Last news in Fakti

1 Ноември, 2023 10:15 2 272 9

Робърт де Ниро "избухна" по време на дело, заведено срещу него от бивша асистентка

  • робърт де ниро-
  • съд-
  • дело-
  • бивша асистентка

Актьорът не успя да сдържи нервите си

Робърт де Ниро "избухна" по време на дело, заведено срещу него от бивша асистентка - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Робърт де Ниро се яви като свидетел по дело, заведено срещу него от бивша асистентка, която го обвинява, че е бил упражняващ тормоз началник. В хода на показанията си актьорът и носител на "Оскар" не успя да сдържи нервите си и "избухна", предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Де Ниро, който на моменти изглеждаше намръщен, се сдържаше да не избухне по време на дисекцията на взаимодействията му с бившата му служителка, преди накрая да "изригне": "Всичко това са глупости!"

Двукратният носител на "Оскар", известен с изпълненията си в хитови филми като "Ловецът на елени" и "Разяреният бик", беше първият свидетел по делото, заведено от Греъм Чейс Робинсън.

Робинсън, която е работила за Робърт де Ниро между 2008 и 2019 г., е получавала 300 000 долара годишно, преди да се оттегли като негов вицепрезидент по производството и финансите.

Жената, натоварена в продължение на години с всичко - от украсяването на коледната елха на Де Ниро до отвеждането му в болница, след като пада по стълбите, го съди за 12 милиона долара обезщетение за причиняване на тежък емоционален стрес и накърняване на репутацията.

Робинсън казва, че актьорът е отказал да ѝ даде препоръка, за да си намери друга работа, когато тя е напуснала през 2019 г. след многократни сблъсъци с приятелката му.

Осемдесетгодишният Де Ниро даваше показания през по-голямата част от следобеда в понеделник, като се съгласи, че в даден момент е посочил Робинсън като лице за контакт при спешни случаи и е разчитал на нея да му помага с поздравителни картички за децата му.

Когато обаче адвокатът ѝ го попита дали я смята за съвестен служител, той се изсмя. "Не и след всичко, през което преминавам сега", каза актьорът.

Де Ниро на два пъти повиши тон почти до викане по време на показанията си. Веднъж, когато защитаваше взаимоотношенията на приятелката си с Робинсън, казвайки: "Вземаме решения заедно".

Вторият път се случи, когато адвокатът на бившата му служителка се опита да внуши, че през 2017 г. актьорът е притеснил клиентката му рано сутринта, за да го закара до болницата.

"Това беше един път, когато си счупих гръбнака, падайки по стълбите!", избухна разгневеният Робърт де Ниро. По думите му дори в този случай той не я повикал непосредствено след инцидента, който се е случил в ранните часове на нощта, а часове по-късно на сутринта.

Актьорът настоя, че се е отнасял добре с Робинсън, дори след като е купил къща с пет спални в Манхатън и ѝ е позволил да контролира част от приготовленията, за да може да се премести там с приятелката си Тифани Чен.

"Не е като да съм поискал от нея да отиде там и да търка и бърше подове. Така че всичко това са глупости", каза Робърн де Ниро.

Във встъпителните изявления, които предшестваха показанията на актьора, адвокат Андрю Макърди заяви, че клиентката му Греъм Чейс Робинсън не е могла да си намери работа и се е страхувала да излиза от дома си, откакто е напуснала работата при Де Ниро.

Той каза също, че актьорът понякога ѝ е крещял и я е наричал с неприятни имена, което съответствало на сексистките му забележки по адрес на жените като цяло.

Макърди допълни, че проблемите между тях са възникнали, когато Тифани Чен е започнала да ревнува, че Де Ниро разчита на Робинсън за много задачи и че двамата общуват толкова добре.

Адвокатът каза още, че клиентката му никога не е имала романтичен интерес към Де Ниро, каквито са били подозренията на приятелката му.

Адвокатът на холивудската звезда Ричард Шонщайн на свой ред каза, че Робърт де Ниро се е отнасял много добре с Робинсън, "но винаги е смятал, че тя заслужава повече".

Той описа Де Ниро като "мил, разумен, щедър" и каза на съдебните заседатели, че ще разберат това, когато чуят показанията на други лица, наети от компанията на актьора "Canal Productions", която е завела ответен иск срещу Робинсън.

Шонщайн нарече Робинсън "снизходителна, унижаваща, контролираща, злоупотребяваща" и каза, че "тя винаги е играела ролята на жертва".


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХОЛИВУУД ПИКТУРЕ

    1 15 Отговор
    АЙДЕ АЙДЕ....ВСИКИ СМЕ ГЛЕДАЛИ
    КАК СЛЕДИ И ТОРМОЗИ...EБЛЮ...😡
  • 2 СЗО

    21 0 Отговор
    Ако толкова е била тормозена, нямало да издържи 11 години.
  • 3 вдовец

    12 1 Отговор
    за 300 х. годишно и толкова екстри трябвало е и да му чурулика с кеф ! черна неблагодарност !

    Коментиран от #4

  • 4 Ха ха ха

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "вдовец":

    Известен е с това че си пада по черни, че е отявлен либераст и демократ, че псуваше и обиждаше Тръмп най-вулгарно. Тогава спрях да го харесвам. Нека сега си сърба попарата и да знае, че ще опре и до Ми туу.
  • 5 Нов

    4 3 Отговор
    Не му остава много на стар чока. Да отваря кисията и да плаща
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гост

    1 1 Отговор
    Не е длъжен да й дава нито препоръка, нито каквото и да било друго, по-различно, от договореното в писмен вид, при трудовите взаимоотношения, между двете страни. Като не й е понасяло, защо е седяла толкова години на тази служба? Га яди кифтета, ни рва!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.