Last news in Fakti

24 Април, 2023 16:15 3 157 10

Народна певица възпя развода си в песен

  • народна певица-
  • ива давидова-
  • народна песен-
  • развод-
  • вдъхновение

Подобно на Шакира, с чувство на самоирония певицата подреди в рими емоциите си

Народната певица от Перник Ива Давидова, която претърпя бурна раздяла и дело за обиди с бившата си половинка, възпя развода в песен. Подобно на Шакира, с чувство на самоирония певицата подреди в рими емоциите си. Пред „Телеграф“ изпълнителката разказа, че песента ѝ наистина е вдъхновена от скандала, който преживяла около развода си.

„Много хора припознаха себе си и помислиха, че това е отмъщение. Да не си придават такава важност. Ще направя едно уточнение. Песента ми не е отмъщение, а моята лична психотерапия, за да се справя със случилото се. Не е посветена нито на мъжа ми, нито на свекървата. Никога не съм имала песен за мъжа ми, няма и да имам такава“, обясни изпълнителката, която във Фейсбук уточни: ВСЯКА ПРИЛИКА С ДЕЙСТВИТЕЛНИ ЛИЦА И СЪБИТИЯ Е СЛУЧАЙНА!

„Преди година, когато преминавах през скандалната раздяла с бившия ми вече мъж, ми се обади един мой близък приятел. Покани ме на участие. Каза, че имал важен повод за празнуване. Когато отидох, разбрах, че става дума за развод“. Така това се превърнало в мотивация и нова идея за песен", обясни Давидова, която е възпитаник на Югозападния университет „Н. Рилски” – Благоевград.

И текстът, и музиката са авторски. Поднесени с много ирония и хумор. „Явно новото време е такова, че трябва да празнуваме разводите си, не само сватбите“, каза още тя.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пръц

    11 1 Отговор
    Много е талантлива.Остава да възпее и прелюбодееца Кирчо
  • 2 Уникално

    9 2 Отговор
    На 35 с два развода? Чудесно.

    Коментиран от #4

  • 3 Опааа

    12 1 Отговор
    Напред към третия развод!
  • 4 САНДОКАН

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Уникално":

    Европейка , ама баш...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 анонимен

    12 1 Отговор
    Как цапат музиката, а Ива Давидова е изцапала народната, великолепната ни народна музика. Музиката не е за разказване на лични драми. Искрено се надявам да дойдат дебютанти, които просто да съчиняват. Много е неморално да се правят песни, с които се оплюва някого. Дичо, когото харесвам, като напусна Д2, направи песен със заглавие „Аз нямам шеф“ и в текста имаше доста грубости. Той се скара с Митко Кърнев. Ариа непременно реши, че трябва да възпее раздялата си с Георги Йомов. Музиката и поезията, като се срещнат, са за да внушават нещо, а не, за да се оплакваш чрез тях. Лични преживявания могат да вдъхновят един човек да напише песен с хубав текст, те помагат да се получи хубава песен. На Давидова песента е забавна, но не ми харесва, че си възпява драмите чрез нея. Не стига, че музиката стана комерсиална, а и стана модерно да си възпяват проблемите, болките и драмите. А изкуството да се ползва, за да върнеш и отмъстиш на някого, е много грозно.

    Коментиран от #9

  • 7 Хунвенбин

    1 5 Отговор
    Много е хубава! Искам да се запозная с нея и да я обичам много много много и пак да я обичам...
  • 8 Русенец

    1 2 Отговор
    За мен Ива Давидова е най-добрата изпълнителка на народната песен Зайди, зайди, ясно слънце.
  • 9 Русенец

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "анонимен":

    Добре, че народният автор не е мислил по този начин.

    " Булка върви, булка върви през гора зелена, като върви, като върви, жално-милно плаче, жално-милно плаче, джанам, плаче и нарежда:............ Деня ходи, горо-ле сестро, из дълбоки доли. Вечер иде, горо-ле сестро, армаган ми носи,. армаган ми носи, горо-ле сестро, се кървави дрехи...... Твойте листи, горо-ле сестро, пак щът да покарат, мойта младост, горо-ле сестро не ще се повърне."
  • 10 бушприт

    1 0 Отговор
    Така,такааааа! Значи Ива Давидова ни казва,че трябва и разводите да се купонясват. Може и с народни носии.