Last news in Fakti

23 Март, 2023 16:32 3 448 11

Никога не купувайте тези 6 неща от интернет

  • онлайн продажба-
  • онлайн търговия-
  • онлайн шопинг-
  • покупка

Това са основните категории продукти, които е най-добре да купите от магазина

Никога не купувайте тези 6 неща от интернет - 1
Снимка: Shutterstock

Пазаруването онлайн е толкова удобно - няколко кликвания, бързо плащане и пратката бързо стига до прага на дома ни.

Въпреки това то трудно се конкурира с директния шопинг по магазините, защото колкото и големи да са удобствата да се пазарува от дивана в хола, винаги е по-добре някои неща да се видят с очи и да се пипнат с ръка. В интернет често се фокусираме само върху красивата снимка, страхувайки се да не загубим ценно време за пазаруване, но в крайна сметка губим повече.

Много често стоката, която сме видели, не отговаря на действителността. А за да си върнем парите се започва едно ходене по мъките, спорове с онлайн продавачи за връщане на продукта и парите и късане на нерви.

Затова jenata.blitz.bg пише кои шест основни категории продукти не трябва да се купуват онлайн. Ето за какво е по-добре да отидете в магазина, вместо после да си разваляте настроението:

Обувки

Обувката е създадена за пробване, а Пепеляшка е едно такова доказателство. Да, винаги може да измерите стелката, но, уви, това няма да ви гарантира, че дълго време ще ходите с новите си обувки или ботуши.

При закупуване на обувки се взема предвид и пълнотата на крака и стъпалото. И, разбира се, препоръчително е лично да проверите изправността на ципа, връзките и останалите аксесоари.

Само пълноценната проба може да ви накара да достигнете до правилното решение, а именно - да вземете обувката, или да изберете друг модел. Всяко момиче има обувки, с които може да позира само на фотосесия. И като правило те са закупени от онлайн магазини.

Бельо и бански

Всичко, което се носи най-близо до тялото, е по-добре да се купува от магазин!

Първо, тези категории стоки трудно подлежат на връщане. Вероятността продавачът да приеме новото боди обратно, дори ако предоставите доказателства за чистотата му, е изключително малка.

И второ - всеки сутиен има своя собствена форма на чашките. Ако не обърнете внимание на този детайл, може да се сдобиете с нелепо прилягащ дантелен комплект или бански.

Разбира се, ново бельо може да бъде продадено или подарено, но има едно огромно "но" - какво ще се случи, ако не става и на човека, на когото сте решили да го пробутате? Най-вероятно ще бъде така и в крайна сметка онлайн покупката ще се озове в дъното на шкафа, напомняйки ви, че интернет не е толкова надеждно място за пазаруване.

Шапки

Винаги може да измерите обиколката на главата си, за да си купите шапка. Но всъщност тя може драстично да се различава от снимката на сайта и в 9 от 10 случая няма да стои така, както сте очаквали. Не забравяйте и за магията на Photoshop, която прави всяко нещо красиво.

И, разбира се, отчетете и индивидуалната реакция към материала, от който е направена шапката. Лекото почесване по челото е най-малкото нещо, с което може да се сдобиете, затова по-добре си купите шапка директно от магазина.

Колани и ръкавици

Ако онлайн магазинът няма точните обиколки и размери на тези аксесоари, още по-малко указание за материала, от който са направени, по-добре не ги купувайте.

Коланите се правят за различни цели, затова е важно да вземете предвид моделите панталони в гардероба си - дали са с висока или много ниска талия.

Различните материали за ръкавици могат да стоят на ръцете ви по различни начини. Нищо чудно вашият размер S да е много по-различен от този на продавача и в случая няма как да вземете точния размер, без да го пробвате.

Вечерни тоалети и сватбени рокли

Независимо дали ви предстои някое бляскаво събитие, или смятате да ходите на рожден ден на приятел, ако пазарувате вечерна визия, подхождайте към нея разумно.

Такива вечери дават много впечатления и добро настроение още преди началото си. Именно покупката на вечерна рокля може да се отнесе към шопинг терапията, защото тя върви с нови обувки, чанта, прическа и грим. Това е повод да си припомним, че приказното настроение започва много преди самия бал.

Същото важи и за булчинските рокли.

Такава покупка винаги е доста скъпа, но има опасност роклята да не ви стане, а връщането на парите, които сте дали за нея, може да се проточи дълго време. В допълнение, интернет е пълен със снимки на рокли, които в действителност нямат нищо общо с фотоса.

Скъпото облекло трябва да се пробва, а понякога дори трябва да се прави по фигурата, което може да стане само в специализирани сватбени салони.

Парфюми и козметика

Ароматът на орхидея, иланг-иланг и мускус ви допада, но когато се напръскате с тоалетната вода, закупена от онлайн магазин, тя мирише на изсушен клон от бамбук.

Не поемайте рискове. Всеки парфюм е добре да се изпробва. Парфюмите, които харесвате, особено новите марки, миришат различно върху кожата.

Същото важи и за козметиката, особено декоративната. На сайта сенките и червилото могат да изглеждат идеално на модела, но изобщо да не подхождат на лицето ви.

Затова винаги, когато е възможно, пробвайте. Изключение правят само вече познатите парфюми и козметика, които сте използвали преди. И тук обаче има малка опасност. Когато поръчвате познати марки в непознати онлайн магазини, можете да попаднете на фалшификат.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варна

    14 9 Отговор
    Ще добава , не купивайте дрехи и изобщо ограничете покупките в интернет . Това са стоки с големи надценки и ниско качество . Нормалните хора спряха да купуват от нета много отдавна .

    Коментиран от #3

  • 2 Хаха

    9 4 Отговор
    Купувал съм си и шапка и обувки,стават ми идеално
  • 3 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Варна":

    Вярно е Варна Написаното От Вас
  • 4 Онлайнмагъзин

    12 0 Отговор
    На снимки не може да се вярва, за това и хората ходят на женския пазар, да видят стоката отблизо.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Луд

    4 6 Отговор
    Пълни глупости! От 10г не съм влизал в магазин за дрехи! Само онлайн и всичко ми е било перфектно!Качествените дрехи,обувки и други си пасват перфектно! Пазарувайте от доказани магазини и нема проблем! Е то трябва и вие да сте стандартни хора да ви пасват номерата!

    Коментиран от #7, #9, #10

  • 7 БАЙ ДАНЬО

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Луд":

    Така ти се е случило
  • 8 Така е!

    2 0 Отговор
    Един и същи парфюм мирише различно върху различна кожа! Той се смесва с аромата на всеки човек и миризмата му се променя!
  • 9 Мнение

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Луд":

    Аз пък предпочитам да пробвам, да пипам материи и да се забавлявам в магазините! От стоене затворен вкъщи файда няма!
  • 10 Аз съм

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Луд":

    И аз не съм влизал във физически магазин от много време , нямам и намерение .
  • 11 никога

    0 1 Отговор
    Ако пратката ви я доставя SPEEDY, никога няма да стигне до дома ви. Ще излъжат, че са ви търсили и не са ви намерили или, че е станала техническа грешка и ще трябва да отидете да си я вземете от офис. Техническа грешка няма, просто така работи SPEEDY!