Last news in Fakti

14 Октомври, 2023 18:54 29 278 106

Уволниха Лиляна Павлова от позиция с 600 бона заплата

  • лиляна павлова-
  • министър-
  • пост-
  • европейска инвестиционна банка-
  • заплата

Бившата министърка беше отстранена от поста вицепрезидент на Европейската Инвестиционна Банка

Уволниха Лиляна Павлова от позиция с 600 бона заплата - 1
Снимка: БГНЕС

Бившата регионална министърка Лиляна Павлова се прости с годишна заплата от 600 000 лева, след като бе разкарана от поста вицепрезидент на Европейската Инвестиционна Банка (ЕИБ). Макар да звучи изключително впечатляващо, длъжността на Павлова е чисто синекурна, обясняват финансисти. Реалната работа по управление на милиардите се върши от стотиците чиновници, а вицепрезидентите само подписват изготвените от тях доклади и проекти за решения, пояснява "Уикенд".

Самото назначение на някогашното пухкаво острие на ГЕРБ е чисто политическо. България, както и останалите държави акционери в ЕИБ, има право да номинира по един свой представител в управлението на трезора. Изисквания за опит в банковата сфера, какъвто бившата регионална министърка очевидно няма, не се поставят, обясняват еврочиновници. Обичайно правителствата пращат там верни свои кадри, изпаднали по някаква причина от голямата политика. В кабинета „Борисов 3" Лили Павлова бе министър, отговарящ за 6-месечното ротационно председателство на Съвета на ЕС, което страната ни пое през януари 2018 г.

След неговия край постът ѝ реално се обезсмисли, което наложи спешно да ѝ се търси нов. Така през 2019 г. след предложение от Министерския съвет царицата на магистралите се озова в Европейската Инвестиционна Банка с месечна заплата от 25 000 евро. Освен всевъзможните бонуси и премии, разбира се. Както си му е редът, малко преди изтичането на мандата на Павлова, „Продължаваме промяната" също пробва да уреди свой човек в ръководството на банката.

Финансовият министър Асен Василев номинира за поста съпругата на Даниел Лорер - Виолета Лорер, но след избухналия скандал и обвинения в брутална шуробаджанащина, тя обидена оттегли кандидатурата си.

Доколко е била напрегната работата на Лиляна Павлова в Европейската Инвестиционна Банка, говори и фактът, че докато бе вицепрезидент на трезора, 44-годишната ексминистърка успя да забременее и роди сина си Преслав.

Според лекари на тези години бременността е доста рискова и поне в последните 2-3 месеца бъдещите майки трябва да се пазят от стресови ситуации. Затова и масово излизат в болнични. Павлова предпочете да запази добре платената си работа и до последно умело прикрива наедрялото коремче с ефирни луксозни шалове, така че никой да не може да разбере за щастливото събитие, което ѝ предстои. Явно си е струвало. От имотната ѝ декларация, подадена пред КПКОНПИ, става ясно, че успяла да спести над 100 000 лева и почти 800 000 евро.

Богаташ е и таткото на Преслав. Както „Уикенд" вече писа, от няколко години Павлова живее с гаджето си Парашкев Кръстев. Двамата ce запознават, докато тя е регионален министър, а той - директор на държавния холдинг „Автомагистрали" и лично надзирават построените и ремонтирани от ГЕРБ пътища. Снажната осанка на Кръстев дотолкова впечатлява министър Лили, че тя набързо се развежда със съпруга си Пламен Николов, с когото имат голяма дъщеря.

След като второто правителство на ГЕРБ е свалено, Парашкев Кръстев набързо е изритан от важния пост, през който се усвояват милиарди левове за строителство. Повод за уволнението му е тежкият инцидент в тунел “Ечемишка", при който жена бе убита в автомобила си от паднало осветително тяло. След трагедията стана ясно, че за поддръжката на съоръжението отговаря фирма “Автомагистрали", а ръководството месеци наред изобщо не е реагирало на сигналите, че висящите от тавана лампи са изгнили.

