Last news in Fakti

20 Юли, 2023 12:15 2 229 1

Новооткрити медицински досиета разкриха самоличността на Джак Изкормвача (СНИМКА)

  • джак изкормвача-
  • самоличност-
  • медицинско досие

Сара Бакс Хортън твърди, че е установила човека зад убийствата от 19-ти век

Новооткрити медицински досиета разкриха самоличността на Джак Изкормвача (СНИМКА) - 1
Снимка: Shutterstock

Сара Бакс Хортън от Оксфордския университет, която е пра-правнучка на лондонски полицай, обяви, че е разгадала една от най-големите мистерии в света – кой е Джак Изкормвача. Тя твърди, че е успяла да идентифицира известния маниак убиец от 19 век, пише британското издание Telegraph.

Убийствата на Джак Изкормвача остават едни от най-известните неразкрити престъпления в британската история. Той е сериен маниак, действал в Лондон в края на 19 век. Жертвите му са били просяци и проститутки.

„За първи път в историята Джак Изкормвача може да бъде идентифициран като Хаям Хайъмс по отличителни физически характеристики“, казва Хортън пред Telegraph.

Тя е анализирала медицински досиета от края на 19 век, които показват, че физическите характеристики на Хайъмс съвпадат със свидетелствата на жертвите на Изкормвача, които говорят за странната му тътреща се походка и скованата лява ръка, да не говорим за съвпаденията във височината, физиката и възрастта. Освен това мъжът живеел точно в района, където са извършвани убийствата, и по силата на професията си умеел добре да борави с нож.

Изследователката обърна внимание и на психическото състояние на Хайъмс, който страдал от епилепсия, параноя и алкохолизъм, поради което често нападал собствената си жена. „Той е бил особено жесток след тежки епилептични припадъци, което обяснява честотата на убийствата“, отбелязва Хортън.

Тя добави, че досега не е имало пълно разследване на случая Изкормвача, тъй като медицинските досиета на анализираните от нея пациенти са били поверителни до 2013 и 2015 г. Хайъмс се е появявал в списък от около стотина заподозрени, но след това е бил изключен оттам, защото е бил „погрешно идентифициран“, обясни изследователката.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роза

    5 2 Отговор
    Сполучлива е картината към статията-едва осветената улица и силуетът на неизвестния мъж с наметало и едва подаващ се нож.Кой не обича тайнствените и загадъчни истории?!Да се помолим за душите на нещастните жени,станали жертви на жестокия психопат и убиец!Проститутките и просяците също са човешки същества-макар отхвърлени,презрени от всички,забравени от всички!Който и да е Джак Изкормвача,той ще си остане символ на болната човешка душа ,жестокост и лудост!