Last news in Fakti

6 Януари, 2014 13:04 1 440 2

Ангела Меркел пострада при ски инцидент (obnowena 14:55)

  • ски инцидент

Германският канцлер е отменила заплануваните си срещи

Ангела Меркел пострада при ски инцидент (obnowena 14:55) - 1
Снимка АП/БТА

Германският канцлер Ангела Меркел е пострадала при ски инцидент. Това заяви говорителят й Щефан Зейберт, цитиран от Би Би Си.

По думите му са отложени заплануваните срещи на Меркел.

Инцидентът станал в курорта Санкт Мориц, Швейцария, където канцлерът и съпругът и Йоахим Зауер традиционно прекарват коледната си ваканция.

"Ангела Меркел няма да е в състояние да проведе част от срещите, които е запланувала. Тя претърпя тежък шок след падане по време на ски-бягане по Коледа и има нараняване в областта на таза“, заяви Зайберт. Меркел има пукната кост в задната лява част на таза, както и сериозни натъртвания.

Веднага след инцидента  г-жа Меркел не е била наясно, че част от таза й е счупен, обясни говорителят. Той не даде подробности за това как е станал инцидентът.

Меркел не може да пътува със самолет и трябва да лежи, колкото е възможно повече през следващите три седмици, каза още Зейберт, цитиран от немското издание local.de.

Сега германският канцлер се придвижва с помощта на патерици.

Това означава, че тя ще трябва да отмени планираните посещения в Полша и срещата си с министър-председателя на Люксембург в Берлин.

Зейберт допълни, че канцлерът е в състояние да работи от дома си и ще присъства на заседанието на кабинета в сряда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 comments

    0 0 Отговор
    Предлагам тази зима да забранят достъпа
    до ски-центровете за немците!
    За тяхно добро и здраве ще е.......
  • 2 ШПОРА

    0 0 Отговор
    Тази трябваше да си тресне дебелата глава, а не Шумахер...