Както се казва, всяко зло за добро. Или поне за тяхното семейство. След уволнението си любовникът на Лиляна Павлова набързо се захвана с частен бизнес и днес е мултимилионер. Така, освен че има възможност да задоволява капризите на своята възлюбена към марковите дамски чанти от последните колекции, на “Прада" и “Диор", Кръстев успява да купи и струващ над 3 млн. лева огромен апартамент от 350 квадрата в елитен столичен квартал. Отделно от това, две от фирмите му - Созополис риал естейт и „Черковна Риъл Естейт” имат недвижими имоти с пазарна цена още няколко милиона лева.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 115 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    303 5 Отговор
    Ауууу свинкята останала без зоб:)

    Коментиран от #12, #65

  • 2 Маугли

    308 7 Отговор
    Тя колкото е прилапала и стигат за пет живота .

    Коментиран от #15

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Свинетка

    207 5 Отговор
    Тиквичката на тиквата, и сега какво ще правим, тиквички с кисело мляко
  • 5 Али

    135 10 Отговор
    Настанете Деси Мерцедеса
  • 6 само питам

    222 4 Отговор
    Каква ли работа трябва да вършиш за 60 минимални заплати на месец .

    Коментиран от #48

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 това е капитализма

    262 5 Отговор
    Само с нейната заплата може да се издържа едно предприятие от 50 човека .
    А тай произвежда само ла ....на .
  • 9 Русофил

    237 8 Отговор
    Кадрите на ГЕРБ ще си харчат окрадените пари до живот. БГ лапни шараните
    ще бачкат до гроб.

    Коментиран от #94, #95, #96

  • 10 Ддд

    92 4 Отговор
    Голяма драма.
  • 11 факт

    170 5 Отговор
    И тая е чадо на БКП номенклатурчици.
  • 12 Айде нема нужда

    147 2 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    да се притесняваш за свинкята.
    Толкоз се е назобила, че не е истина.

    Коментиран от #31

  • 13 ПСР

    121 2 Отговор
    Леле,леле,"само" по 50 хил.на месец?!
    Много ми е мъчно и болно за нея-горката!
  • 14 ха ха

    109 1 Отговор
    така се създават кадри , на мафията
  • 15 Тази по-богата от

    64 11 Отговор

    До коментар #2 от "Маугли":

    Костя.
  • 16 Ивелин Михайлов

    79 4 Отговор
    Според най-големия Исторически парк в света до Варна и там са я хванали да краде 😏
  • 17 Програмист

    95 3 Отговор
    Там го няма боко чадъра и режат бързо крадците
  • 18 Програмист

    82 4 Отговор
    Това да не ти е България ма.. ес не толерира наглите очевадни кражби!

    Коментиран от #20

  • 19 Ами да

    150 1 Отговор
    А къде са парите за ремонти на язовирите!? Винаги е било ясно, че тази е просто една дебела калинка! От Борисовите, които унищожават България!
  • 20 Мхм

    101 3 Отговор

    До коментар #18 от "Програмист":

    Целият ЕС е смехория 600бона на месец за ефин подписмпод документ

    Коментиран от #35

  • 21 Следва

    62 2 Отговор
    затвор !
  • 22 Какви ги плещиш, Елицо?

    40 45 Отговор
    Позицията е ротационна. Изкарваш си мандата и идва ред на друга държава да излъчи председател. Лиляна Павлова може да не те кефи, но целта на обективната журналистика не е задоволяване на личните ти чувства.
  • 23 Дедо

    94 3 Отговор
    С това наднормено тегло, ще има много здравословни проблеми след години.Всичко се връща.Особено лакомията.

    Коментиран от #30

  • 24 за по 5 живота

    92 2 Отговор
    Още по-голям проблем са окрадените пари от КТБ и РАЙФАЙЗЕНБАНК. На мародерите ще им стигнат сигурно за по 5 живота, ако не бъдат пратени в затвора. Павлова поне официално е взимала годишна заплата от 600 000 лева. Това, разбира се, не можеше да стане без борисовските схеми за уреждане на мазни слуги. Ударите срещу КТБ и РАЙФАЙЗЕНБАНК са атентати, за които в нормална правова държава щеше да има многогодишни присъди, а в доста източноазиатски държави, където законът го позволява, дори и отделни смъртни присъди. Много хора се надявахме на новопоявилите се политици под лозунга “Нулева нулева толерантност към корупцията!”, но вместо това получихме още по-нахална шуробаджанащина. Самият факт, че в момента основен говорител на НС е Пеевски (с кредити от вида ДП+ДП1), означава, че тази държава или ще се срути напълно, или пък обратното – това е началото на края.
  • 25 Съвети на специалиста

    52 1 Отговор
    Морал трябва и да не се преяжда с алчност .
  • 26 Мамин син

    36 6 Отговор
    Сигурно е дарявала.
  • 27 Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.

