28 Май, 2024 10:49 889 4

Тейлър Суифт е начело на класацията на "Билборд" за албуми за пета седмица

  • тейлър суифт-
  • билборд-
  • класация-
  • албуми-
  • турне

Изпълнителката в момента е на турне в Европа, което е част от световната ѝ обиколка Eras

Тейлър Суифт е начело на класацията на "Билборд" за албуми за пета седмица - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Американската певица Тейлър Суифт е начело на класацията за албуми на "Билборд" за пета поредна седмица с The Tortured Poets Department, съобщи сайтът на изданието, предаде БТА.

Изпълнителката в момента е на турне в Европа, което е част от световната ѝ обиколка Eras. Тя започна в САЩ през март 2023 г., а от началото на май т.г. Суифт има концерти и на Стария континент.

Тя издаде The Tortured Poets Department на 19 април. Това е първият албум, който остава начело на чарта на "Билборд" в продължение на пет седмици след One Thing at a Time на кънтри звездата Морган Уолън преди около година.

От продукцията ѝ за отчетния период са продадени 378 000 единици.

На втора позиция в класацията на "Билборд" се нарежда Hit Me Hard and Soft на Били Айлиш. Певицата дебютира в подреждането тази седмица. От продукцията ѝ, издадена на 17 май, са продадени 339 000 еквивалентни единици за отчетния период.

Певицата обяви, че подготвя и световно турне за представяне на албума. Планирано е то да започне на 29 септември от Канада и да продължи до юли 2025 г.

На трето място е One Thing at a Time на американският певец Морган Уолън с продадени 75 000 еквиваленти единици за отчетния период.

Четвърто място в чарта на "Билборд" е за албума One of Wun на рапъра Гъна, от който са купени 56 000 еквивалентни единици. Той слиза с две позиции спрямо миналата седмица.

На пета позиция е We Don't Trust You на рапърите Фючър и Метро Бумин, който е място надолу спрямо изминалите седем дни. От него са продадени 48 000 еквивалентни единици за отчетния период.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 браво сега е най-добрата

    1 4 Отговор
    това е талант . азис и немо са за чалгари и псевдо музикалната пародия . хахахахаха Да се мерят с нея няма да могат още 40 години . От билборд обмисляха да турят украинка , обаче се отказаха много бързо . там е голяма конкуренцията , а мултимилионерите са колкото в хонконг от едрия бизнес .
  • 2 Пич

    5 3 Отговор
    Това е чалгаджийка , но Козяшка ! И с нищо не се различава от нашите ! Убиха хубавата музика с врещене , надкрещяване , и отвратителен кич !!!
  • 3 китайски балон

    4 2 Отговор
    Певицата на Бай Дън и либерастията, могат да я сложат в която си искат класация за колкото си решат!
  • 4 бай Даньо

    0 0 Отговор
    Може,... ама няма две статуетки като нашата Дарка