Last news in Fakti

25 Октомври, 2013 19:10 1 286 1

Орешарски: БЧК събужда милосърдието ни

  • пламен орешарски-
  • бчк-
  • 135-ата годишнина

Инициативите на организацията са част от хуманитарните усилия по света

В годините най-голямата и най-старата хуманитарна организация в България не само допринася за утвърждаването на положителния образ на нашата страна, но и подхранва съпричастността и милосърдието на българите. Вашите инициативи дават възможност да бъдем част от хуманитарните усилия по целия свят. С тези думи министър-председателят Пламен Орешарски се обърна към председателя на Българския червен кръст Христо Григоров в поздравителния си адрес по случай 135-ата годишнина от създаването на БЧК.

Министър-председателят Орешарски отбеляза, че дълбоко уважение заслужава решението да бъде отменено тържественото честване на годишнината и вместо това тя да се отбележи с благотворително събитие в полза на бежанците. „Признателен съм ви за разбирането, което показвате по отношение на ситуацията, в която се намира страната ни, и за проявената национално отговорна позиция. Надявам се, че вашата благотворителна проява ще бъде пример за обществото ни как стремежът да бъдем полезни може да се изразява единствено чрез реални позитивни действия. Помагайки на хората в нужда, не просто спасявате човешки съдби, но и ставате част от усилията на България да се справи“, писа премиерът Орешарски.

Той изрази своята благодарност към всички съмишленици на БЧК за всеотдайния и безвъзмезден труд, за постоянството и за смелостта, с които изпълняват призванието си. „Пожелавам на вас и на всички радетели за благородната кауза здраве, лично щастие и успехи“, отбеляза в заключение премиерът Орешарски.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Те пък после ,ще ни се отблагодарят с няколко фоерверки по оживени места.