Last news in Fakti

27 Август, 2023 17:55 1 267 3

Фенове на Хари Потър поставиха рекорд в Хамбург (ВИДЕО)

  • фенове-
  • хари потър-
  • рекорд-
  • имитатори-
  • хамбург

В центъра на Хамбург се събраха общо 1748 ентусиасти, облечени момчето магьосник

Фенове на Хари Потър поставиха рекорд в Хамбург (ВИДЕО) - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Фенове на Хари Потър, облечени като момчето магьосник, се стекоха на площада пред кметството в град Хамбург, за да подобрят световния рекорд за най-много хора, маскирани като него, събрани на едно място, съобщиха ДПА и АФП.

В центъра на Хамбург се събраха общо 1748 ентусиасти, облечени в черни пелерини с кръгли очила и характерния белег на Хари Потър на челото.

Инициативата подобри предишния световен рекорд от 997 имитатори на Хари Потър, поставен в австралийския град Пърт през 2017 г. .

Събитието беше посветено на 25-годишнината от излизането на немския превод на първата книга за Хари Потър, една година след като хитовият роман на Дж. К. Роулинг бе публикуван за първи път на английски език.

Всеки том от поредицата от седем книги за Хари Потър проследява младия магьосник и неговите приятели по време на една учебна година в Хогуортс.

Книгите се превърнаха в глобален културен феномен и бяха адаптирани в Холивуд в хитови филми.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И НИЕ БЯХМЕ ТАМ...

    0 3 Отговор
    ВАШИ 🤓
    ТАСКО ЦОНЧО И 🐝....
  • 2 Калпазанин

    3 0 Отговор
    Глупостта завладя света, поне нашия де. Всеки си мисли че е Хари потър
  • 3 Турбометла

    1 0 Отговор
    А нямаше ли някой маскиран като Фауст или мефистофел или поне като Хърмаяни?