20 Април, 2023 08:22 1 991

10 причини да изберем месни продукти "Димитър Маджаров"

  • месни продукти-
  • димитър маджаров

Качеството при месните продукти на „Димитър Маджаров“ се постига с традиционна технология и българска суровина

10 причини да изберем месни продукти "Димитър Маджаров" - 1

Производството на месни продукти с марката „Димитър Маджаров“ започва още през 1994 година. Фирмата стартира с колбаси. Двадесет и девет години по-късно портфолиото от месни продукти включва сурово-сушени, варено-пушени и печени деликатеси, трайни, полутрайни и малотрайни колбаси, сезонни продукти, сурови меса и месни заготовки, слайсове, сериите „Златна селекция“ и „Качествен живот“. Защо потребителите избират месните продукти на марката? Вижте десет важни причини.

# 1. Качество

Качеството при месните продукти на „Димитър Маджаров“ се постига с традиционна технология, българска суровина, спазване на рецептите, внедряване на международни хранителни стандарти в производството, инвестиции в подходящо оборудване и разнообразен асортимент, и безупречна хигиена. Опитът на хората също е предимство. 80% от 320-те служители са заети в производството, като много от тях са със специалност „Месо“. Всеки нов служител се обучава около година докато овладее тънкостите в професията.

# 2. Прясна суровина

В месните продукти на „Димитър Маджаров“ не се добавят ГМО, растителни или животински протеини. В най-продаваните месни продукти като колбас, луканка, суджук, филе и др. „Димитър Маджаров“ използва само подбрано свежо месо. Във фирмата не правят компромис със суровината. Тя се приема от обучени технолози и инспектор Качество и ако не отговаря на заложените 10 показателя за качество, се връща. Контрол се упражнява и при съхранението на месото.

# 3. Класическа технология

„Димитър Маджаров“ работи по отраслови норми от 90-те години. Ако луканката се суши обичайно за 20-25 дни, във фирмата я сушат 40-60 дни. Докато се сушат, Филе „Елена“ и роле „Трапезица“ се пресоват многократно. Месото се обезкостява ръчно. Подправките са прясносмлени. В някои продукти дори не се влагат такива. Салам „Бургас“ на „Димитър Маджаров“ се прави 20 години само от качествено говеждо и свинско месо, без подправки, а ароматът се дължи на опушването с естествени букови стърготини.

# 4. Хигиена на производството

Месните продукти на „Димитър Маджаров“ се произвеждат при безупречна хигиена. Изисквания са въведени на всички нива – персонал, машини, производство, съблекални. Преди започване на работа служителите поставят чисто облекло, шапки, ръкавели. Машините и опаковките предварително се измиват и дезинфекцират. В края на работния ден отново се прави миене на машини и помещения и пълна дезинфекция. Работното облекло се заменя с ново всеки ден.

# 5. Състав

Най-търсените месни продукти на Димитър Маджаров са от свинско, телешко и говеждо месо. Сурово-сушените колбаси са от свинско и говеждо, и натурални подправки. „Златната селекция“ е с ръчно обезкостено свинско, телешко и конско. От прясно свинско са варено-пушените и печени деликатеси, а суровите меса и заготовки – от охладено месо. Сезонните продукти (сланина, мас) са от българско месо, без фосфати, лактоза, ГМО, глутен. Хранителните стойности са по стандарт.

# 6. Собствени рецепти

Месните продукти на „Димитър Маджаров“ се произвеждат по класически, традиционни, авторски или гурме рецепти. По авторски рецепти са някои от най-търсените у нас и в чужбина като луканка „Маджаров“, суджук „Маджаров“, бабек „Маджаров“, филе „Монтана“, филе „Филиба“, говежда кайзер пастърма и пастърма „Пловдив“. По „гурме рецепта за ценители“ е „Златната селекция“ от 7 месни продукта. Класически са рецептите за някои от храните с традиционен характер като филе „Елена“ и роле „Трапезица“.

# 7. Вкус

Вкусът на месните продукти на „Димитър Маджаров“ е резултат от правилно подбран режим на зреене. Повечето продукти имат класически, традиционен вкус. Но има и продукти с комбинация от вкусове – чобан плескавицата е с бекон и кашкавал, свинският врат с билки и паприка. „Преди да предложим нов продукт от месо, първо ние трябва да го одобрим като вкус и ползи за здравето“, пояснява Димитър Маджаров. Според потребителите месните продукти на фирмата са с вкус като „от едно време“.

# 8. Стандарти

Производството на месни продукти в „Димитър Маджаров“ покрива четири стандарта: Европейски регламент за храни с традиционно специфичен характер, добри производствени практики (GMP), НАССР и International Food Standard (IFC). Те са внедрени с цел още по-строг контрол и се подновяват само след независими одити. В IFS има изисквания към суровината, хигиената, опаковките, доставчиците, рецептурите, съхранението, транспорта, обученията. Неотдавна „Димитър Маджаров“ получи най-високото IFS ниво.

# 9. Награди

Месните продукти на „Димитър Маджаров“ имат над 10 отличия. Салам „Бургас“, луканка „Маджаров“ (2 златни медала), Панагюрска луканка, филе „Филиба“, деликатес „Маджаров“ Ф70, свински врат „Монтана“, телешки суджук от „Златна селекция“ и сурово-сушен бут по средиземноморски са част от наградените от Международен панаир Пловдив и „Месомания“. Отличията са за перфектно качество, използване на традиционна технология и оригинален вкус. Първият медал е още отпреди 20 години.

# 10. Мнението на потребителите

Отлични оценки за продуктите от месо на Димитър Маджаров дават крайните клиенти. В проучване в социалните мрежи сред 900 потребители месните продукти на Маджаров са определени като „развихрящи фантазията за шедьоври в кухнята“, „приготвени с любов“, „за всеки ден и по всякакъв повод“ и с „вкус от детството ни“. Според Google отзиви те „най се доближават до натуралното и рецептата от едно време“ и „имат мирис на месо“. „Най-ценната награда е добрата оценка на клиента“, заключава Маджаров.