Last news in Fakti

24 Декември, 2023 10:44 3 592 22

Зуека призна, че е претърпял тежка загуба тази година (ВИДЕО)

  • васил василев-
  • зуека-
  • испания-
  • водещ-
  • загуба-
  • родители-
  • майка-
  • равносметка

Въпреки личните несгоди Зуека казва, че в професионален план годината му е била богата

Обичаният от мнозина комедиен актьор и водещ Васил Василев-Зуека заживя в Испания и от тогава до днес животът му се е променил осезаемо. Дали е само за хубаво, може да каже само той, но сега, в края на годината, когато обикновено се правят равносметки, Зуека направи и тежко лично признание.

"Изпращам годината със смесени чувства, защото майка си отиде. Отиде при баща ми, най-накрая се събраха", това сподели актьорът в интервю за bTV. Но след това добави, че пък в професионален план годината е била благодатна за него.

"Имах богата година, защото направих няколко изложби. Имах и нови приятелства, запознанства, вследствие на новите картини. Започнах да навлизам и още по-надълбоко като стил в рисуването".

Зуека даде любопитен отговор и на въпроса дали се справя с езика в Испания, а също и как протича обичайно един негов ден там.

"Не успях да науча испански. Не излизам от ателието си, така че няма къде да го науча. На магазинно ниво сме, оправяме се и в училище. Синът ми Стефан обаче, знае повече испански, вече трета година е в испанско училище. На него му е много лесно. Колкото са по-малки децата, толкова по-бързо приемат промените. Те даже не ги възприемат като промени, а като пореден ден за игра. От време на време му е мъчно за баба и дядо, за вуйчо, казва "искам да се приберем при семейството" и така", споделя Зуека.

"Тази година бяхме планирали да го водим в един популярен детски парк в Дания, но той изненадващо заяви, че му се ходи в Рим, защото иска да гледа Микеланджело. Бяхме в шок! (смее се). Той рисува от време на време, но няма такива трайни интереси.

А иначе моят обичаен ден протича скучно. Ставам в около 6 ч., пия кафе, приготвям закуска на малкия, приготвям го за училище, после слагам спортния екип, карам го и оттам директно отивам на морето, където ходя около 45 минути, понякога с кучето - имаме дакел Кариньо. Прибирам се, взимам душ и започвам да рисувам - до към 13:30 ч. После взимам малкия от училище, защото те приключват към 14 ч., следва обяд, един час сън - опитвам се всеки ден да го правя, защото иначе не издържам, и после продължавам с рисуването. И така всеки ден".

На въпрос какво най-често изобразяват картините му, Зуека отвърна така:

"Рисувам взаимоотношения между хората. Цял живот съм се занимавам с това, само това умея и разбирам. И когато една моя приятелка ме помоли да ѝ нарисувам пейзаж, ѝ казах, че не мога. Веднага ѝ предложих да я свържа с хора, но тя настоя да съм аз - така ѝ нарисувах една пасторална картина, но не издържах и добавих хора".

Зуека отново коментира и вечната тема за свободата.

"В днешно време много ни липсва свободата - на хората, не само на българите. Зависими сме от толкова много неща, най-много от системата, с която оперираме - с парите. Зависими сме и от собствените си стремежи, от семейството, от приятелите си. Пълна свобода няма.

Ако рисувам картина, свързана с България, по всяка вероятно тя би имала два плана - единият ще са хората, които се стремят към духовност - те ще летят, а другият - тези, които са на земята. Те ще имат различни видове изражения - може би ще има риби, ще има кучета, които лаят, камили, а може би и един голям кит с крака.

България много е дръпнала напред, тъпо е да се говори, че не е така. За 34 години толкова много неща са се променили в България, че просто ние не си даваме сметка. Външният вид е на добро. Естествено, има паразити, но това е следствие на фалшивия преход, нищо повече. Ако преходът беше реален, щеше да има една България, която наистина щеше да е много красива".


