Last news in Fakti

2 Октомври, 2013 10:36 1 655 0

YouTube със свои музикални награди (видео)

  • youtube-
  • музикални награди

Събитието е в чест на артисти и песни, които са се превърнали в хитове през изминалата година

Сайтът YouTube стартира свои собствени музикални награди за пръв път.

Според официалния блог на сайта за видеохостинг шоуто наречено „YouTube Music Award“ ще е "събитие в чест на артисти и песни, които са се превърнали в хитове през изминалата година".

Лейди Гага, Еминем и групата Аркад файър ще са част от церемонията, който ще се проведе на 3 ноември. Награждаването ще бъде излъчено онлайн.

Самата церемония по награждаването ще се състои от няколко музикални представления в Сеул, Москва, Лондон и Рио де Жанейро, а кулминацията й ще бъде грандиозен концерт в Ню Йорк.

Номинациите ще бъдат избрани на базата на видео клипове, които са били гледани и споделят през последната година.

Потребителите ще бъдат основни съдии, тъй като тяхната задача ще бъде да изберат победителите чрез споделяне на кандидатите в социалните медии. Списъкът с номинираните ще бъде огласен на 17 октомври.

YouTube твърди, че има един милиард уникални потребители на сайта си всеки месец.

В дните преди събитието, номинираните ще споделят официални музикални видео клипове, обложки, пародии, концерти, интервюта и видеа на фенове.

Водещ ще бъде американският актьор Джейсън Шварцман, а Спайк Джоунс, който е режисьор на „Където бродят дивите неща“ (Where The Wild Things Are), както и на клипове и документални филми за The Chemical Brothers и Bjork, ще бъде творчески директор на събитието.

YouTube многократно е поощрявал музикантите, които качват своя музика на сайта. Преди около две години сайтът позволи на някои музиканти и звукозаписни компании да продават чрез сайта сувенири и билети за концертите си, както и да им предлагат възможността да свалят музика с помощта на функцията Merch Store.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА