Last news in Fakti

22 Април, 2023 18:17 5 629 1

6 неща, които никога не трябва да слагате в сушилнята

  • сушилня-
  • дрехи-
  • домакини

Сушилнята може да им навреди и да ги направи негодни за носене

6 неща, които никога не трябва да слагате в сушилнята - 1
Снимка: Shutterstock

Сушилнята е много практичен уред, който ви дава възможност да изсушите прането си бързо и лесно, без да се налага да простирате и да чакате да съхне. Дрехите са готови за обличане за нула време, а сте готови за всички останали предизвикателства в дома и ежедневието си.

Може да ви се иска да слагате всичко в сушилнята и да пестите време и енергия, но има някои неща, които е по-добре да не се слагат в този уред.

Сушилнята може да им навреди и да ги направи негодни за носене впоследствие.

Кои са нещата, които никога не трябва да слагате в сушилнята?

Бански

Банските може да се увредят в сушилнята. Въпреки че са създадени да издържат на горещината на плажа и солената вода, тъканите им могат лесно да се повредят в сушилнята. Еластичните нишки в материята на банските се разтягат много бързо при сушене в сушилня, затова не е препоръчително да го правите. Освен това банските съхнат бързо и без да се налага да ги сушите машинно.

Чорапогащници

По същата причина, поради която банските не е добре да се сушат в сушилнята, чорапогащниците също не са добър кандидат за тази цел. Те са изградени предимно от еластични нишки, които лесно се разтягат и увреждат от горещия въздух в сушилнята.

Килими, изтривалки с гумена основа

Във всеки дом има поне по една постелка, чиято основа откъм долната ѝ страна е гумена. Такива килимчета, постелки, изтривалки не трябва да се слагат в сушилнята, защото се увреждат лесно. При висока температура гумените основи могат да се повредят, а и да навредят на самата машина.

Сутиени

Сутиените съдържат еластични влакна. Те се увреждат от високите температури в сушилнята. Лесно се разтягат и губят подпорната си функция, която е така важна за бюста.

Дрехи с пришити декорации, щампи

Имайте предвид, че дрехите с щампи и пришити декорации, пайети и други украшения, могат да се увредят сериозно в сушилнята. Тези елементи са пришити или залепени, като тези лепила и нишки могат да се увредят, което да доведе до падането на декорациите, пише az-jenata.bg. Дантелени украшения също не са препоръчителни за сушене в сушилня.

Маратонки

Може да перете маратонките си в пералнята, но не е добра идея да ги сушите в сушилнята. Този начин на агресивно сушене може да предизвика деформацията на обувката, което да доведе до убиване и дискомфорт за краката при носене.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    2 1 Отговор
    Има си специална стойка за сушене на маратонки! Пак глупости пишете.