    81 4 Отговор
    Чудя се колко от тези 600 000 са отивали в ОНОВА чекмедже, за да я назначи там...
  • 28 Зов за завръщане

    52 1 Отговор
    Щях да построя един хоспис за 20 жени в последен стадий на деменция с тези пари. Като използвам стара двуетажна къща 280 квадратни метра разгърната площ и 2 декара двор в покрайнините на някое спокойно село.
  • 29 всоклим

    83 2 Отговор
    Свинетка квото можа ограби от българите, и за чекмеджето заделяше та сега заприлича точно на св иня. Спестила била, а може да е изпрала част от взетото докато беше министър. Не се наядоха тези паразити. Докато не изядат тоягите няма да се спрат.
  • 30 Лелеанка

    48 4 Отговор

    До коментар #23 от "Дедо":

    Има и други причини за пълнота, например здравословни. Не знам какъв й е случаят и не мога да кажа. Освен това, тя е с червен произход и ГЕРБ е просто поредното място, където въпросните вирееха добре. И най-хубавото е, че всичко се връща независимо кой какви ги плещи и какви ги пожелава :)))

    Коментиран от #39, #84

  • 31 дядо поп

    41 1 Отговор

    До коментар #12 от "Айде нема нужда":

    Да ама идва коледа , и свинките ги колят!
  • 32 Анонинен

    34 1 Отговор
    Не и беше мястото там дор закъсняха
  • 33 Анонимен

    20 1 Отговор
    С кревата гимнастика е там
  • 34 Последния Софиянец

    37 2 Отговор
    Пълна лустация на червената тор и отрочетата им продажни!
  • 35 Свидетел банкянски бунак

    52 1 Отговор

    До коментар #20 от "Мхм":

    Не е само един подпис на месец! Има и най-малкото и още един подпис - върху фиша че е получила заплатката си! Пък и има и един куп допъ;нителни бонуси: плаща й се и луксозната квартира с консумативите, обучението на децата, пълни медицински застраховки за цялото семейство, пенсионни вноски, домашни помошници, личен шофьор, бодигардове, .........

    Коментиран от #47

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Сталин

    53 1 Отговор
    Tипични корумпета и нищожества ,които окрадоха България,и които подлежат на ютилизация скоро
  • 38 Галя от EmbassyTO

    45 1 Отговор
    Тази горката се обясняваше за една чанта Шанел. Наложи и се да твърди ,че фалшива. След тази история се изгуби завинаги.

    Коментиран от #43

  • 39 така е

    56 2 Отговор

    До коментар #30 от "Лелеанка":

    При Лилето обаче причините едва ли са здравословни. Имаше едно видео преди време, на което се виждаше как Лилето си хвърляше в устата фъстъци с такава скорост, че не успях да проследя движението на фъстъците и челюстите. Гледката беше направо страшна.
  • 40 Бавария

    43 1 Отговор
    Тая каза, че Хемус ще е завършен през 2018г.
  • 41 Следва

    54 4 Отговор
    НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ И НАРОДЕН СЪД!!!
    ВРЕМЕ Е!!!

    Коментиран от #58

  • 42 Сечко

    51 1 Отговор
    …лично надзирават построените и ремонтирани от ГЕРБ пътища…
    Ми то затова 40 години Хемус не може да ‘прескочи’ след Правец. Ботевград -Мездра е подигравка, а Тракия е ‘Дунавски вълни’.
  • 43 Сечко

    36 1 Отговор

    До коментар #38 от "Галя от EmbassyTO":

    Е вижда се къде се е ‘загубила’. И аз искам така да се загубя. Пак ще я изпратят на някое хлебодайно’ място. Ако искаш да се басираме.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Тома

    57 1 Отговор
    Лилито и парашкев въобще не ги мислете след като видяхме какви сакове и чували с милиони предназначени за магистрали се изнесаха от банките
  • 46 лоша

    26 2 Отговор
    Сега гаджето ще си намери друга.;)

    Коментиран от #49

  • 47 уйко калеко

    37 1 Отговор

    До коментар #35 от "Свидетел банкянски бунак":

