Last news in Fakti

29 Май, 2024 11:15 2 849 32

Ванга предрекла кризата за вода

  • ванга-
  • пророчица-
  • предсказание-
  • водна криза

Предсказаното на пророчицата започва да се сбъдва с пълна сила

Че дойде време, че имате златни паници, ама нема да има що да турите у тех. Сичко ке е отровено, а водата ке затварате у буркани. Водата ке стане по-скъпа от златото.“ Това пророчество на легендарната българска ясновидка Ванга е записано от нейната снаха доктор Здравка Методиева. Методиева е омъжена за сина на пророчицата Димитър и живее с двамата 22 години – от 1974 до смъртта на Ванга през 1996 г.

Предсказаното от Ванга започва да се сбъдва с пълна сила. Според последните новини следващата голяма криза в Европа ще е за вода. Това е заключението на експерти на основата на изследване, използващо сателитни снимки. Според него Старият континент страда от повтарящи се големи суши още от 2018 г. и това не може да бъде преодоляно дори при настъпването на инцидентни по-влажни периоди.

Проблеми вече има в някои страни. Там реагират и се опитват да вземат някакви мерки. Каталуня първа обяви извънредно положение тази година и започна да доставя течността за пиене с кораби. Във Франция Макрон обнародва план за рециклиране на 10% от ресурсите до 2030 г. В Италия, Гърция и Белгия е отчетен хроничен воден стрес.

Всичко това е предречено от Ванга.

„Да, аз съм жив свидетел на това пророчество" – сподели за „България Днес“ доктор Здравка Методиева. – Ванга държеше да я наричам „майко“ и това е причината да се обръщам по този начин към нея, когато се връщам към своите спомени.

"Самата истина е, чувала съм с ушите си предупреждението, че водата ще изчезне и ще стане по-скъпа от златото. Едно по едно всяко от предсказанията на Ванга за бъдещето започва да се сбъдва. Наскоро при мен бяха украинци, които живеят в Сандански. Споделиха ми, че пред тях Ванга е направила пророчество за войната, която сега се води на територията на тяхната родина. Дай Боже да започнем да се вслушваме в мъдростта на тази свята жена майка Ванга, която Бог ни изпрати именно в България“ – каза Методиева.

Преди няколко години бих казал, че Европа има достатъчно вода. В момента съм убеден, че имаме проблем.“ Това казва пред сп. „Политико“ водещият автор на проучването за водната криза Торстен Майер-Гур. Според него правителствата на най-засегнатите страни се налага да вземат мерки. В противен случай кранчетата може да пресъхнат съвсем и да се стигне до напрежение между отделните държави за контрол над водоизточниците.

Вече изглежда безпощадно ясно, че злото, за което Ванга не веднъж е предупреждавала, дебне зад ъгъла.

Пред мен Ванга каза следното: „Златото ще излезе, водата ще се скрие.“ Това сподели и треньорката на златните момичета Нешка Робева, навръх своя 78-и рожден ден.

„Вярвам напълно в това, което казва Ванга. Другото, което тя ми сподели, е, че трябва да се молим на Бог да запази Земята. Защото алчността ще ни погуби. Това бяха точните ѝ думи, казани преди 1996 г., когато си отиде от този свят.“

Според Нешка има начин планетата да се спаси. „Трябва да се ограничи производството, а не се угажда на едрия капитал и да издевателстваме над природата – категорична е легендарната треньорка. – Вижте какви големи пари се харчат за проучвания на други планети. А за нашата?“

Всички научни прогнози до момента сочат, че и това лято Европа ще бъде подложена на безпрецедентни горещини. Според данните на ООН жегите ще са най-убийствени в южните части на Стария континент и от тях най-много ще страдат в Испания, Франция, Италия, Гърция, донякъде и в Португалия. В няколко поредни години Германия също се сблъска с небивало безводие. Научните проучвания сочат, че районът на Средиземноморието като цяло се затопля с 20% по-бързо, отколкото средно светът като цяло. Така че обитателите на този някогашен рай тръпнат в тревога дали и тази година ще се наложи да изтърпят ограниченията, които им се стовариха през 2023 г.

