Last news in Fakti

14 Януари, 2014 16:45 1 063 1

11 от 26 души от кетъринг-фирмата в Сливен с открити стафилококи

  • сливен-
  • стафилококи-
  • кетъринг-
  • деца-
  • отравяне

Специална комисия от компетентните институции ще се занимава със случая и ще налага санкции на виновните за инцидента

11 от 26 души от кетъринг-фирмата в Сливен с открити стафилококи - 1
Снимка: БТА

11 от изследваните 26 служители на кетъринговата фирма, доставяла заразена храна на училищата в Сливен и региона, са носители на стафилококи. Това съобщи директорът на Агенцията по безопасност на храните в Сливен д-р Пламен Пенчев, предаде БНР.

Изследванията от микробиологията на областната болница показват, че при 11 от служители на кухнята - майка имат отклонение от нормите. Наличието на стафилококи в натривките на персонала съвпада с резултатите от изследванията на Агенцията по безопасност на храните на пилешката супа от кухнята на фирмата и с пробите от училищата, където е доставена.

Регионалната здравна инспекция е направила предписание всички служители на кетъринга да бъдат изпратени на преглед при личен лекар и ако някои от тях имат остра клинична картина за заразно и инфекциозно заболяване, да посетят специалист.

Директорът на инспекцията д-р Виолета Узунова каза, че в следващите дни ще се направи проверка дали разпореждането е изпълнено.

Специална комисия от компетентните институции ще се занимава със случая и ще налага санкции на виновните за инцидента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наско

    0 0 Отговор
    Кетеринг фирмата още работили ???