    Доколкото разбрах на подобно местенце не е била само нашата ЛИЛИ.Всички държави от ЕС имат по един такъв представител.,а това са много пари взети от джобовете на европейските данъкоплатци.Просто ми стана интересно за скандала с г-жа ЛОРЕР ТОГАВА,НО НЕ ВНИКНАХ В ПОДРОБНОСТИТЕ ,А ТО ВИЖ КАКВА СЕ ОКАЗА РАБОТАТА.МНОГО СЛАДКА И ДОХОДНА .Очаквам с интерес коя ,,КАЛИНКА ИЛИ КАЛИНЧО ,,ЩЕ ЗАМЕСТИ,, ЛИЛИТУУУ.,,
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Ах, колко

    19 2 Отговор
    ми е притеснено. Няма да мога да спя тази вечер.
  • 51 Бай Дън

    23 2 Отговор
    Много скъпа св…..джика.
  • 52 Типична 🐞

    50 2 Отговор
    Герберска калинка. Нищоправещи високозаплатковци.
  • 53 ДЕмо

    57 2 Отговор

    До коментар #36 от "ТаУмВзе":

    След 9.10.1989 почти всички комунисти станаха най-яростните демократи. Техноте деца сега са крайни демоктрати
    от Герб и ПП.
  • 54 Рашо

    34 1 Отговор
    А колко взе от АПИ не се знае.

    Коментиран от #89

  • 55 Буквоядец

    22 1 Отговор
    Една добра новина!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Свинар

    26 1 Отговор
    Свиня !!!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Джон.

    45 2 Отговор
    Едно от най корумпираните Прсета в ГЕП. Надменно и Гнусно. Пожелавам и да се пръсне от преяждане !!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Артилерист

    44 0 Отговор
    Децата и внуците на висшата комунистическа номенклатура са една от основните причини за провала на социализма...

    Коментиран от #63

  • 63 уйко калеко

    22 10 Отговор

    До коментар #62 от "Артилерист":

    СОЦИАЛИЗМА И КОМУНИЗМА СА ЕДНА ХИМЕРА ИЗМИЛИЦА НА БОЛНИ МОЗЪЦИ.Имено този социализъм нанесе най големи вреди в развитието на БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ.

    Коментиран от #70

  • 64 Лекувам наркозависимост

    36 3 Отговор
    Както са събрани да говорят глупости в залата , трябва да влязат 50 въоръжени и всичко да стане леш на живо по телевизията, след тва всяка градска мутра и да почнем отначало , така всеки селяк ще има не едно ами пет наум кви ги върши като бъде избран от народа... Спестила била 800к евро ,ах ти колко си долна
  • 65 Тая raдuнa е родена точно на моята дата,

    23 2 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    в моя месец, в моята година и в моя град. И се е продала на Бойко Българоубиеца. Жива ще я........
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Уса

    23 0 Отговор
    Големи боклуци са герб напълниха се с лесни пари
  • 70 Уса

    19 2 Отговор

    До коментар #63 от "уйко калеко":

    Демокрацията е още по-голяма и мащабна измислица

    Коментиран от #82

  • 71 Бълтарин

    20 0 Отговор
    Противна с..ня
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Величко

    12 0 Отговор
    Оффф... една уволнена крава ... Голяма новина !

    Коментиран от #76

  • 75 муцунка

    19 0 Отговор
    Много дебели връзкари и връзкарки има в тая бедна страна,брей! И все към милиони пари и луксозни апартаменти се стремят.Кюлчета и пачки.
  • 76 Колкот

    17 0 Отговор

    До коментар #74 от "Величко":

    Угоена крава, ама за сметка на твоите удръжки. Инаме да си дебелее колкот иска.
  • 77 Най Накрая

    13 0 Отговор
    Тва устато, НАГЛИ, алчно, дебело Животно да го изхвърлят на пътя
  • 78 люп чо

    11 0 Отговор
    вместо у затвора е наказана да стои извън България... те това се казва правосъдие по български... ама то колелото на историята се върти... някои хора са забравил за Народният Съд
  • 79 Анонимен

    7 1 Отговор
    В квартира в центъра е била с х мъж, бяха писали по времето на герб, кой лие мъжа във въпросната квартира в центъра на София, така се издигат те, с мъже със слаби нагони, използваха го и ги изстреля комунистите на високи постове.
  • 80 Анонимен

