. се ражда първата им дъщеря Нанси Естела, а няколко години по-късно се ражда синът им Клинтън. Семейството живее в Боно, Тексас, а преброяването от 1910 г. показва Джеймс Бикнел като фермер.

В началото на ХХ век семейството се премества в Клебърн, където се появяват останалите деца. Според различни източници двойката Бикнел има общо 8 деца, от които само четири оцеляват. Всичките ѝ деца са израснали здрави, нито едно не е наследило странната деформация.

Неочакваната смърт

Не е известно точно какво е накарало Миртъл Бикнел да се върне в цирка – може би икономическото положение на семейството се е влошило. Въпреки това през 1909 г. тя може да бъде видяна отново в цирка на братя Ринглинг в Кони Айлънд. Жената вече била на 41 години, но въпреки това получавала добър хонорар.

„Мъртъл Корбин без съмнение е най-голямата мистерия на човечеството. Тази жена прави всичко, което правят обикновените жени. Освен това тя е омъжена и има четири красиви, здрави деца … ”- това било казано за Миртъл в статия в Ottawa Daily от 1 август 1913 г.

Въпреки вроденото увреждане, никой не я третирал като инвалид. Тя водела пълноценен живот и била достатъчно умна, за да издържа семейството си с парите, които печелела. Умът и добрият характер на жената компенсирали външния ѝ недостатък.

През 1928 г. Миртъл Корбин се заразява с кожна инфекция. Днес такова заболяване лесно се лекува с антибиотици, но по това време на жената не можело да се помогне. Болестта прогресира бързо и Миртъл починала няколко дни по-късно, само седмица преди 60-ия си рожден ден.

Всякакви колекционери, лекари и анатоми веднага бомбардирали г-н Бикнел с оферти да купят Миртъл. Предлагали му огромни суми, но вдовецът не се съгласил на никакви пари. Нещо повече, гробът на Миртъл бил бетониран, за да се гарантира, че никой не може да я отвлече.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На столтенберг

    14 12 Отговор
    Прилича

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Вена И ди отката

    27 5 Отговор
    Докога с твойте гадории ма,пар цал?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Дори

    15 7 Отговор

    До коментар #1 от "На столтенберг":

    Няма да ти сложа минус! Ти сам си си го сложил

    Коментиран от #5

  • 5 Все

    5 5 Отговор

    До коментар #4 от "Дори":

    Едно всички имате 1 награда на берниналето много. Полови
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Анонимен

    22 5 Отговор
    Венелинчеее. Честита баба Марта...и да знаеш че имам два члена и може да ги пипнеш и усетиш едновременно и двата в себе си и после да напишеш статия
  • 8 ХАХАХА

    4 3 Отговор
    ХАХАХА, абе "саксофониста" да не е от този род ,то и той не е много добре ,с пурите си служи добре.
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 4 Отговор
    Кой ме снима без моето разрешение!
    Ще се оплача ,ще се хвърля в Дунава,!!

    Коментиран от #12

  • 10 Раданч Татлъту

    14 3 Отговор
    Тя и Венелина има две питки!💋💋

    Коментиран от #33

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 .Буха ха

    18 0 Отговор
    И на най големия си враг не пожелавам дъщеря му един ден като порасне да стане като Венелина
  • 14 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 2 Отговор
    Аз имам две утки ,марии като пеперудки. Много ме обичат моя град !
    Дай боже всекиго по-две !
  • 15 Странен живот

    4 3 Отговор
    Урудливостта от край време е добре заплатена. Учудва ме как някой ще се ожени да нея, деца ще и направи и щастливо да си живее....
  • 16 Професора

    1 2 Отговор
    Фейк, снимали ли са я докато ражда!
  • 17 ПУ.РУ.ФИЛ:

    4 7 Отговор
    ТАКА ЕДИН ДЕН
    ЩЕ ПИШАТ ЗА
    ПУ.ИН И МЕД.ВЕДЕВ

    Коментиран от #31

  • 18 Удивителни истории

    6 1 Отговор
    Ами за някой от бележитите футболни национали с по два леви крака или за бг футболните съдии с по два полови органа, няма ли да има статии?
  • 19 Минго

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Леля Гошо":

    Соломон Паси ти е комшия ли?

    Коментиран от #25

  • 20 12345

    2 0 Отговор
    Вие всички сте от цирка.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Aлфа Bълкът

    4 1 Отговор
    Ако сестрата беше брат, щеше да е по-интересно.

    Коментиран от #34

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Това на

    1 7 Отговор
    Снимката ,много прилича на Путин
    Защо ли?
  • 25 Леля Гошо

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Минго":

    Не е никакъв Паси, всъщност ми е адаш, ама на него му викат Жоро.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Пешо от панелката

    3 1 Отговор
    Не ми премахвайте коментара с резонния въпрос, като е имала две ..имала ли е и два .
    ..
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Раданч Татлъту":

    МАРШ в ОБОРА
  • 34 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "Aлфа Bълкът":

    ВИЕ ромите се КРЪВОСМЕШАВАТЕ по РОДНИНСКИ
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 То е ясно

    3 1 Отговор
    Извода е един.Не спете с братята и сестрите си !