Last news in Fakti

14 Април, 2023 14:42 1 595 5

Преместиха Харви Уайнстийн в затвор в Ню Йорк

  • харви уайнстийн-
  • продуцент-
  • затвор-
  • ню йорк-
  • преместване

До сега той беше в затвор в Калифорния

Преместиха Харви Уайнстийн в затвор в Ню Йорк - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Опозореният холивудски продуцент Харви Уайнстийн беше преместен в затвор в американския щат Ню Йорк, след като прекара близо две години в Калифорния, предаде АП.

Уайнстийн беше осъден за изнасилването на италиански модел през декември 2022 г. в Лос Анджелис, припомня БТА. Щатската служба за корекции и обществен надзор каза, че е преместила Уайнстийн в затвор със средна сигурност в Ню Йорк, след като е разгледала нуждите му от лечение на здравословни проблеми.

Уайнстийн е съосновател на продуцентската компания „Мирамакс“. Той беше известен като една от най-влиятелните фигури във филмовата индустрия, докато множество жени не го обвиниха в изнасилване, физическо насилие и сексуален тормоз през 2017 г. Сред жертвите му са актрисите Анабела Скиора и Ашли Джъд.

Уайнстийн беше осъден на 23 години лишаване от свобода в Ню Йорк за изнасилване и сексуален тормоз над две жени. Присъдата му в Лос Анджелис пък се равнява на още 16 години в затвора.

Според адвокатите му, 71-годишният Уайнстийн страда от здравословни проблеми, включително проблеми със сърцето, диабет, сънна апнея и проблеми със зрението.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ако това беше станало

    4 7 Отговор
    В рашия, щяха да го изкарат ангел, а жените златотърсачки, и щеше да си пие уискито на яхтата на путлер.
  • 2 Ундердог

    12 3 Отговор
    Ясно е, че пречеше на някои нови собственици във Холивуд. Скалъпиха съдебен процес и го отстраниха.
  • 3 Да.аа..

    4 0 Отговор
    Нищо не разбирам, нали е от същата боя? Защо така с него?
  • 4 Похотливите в БГ са повече

    15 0 Отговор
    Ако започнем тук да съдим за похотливост и принудителен кекс заради изпити, кариера, постове, доста известни професори, ректори, депутати, министри и т.н. ще загазят повече от този клетник. Но тук е рай за негодниците. Засега.
  • 5 дон

    1 0 Отговор
    Благодаря ви, от няколко седмици се чудя къде е този човек и какво се случва с него. Сега си лягам спокоен.