    19 1 Отговор
    Лиляна Павлова е от комунистически род, лошо няма, лошо е, че герб ни наливаше с фуния главите, че са против него др. Живков. А лично Георги Димитров им е подарил къща в центъра на София на дядо й и до ден днешен живеят в къщата на Георги Димитров. Когато сте казали А за кики следва да си кажете и вашите грешки, а и уволявахте герб деца, внуци на кулаци, да бяха изселвани, но за вас това е подвиг, пусти пари, рекети от всички партии. Така не се прави по старому, без конкурси. Дори и по живково имаше реални конкурси. Ако се разровят дали няма и да излязат много купени дипломи на депутати без един ходене до университета. При една проверка от честни юристи ще ви лъснат далаверите в университетите и сие. А лилито, дебела, но си подновила и Тя мъжа и 2 деца от 2 мъже, вторият явно с нейни пари е едър бизнеснен, предполагам де
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 цар Соломон

    9 0 Отговор

    До коментар #70 от "Уса":

    Абе тя си е добре измислена, само че не е за всички, а за тези, които са я измислили./тия, дето печатат парите/ Дебила, когото си коментирал обаче, няма достатъчно под шапката, за да го разбере.
  • 83 Иииии.....

    11 0 Отговор
    замириса на свине.
  • 84 Братвурст

    8 0 Отговор

    До коментар #30 от "Лелеанка":

    Ако един човек дебелее без да яде, то значи е открил начин да създава енергия (мазнина) от въздуха. Това си е за нобелова награда.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Рашев

    8 0 Отговор
    Кравешка физиономия, мислеща с един от стомасите си.
  • 87 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    8 0 Отговор
    Пращаме такива с-ни да се угояват в Европейския съюз! Какво като не била специалист по банково дело? Пфуууу!
  • 88 Голям праз

    8 0 Отговор
    Тя каквото прибра ще и стигне .
    Само обувките и са на цената колкото
    апартамент в центъра .
    За чантите да не говорим.
  • 89 сдфих

    4 0 Отговор

    До коментар #54 от "Рашо":

    А колко взе от санирането?!
  • 90 Мусата

    4 0 Отговор
    Роденият е България,може само да...
    краде,пък било то и ...Павлова,свинефермата!
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 0123

    3 0 Отговор
    А детето да е живо и здраво дали не е с банкянска кръв ?
  • 93 боко

    5 0 Отговор
    Крадлива сикаджииска гербераска мр----а
  • 94 друг русофил

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "Русофил":

    (щом така казваш). Лиляна дебелана е внучка на партизанин и дъщеря на изтъкнат номеклатурист по време на Живков. Защо не го споменавате? Защото в ОПГ гроб и Продължваме промяната плюс дееба....БГ е пълно САМО с такива???? Сега ще си изберете под строй такъв кмет на София.
    Не само ще бачкат до гроб, но и ще се държат като овце. Помните ли какво каза лиляна павлова при смъртта на онази жена в колата си в тунела? |"Такива неща се случват." И НИЩО ДРУГО. Сега разбираме, че сегашният й любовник и бил отговорен за това. Наказанието за такива е да отиват на ОЩЕ по скъпо платена и лека работа.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Феликс Дж

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Русофил":

    Пролетарий от всички страни - съединявайте се!!!
  • 97 Хора

    2 0 Отговор
    До такова нещо не бих си легнал ако ще турско да става
  • 98 Винеткаминетка

    4 0 Отговор
    Да идва у дома и се лови за магистралите.
    Хвани Желева, Кристална, Фидосенко, ПКП, Манда, Бъчва-каца и това гоцеделчевско, не стават и за пръчка на метла.
    Пусто, че западните ни семейни партньори искат нещо от нас, затова лейките получават парче от баницата.
  • 99 Берта

    3 0 Отговор
    С тези пари колко свещи могат да и светят - направо вечния огън.
    Абе да ги инвестира в свещоливница и дебелата пак ще на купата с тор.
  • 100 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    5 0 Отговор
    Това е то - герберска калинка, пратена на угояване с европейски (нашите) пари! Само че, калинка не е точната дума, едно селскостопанско животно е подходящото!
  • 101 Бай Ганьо

    2 0 Отговор
    Сигурно ще живее двеста години
  • 102 йхнкхйких

    3 0 Отговор
    уродлив ботор
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Тити

    0 0 Отговор
    Това е да си парашутист в мафиотската структура Герб пари за никаква работа.
  • 105 Име

    0 0 Отговор
    Тази е като грухи, и от двамата лъха "експертиза"!
  • 106 Брюксел

    0 0 Отговор
    Крадливата герберска калинка си е за затвора.