Last news in Fakti

19 Януари, 2024 12:45 1 453 5

Хилда Казасян е поредната жертва на фалшива реклама (ВИДЕО)

  • хилда казасян-
  • фалшива реклама-
  • жертва-
  • изкуствен интелект

Чаровната певица е поредната звезда, чието име е използвано злонамерено, с цел реклама на медикаменти с недоказано качество

Хилда Казасян стана жертва на много нагла измама, заради която ѝ се наложи да понесе доста неприятности. Освен това нейни близки много се стреснаха, щом разбраха, че тя страда от сериозен здравословен проблем.

Певицата, която редовно пръска чар и усмивки в качеството си на жури във всички сезони досега на "Като две капки вода", признава във видео, че дълго време е страдала от гъбички по краката, придружени от силен сърбеж и лоша миризма.

В първия момент може и да ѝ повярвате, но при по-внимателно вглеждане ще забележите, че всъщност дъщерята на Вили Казасян не говори изобщо по тази тема.

Клипът се оказва от така наречените "дийп фейк" фалшификати, създадени чрез изкуствен интелект, който генерира видео и глас. Всъщност, Хилда е поредната, а вероятно няма да е и последната, жертва на възможностите на изкуствения интелект, който навлиза с много плашещи темпове в ежедневието ни.

От фейк клипа става ясно, че Хилда Казасян рекламира конкретен продукт, благодарение на който се е справила с проблема си и даже нещо повече - заради който даже е рискувала, както става ясно от информацията, да се окаже в инвалидна количка.

Измамата е видима през цялото време, тъй като видеото е с много лошо качество, личи, че гласът е преправян и не съответства много на този, който има Хилда Казасян, освен това някои от думите са изречени грешно, което не е характерно изобщо за нея. Да не говорим, че има осезаемо разминаване между изречените думи и мърдането на устните, пише още show.blitz.bg.

Изкуственият интелект все още е видим, но тенденциите са всички грешки, които го уличават, да бъдат свеждани с течение на времето до минимум или изобщо да ги няма, което създава тепърва страхотни проблеми


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 любител

    12 6 Отговор
    абе те се чудят от коя тъпа по тъпа реклама да участват за да вземат парици после не било вярно.
  • 2 Механик

    10 5 Отговор
    Да успееш да имамиш евреин (арменците са евреи), не е престъпление, а е подвиг.

    Коментиран от #4

  • 3 Aлфа Bълкът

    8 4 Отговор
    Тази каквото и да рекламира е антиреклама, но иначе супер забавно видео. 😂😂😂
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.