Специалисти по храненето от университета на Чжъцзян, Китай, откриха връзка между редовната консумация на пържени храни и повишените нива на тревожност и депресия, съобщи електронното издание "МедикълЕкспрес".
Резултатите от изследването, което е анализирало здравните досиета на 140 728 души, бяха публикувани в изданието "Протоколи на Националната академия на науките" в САЩ.
Авторите на проучването са установили, че хората, които са съобщили, че редовно консумират пържени храни, е по-вероятно да бъдат диагностицирани със симптоми на тревожност и/или депресия.
Ръст в симптомите е отчетен при 7-12 на сто от хората, които са съобщили, че редовно приемат така приготвени продукти и по-специално е установено, че по-висок риск има при любителите на пържени картофи.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Дали
12:46 02.05.2023
2 инфлуЛенца
12:46 02.05.2023
3 Дуньо простия
12:51 02.05.2023
4 ха ха
12:52 02.05.2023
5 Ром Бакарди
12:56 02.05.2023
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.
и няколко студени бири. Мъка, мъка, мъка...
13:20 02.05.2023
8 Афар
13:21 02.05.2023
9 На Линда мъжа
13:26 02.05.2023
10 въйй.....
13:57 02.05.2023