Last news in Fakti

29 Януари, 2014 13:33 3 177 0

Евродепутатка изминава по 2000 км на мотор

  • антония първанова-
  • евродепутатка-
  • 2000 км-
  • мотор

Антония Първанова с двете си дъщери облекли автентични български носии и се включили в обичая коледуване

Евродепутатът Антония Първанова изминала близо 2000 километра с мотора си, за да участва в рокерски събор. За страстта си по моторите и прозвището "сестра на вятъра" нашият представител в Брюксел разказа в предаването "Усещане за жена" по TV7.

Тя показа в студиото цялото рокерско облекло заедно с аксесоарите и специалните обувки. Оказа се, че оборудването за дълъг път тежи повече от 30 кг, но пък предпазва от прах, камъни и мухи, а в студените дни държи топло. Д-р Антония Първанова участвала в мото събор в Милуоки, САЩ, където се събрали над 450 хил. мотора от цял свят. Българите останали много приятно изненадани, когато на голямата видео стена се появило елечето на наш сънародник с изобразена на него карта на родината ни. Хората наоколо споделили, че знаят, къде е България.

Евродепутатката каза, че не пие бира и няма нито една татуировка, но това не й пречи да е част от рокерската общност. Дори в ЕП имало няколко нейни колеги, увлечени по този тип култура. Поне веднъж годишно те яхвали моторите и обикаляли улиците на Брюксел. От всяко едно място, което е посетила, си купува значки и фланелки и днес има завидна колекция.

За първи път Първанова се возила на мотор, когато била на 9 месеца. Майка й и баща й я сложили между тях на седалката и я завили с яке. Била двегодишна, когато направили първата й снимка на мотор. Именно родителите й я запалили по природосъобразния начин на живот. Те я научили да къмпингува, да прави палатка и да лови риба.

От баба й пък идва страстта й към традициите и народните носии. Тя я научила да меси питки и да точи баници, да приготвя традиционни блюда за всеки празник и да бродира традиционни шевици. А и развила усета на внучката си към красотата и финеса, показала й как да бъде дама. Първанова пък предала всичко това на двете си дъщери, които днес са на 28 и 25 години и живеят в Лондон. Прибрали се за Коледа и заедно с майка си облекли автентични български носии и се включили в обичая коледуване. Трите се снимали за спомен и вечерта качили снимката във Fdcebook, а на сутринта установили, че тя е обиколила целия свят. Чувстваме се красиви в тези носии, казали момичетата, които се увличат от мода и дизайнерство.

В студиото на "Усещане за жена" гостенката показа своята колекция от автентични български носии с направени на ръка уникални шевици.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА