Last news in Fakti

4 Юни, 2023 11:11 2 841 6

"Диана експрес" събраха хиляди на концерт в Ямбол

  • диана експрес-
  • концерт-
  • ямбол-
  • празник на града

Концертът на любимата на поколения българи група е по повод празника на града

"Диана експрес" събраха хиляди на концерт в Ямбол - 1
Снимка: БГНЕС

"Диана експрес" събраха хиляди на централния площад в Ямбол вчера вечерта. Концертът на любимата на поколения българи група е по повод празника на града - Свети Дух, който тази година е на 5 юни.

"Драги приятели, искам да ви кажа, че това не е концертът на "Диана експрес", това е вашият концерт", обърна се препълнения с хора площад обявеният за най-добър композитор на филмова музика за 20-и век Митко Щерев, който е роден в Ямбол. Първия концерт на групата е в зала "Диана" в родния му град, припомни той.

На сцената заедно с него се качиха Илия Ангелов – вокал и китара, Живко Топалов – бас китара и вокал, Бисер Йосифов – ударни и Атанас Копчев – китара. Музикантите изпълниха едни от емблематичните си песни - "Признание", "Северина", "Есен", "Влюбено сърце", "Две праскови и две череши".

По време на концерта Митко Щерев слезе при публиката и подари на случайно избран човек диск със златните хитове на легендарната българска група. "Страхотни сте, никога няма да забравя този концерт. Все пак това е моят роден град. Нека от днес нататък вашето утре да бъде само хубаво", каза още той, преди групата да закрие концерта с хита "Утре". Публиката обаче извика музикантите на бис и те изпълниха още една песен - "Блус за двама".


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПСР

    21 0 Отговор
    Успешна изява им пожелавам.Където и да отидат в България,ще съберат хиляди.Големи завинаги.
  • 2 Чума

    15 6 Отговор
    Ямбол се утвърди като столица на културните изяви от 10 дни насам! Наградата Букър за романа Бомбоубежище е достатъчно показателна, какъв Златен век преживява Ямбол!
  • 3 Зеленски - развинтена матрьошка съм

    15 1 Отговор
    Преди доста години мой роднина случайно станал свидетел на тяхна спонтанна, импровизирана изява в заведение, в Созопол - познавали управителя, хапнали, пийнали и оттам кат се почнало...Дънели "черен" блус като за световно, имало и чужденци, та Илийката им скрил шапките.
    Това става по време на соца.
    И аз съм им бил на два концерта, но с техния си репертоар, баш в пика на славата им.
    Голяма банда бяха Диана експрес, винаги ще бъдат обичани...
  • 4 Златни!

    13 0 Отговор
    Стари и златни!
  • 5 123

    1 1 Отговор
    Не знам, но на някои песни много фалшиво пееха, пък са си техни.
  • 6 Милчо лаков

    0 0 Отговор
    1975г- абитуриентския бал в Универсиада.Супер звук,не помня кой беше певеца.76год.с Васил Найденов като певец-отл.Само ВилиКавалджиев оставаше такова усещане.