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Свободен

    20 7 Отговор
    Най-голямата му драма е, че не може да се прибере в България и за една минута!
    Още на летището ще го очакват завлечените кредитори и няма да се съгласят да им даде картини и да им се усмихва глупаво!
    Добре, че все още не се знае къде се е скрил, че иначе щяха да се появят грозни новини от красива Испания!
  • 2 Този стил на рисуване

    15 4 Отговор
    Този негов стил на рисуване на кого ли ми напомня…. На един испанец, започващ с Пикас…. Хммм,

    Коментиран от #6

  • 3 Студопор

    13 8 Отговор
    Стой си в Испания и натискай там! В България бъдеще няма...
  • 4 Кит

    25 9 Отговор
    Някой ще ни обясни ли защо медиите непрекъснато ни занимават с този екземпляр, който напусна България / има пълно право, като всеки от нас!/ и при напускането си се постара да се из пл ю е върху всички българи и всичко българско / това вече го превръща в екземпляр/ , а сега през ден е по медиите, за да ни обяснява колко щастлив и успешен е в Испания? Като му е толкова гот там, защо непрекъснато е тук, макар и виртуално? Защо не тича по испанските медии да им разказва тъпи вицове, та да видим колко ще го харесат? Защо тази хлеб арка, която е никой в Испания, досажда непрекъснато с мозъка си на насекомо?

    Коментиран от #15

  • 5 Механик

    17 9 Отговор
    Що ни занимавате с трагедиите на тоя бездарен вресльо?
    Я гледай какви цапаници се създал.Все едно ги е мацало дете с даун.
  • 6 Соваж бейби

    18 2 Отговор

    До коментар #2 от "Този стил на рисуване":

    По скоро копира Салвадор Дали ама онзи е бил шизофреник и психопат рисувал е това вижда в главата си .А Зуека е един скучен комик

    Коментиран от #7

  • 7 Кит

    15 5 Отговор

    До коментар #6 от "Соваж бейби":

    Точно така, това са бездарни имитации на Дали. Харесват се от Зуека, роднините му и мутрите, на които разни други мутри и марийки са им обяснили, че "тоа ена гоуема ралта в Испанята, сичкуту испаниц купуа от тозги, купуйте, ша спичелити посли!".

    Коментиран от #13

  • 8 Хахаха

    7 7 Отговор
    Като не ви изнася не го четете. За нас е като мехмем на душата ни. Политиците ги знаем, колко умни са, няма що
  • 9 Мина Анева

    12 5 Отговор
    Какви са тези нелепи цапаници зуешки?!?!
  • 10 Да не му е умрел

    5 1 Отговор
    дед.о.вия???
  • 11 Митко културиста

    17 6 Отговор
    Зуек не ставаш ,научи се първо да рисуваш тогава изразявай взаимоотношения. Без да можеш да нарисуваш ябълка,круша,испанска мандарина няма как да рисуваш взаимоотношения. Научи се как се рисува човешкото тяло,а пък после изпадай в импресии и кубизми.

    Коментиран от #12

  • 12 Развеселен

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Митко културиста":

    Дано те прочете!
    Безкрайно си прав - елементарно е!
    Опасявам се обаче, че няма за кога да се научи!
  • 13 Соваж бейби

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Кит":

    Много е лесно да откраднеш идея на някой художник,писател ,певец трудно е да си новатор уникален.Въпреки че нито Дали нито Пикасо влизат в мои любимци.Пикасо е един бездарник с децки талант всички сме като Пикасо ,Дали чела съм за него интересна биография манийно-депресивна психоза , циклофрения интересен е за психиатрията пропуснали са да го анализарат поред мен е рисувал това вижда в собствената си паихика .Зуека е за съжаление ,има шанс да избие с нещо креативно рисува не трябва да гледа от бг.фолка какво се прави
  • 14 Гост

    7 1 Отговор
    Рисува в стил Нео сюреализъм, или поне се опитва . А че копира или гледа разните там подобни творци е ясно.
  • 15 БРАВО

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Кит":

    ЗАЩОТО си плаща за да ни го натрапват, все пак 1 евро е 2 лева.... А от чия нянка сучеше толкова време, та да отрича всичко българско
  • 16 СТИГА БЕ

    8 0 Отговор
    Какво ни го натрапвате този, или тази муцуна,... беше интересен довреме, но се изчерпа... Да си стои в Испания ли, зад нея ли, само да не е в Барселона
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Самотен е

    0 0 Отговор
    Интересно, не бях гледал картините на Зуека до сега. Харесват ми , поне от показаното се вижда, че той рисува фигури на хора, дори когато го молят да нарисува пейзаж, което означава, че на подсъзнателно ниво, дълбоко в душата си Зуека има нужда от хора...
  • 22 В крайностите е

    0 0 Отговор
    Вижте картината на червен фон с редуващи се шахматно черно-бяло разположени квадрати навсякъде.
    Отново това дълбоко душевно говори ,че на фона на (червеното) агресията, той чувства и вижда хората като крайности ( черно и бяло ). Донякъде добре описва и нагнетеното напрежение навсякъде по света.