Last news in Fakti

5 Ноември, 2013 21:23 2 797 4

Светът днес в 10 уникални снимки (05.11.2013)

  • светът-
  • днес-
  • снимки

1. Малко момиченце се играе с кукла по време на представянето на най-новото в света на детските играчки по повод предстоящите Коледни и новогодишни празници в един от моловете в испанската столица Мадрид.
 

2. Ято гъски в Германия, които отлитат на юг.
 

3. 18-годишният мъжки лъв Елек днес беше подложен на медицински преглед в зоологическата градина Nyiregyhaza. Той се смята за най-стария от своя вид, като се има предвид, че средната продължителност на живот е осем години.
 

4. Най-големият контейнеровоз – Maersk Mc-Kinney Moller, акустира днес в Андалусия.
 

5. Световно известният голфър Тайгър Уудс откри официално голф турнира в Истанбул като удари първата топка на моста над Босфора.
 

6. Индия изстреля днес първата си сонда към Марс.
 

7. Днес афганистанските полицайки показаха на какво са способни по време на тренировка.
 

8. В Казахстан днес беше показана ракета с Олимпийския кръг и предстоящите през 2014 г. игри в Сочи. Ракетата ще бъде изстреляна от Байконур на 7 ноември.
 

9. Бежанци седят на пейките пред столичния ЦУМ.
 

10. Във Виена днес беше монтирана коледната елха. 100-годишното дърво е високо около 30 метра и ще постави началото на Коледните празници със запалване на светлините на 16 ноември.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 PROFESIONALISTA

    0 0 Отговор
    Като снимки са разкошни, но като избрани по важност събития не бих казал.

    Коментиран от #3, #4

  • 2 PROFESIONALISTA

    0 0 Отговор
    А ятото гъски не СЕ отлитат, а просто отлитат... Това може да го изтриете като поправите грешката.
  • 3 Венцислав Михайлов

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "PROFESIONALISTA":

    Аз мисля, че изборът на колегата Милена Богданова е много сполучлив. Светът има много малки неща, които са важни за обикновения човек...
  • 4 qwerty

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "PROFESIONALISTA":

    А нима само политиката е най-важна ...
    Никъде не е написано, че са най-важните ...
    Най-важното е нещо относително - за някой запален фен на футболен отбор, който е завоювал поредната победа, това е най-важната новина на деня. За този, който живо се нитересува от политика - срещите на високо равнище са по-интересни.
    Нека покажем нещата, които се случват извън политическия и икономически подиум, нещата, които се случват на улицата, където сме ние Хората ...