Last news in Fakti

10 Август, 2023 12:32 2 921 5

Тузара от „Сексът и градът“ за пръв път говори за изнасилванията

  • тузара-
  • сексът и градът-
  • изнасилване-
  • обвинение в тормоз-
  • обвинения-
  • сексуално насилие-
  • сексуално посегателство

Крис Нот продължава да отрича обвиненията в сексуално посегателство, наричайки ги "абсурдни и нелепи"

Тузара от „Сексът и градът“ за пръв път говори за изнасилванията - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският актьор Крис Нот, който е най-познат на широката публика с ролята си на Тузара в сериала „Сексът и градът“, за пръв път коментира обвиненията в изнасилване, отправени срещу него, пред USA Today.

Актьорът изтъква, че срещу него не са заведени никакви наказателни дела и че е влизал в сексуални отношения с жени само по взаимно съгласие. Все пак той признава, че гражданските дела остават отделна възможност, а за много хора те са „влак, пълен с пари“, пише в. Сега.

„Няма за какво да свидетелствам и да си разказвам историята, да ангажирам свидетели. Има още по-абсурдни, съвършено нелепи допълнения, които нямат никаква фактическа основа. Не обичам да говоря за това, защото веднага щом го направя, вие или Daily Mail ще го напишете, а аз не искам децата ми да виждат това“, казва Крис Нот.

Актьорът потвърждава единствено, че е изневерявал на съпругата си, разкривайки, че това ѝ е повлияло „разрушително“. В първото си интервю, откакто бе обвинен в сексуални посегателства, Нот твърди, че това е единственото му прегрешение.

През декември 2021 г. – седмица след премиерата на сериала „Просто ей така“ (продължение на „Сексът и градът“) две жени, които не се познават лично помежду си, съобщиха, че Нот ги е изнасилил съответно през 2004 и 2015 г. По думите на едната от тях актьорът я поканил в дома си, първо я целунал без да поиска разрешение, а след това я изнасилил. Впоследствие тя трябвало да постъпи в болница. По-късно към тези обвинения се присъединиха още три предполагаеми потърпевши, според едната от които Нот я тормозел сексуално през 2010-а, когато тя била 18-годишна.

На фона на обвиненията срещу актьора сцена с участието на Крис Нот от финалния епизод на сериала „Просто ей така“ е била изрязана, а също така той бил лишен от роля в телевизионния проект The Equalizer на CBS. Изгубил е сделка за 12 милиона долара за марката си текила, бил е изхвърлен и от рекламата на спортните уреди Peloton.

В продължението на култовия сериал Крис Нот е в ролята на съпруга на Кари Брадшоу – Джон „Тузара“ Престън, който умира от инфаркт. В свое изявление звездите на поредицата – актрисите Сара Джесика Паркър, Синтия Никсън и Кристин Дейвис, обявиха, че подкрепят пострадалите жени и ги поздравяват за това, че са намерили смелост да излязат на светло.

В момента 68-годишният Крис Нот е лице на Samuelsohn – компания за костюми по поръчка, която стартира кампания за повишаване на осведомеността относно психичното здраве на мъжете. Интервюто в USA Today произтича от ролята на актьора в кампанията, за която на актьора се плаща в дрехи, а не в пари, посочва изданието. От Samuelsohn са обещали значителни дарения за мъжкото ментално здраве, тъй като по данни на Mental Health America повече от 6 милиона американци страдат от депресия.

Във видео разговор от Торонто главният изпълнителен директор на Samuelsohn Стивън Грановски обяснява целенасочения избор на Нот за кампанията. Според него „в съвремието просто няма друг герой, който да изглежда по-добре, да се чувства по-добре и да е по-горд да носи костюм, отколкото беше Крис в „Сексът и градът“. Днес, много години по-късно, той изглежда също толкова добре и го носи с такава увереност, че аз се гордея, че носи костюмите ни“, казва Грановски. След обвиненията в сексуален тормоз и последствията от тях самият Крис Нот признава, че се грижи за психичното си здраве, като прекарва повече време със семейството си, разхожда се и медитира.

„Няма да се примиря и да кажа, че всичко е приключило. Това е неприлична история, но просто не е истинска… Аз съм актьор. Имам други неща, които искам да правя творчески. И имам деца, които трябва да издържам. Не мога просто да почивам на лаврите си. Така че, да, имам достатъчно, за да се оставя една година да се нося по течението, но не знам как да се върна в клуба, в бизнеса, защото корпорациите са уплашени. Хората се страхуват от всичко това – страхът им ги води, когато стане въпрос дали ми вярват, или не... Но аз трябва да упорствам, защото все още имам творчески живот“, категоричен е Крис Нот.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 глоги

    2 3 Отговор
    ТузарЪТ от „Сексът и градът“ за пръв път говори за изнасилванията.

    Коментиран от #4

  • 2 добре дошли

    7 2 Отговор
    в света на неолибералите.... Те и на Джони Деп му разказаха играта, какво остава за този..
  • 3 Бай Иван

    18 0 Отговор
    Веждичката каза ли го това до какво ще доведе ? Каза го? Ама сега извън политиката.Не,че е загуба за политиката, но повода е тъп. Той в онези реплики не оправда насилниците, а посочи тези к.рви дето се сетили след 15 години ,че са изнасилени, за да изкарат едни лесни пари , да станат известни и да съсипят нечия репутация.
  • 4 Правопис

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "глоги":

    Когато едно нарицателно стане собствено, то се членува с непълен член, така че правилното е Тузаря , а не Тузарят !

    Коментиран от #5

  • 5 плевен

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Правопис":

    Вие двамата само това ли видяхте?
    Аз пък виждам как в Холивуд никой не смее да каже какво мисли. Дори най- могъщите компании в Щатите /включително Fox/ са длъжни да дават отчет за направеното от тях в полза на обратните и черните.