„България Днес“ се свърза и с председателя на фондация „Ванга“ Иван Драмов. Той също потвърди пророчеството.

„Вярно е, че Ванга има точно предсказание за предстояща голяма суша и недостиг на вода – каза Драмов. – Ние в България трябва да се чувстваме благословени, че природата ни е толкова щедра и богата на вода. Минералните ни извори също са безценни, но ако не ги използваме разумно, нищо чудно да ги загубим.“


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бабата ,

    13 26 Отговор
    ухо на ДС !

    Коментиран от #14, #29

  • 2 аман ве

    13 8 Отговор
    Така и не спряхте да се гаврите с паметта на женицата.
    Кашпировски го бил потвърдил. А Джуна какво каза?
  • 3 Селянин

    18 17 Отговор
    В предсказание записано през 1979 г. от писателя Валентин Сидоров, Ванга вещае:
    „Всичко ще се стопи, точно като лед, само едно ще остане недокоснато - славата на Владимир, славата на Русия. Прекалено много поднесени жертви има. Никой не може да спре Русия. Тя ще помете всичко по пътя си и не само ще се съхрани, но и ще стане господар на света."

    „Това, което се е обединявало, ще се разпадне на парчета. Това ще се случи в близост до Русия", гласи друго от пророчествата на Ванга.

    Преди четири години всички сметнаха, че става дума за Евросъюза, което съвсем не е изключено. Но, може би, Ванга отново е имала предвид Украйна, която се разпада буквално пред очите ни.

    „Все по-често ще срещате хора, които имат очи, но не виждат, имат уши, но не чуват.... "

    Коментиран от #17, #18

  • 4 Горна баня

    27 3 Отговор
    Затова във всички бели държави, енергетиката, водоснабдяването и жп транспорта са държавни. Фрий маркет, ама сиренето (и водата) са с пари.

    Коментиран от #11

  • 5 ще пием

    8 9 Отговор
    бира
  • 6 Ангел

    7 11 Отговор
    70% от повърхността на Земята е покрита с вода...

    Коментиран от #22

  • 7 Камила под камила

    10 2 Отговор
    След арабите идва и пустинята.
  • 8 Русофил

    10 19 Отговор
    Ванга е казала: русията нема да падне, тя ке се разпадне по времето на малечкио император.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Госあ

    23 6 Отговор
    Час по скоро трябва да се сложат юзди на демокрацията на простолюдието и капитализма. И един индиански вожд им е казал същото на англосаксонските твари - че ще отровят всичко с алчността си и няма да могат да ядат пари. Това нема нищо свято у себе си ве ! Паразити

    Коментиран от #30

  • 11 ми не

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Горна баня":

    не са държавни

    Коментиран от #27

  • 12 Пластмасовите бутилки са

    9 3 Отговор
    Пластмасови буркани за минерална вода
  • 13 Оффф

    11 1 Отговор
    Не и оставихте кокалите и да почиват. Бог да я прости. Дано прости и на вас с тъпите си измишльотини всеки ден!
  • 14 честен ционист

    6 14 Отговор

    До коментар #1 от "Бабата ,":

    Вангелица й пишеха предсказанията от Лубянка 2.

    Коментиран от #32

  • 15 .......

    3 3 Отговор
    Квото е казала Ванга става
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Вярно, ама друг път!

    6 7 Отговор

    До коментар #3 от "Селянин":

    Имала е и прогнози за края на войната в Украйна!
    Ванга никога не е давала точни дати, освен това интерпретацията на думите на ясновидката се променя в зависимост от събитията. За съжаление предаването на думите й прилича на „счупен телефон“, въпреки многото сбъднати прогнози.

    Според една версия Вангелия прогнозира, че Украйна я очакват трудни времена, но всичко ще се промени, когато жена дойде на власт. Именно тя ще превърне страната в просперираща държава.

    Според друга версия тя видяла, че земята ще бъде покрита с черна кръв и войната ще продължи седем години, след което славяните ще управляват света.

    Коментиран от #21

  • 18 Как Ванга стана руска пророчица!

    11 4 Отговор

    До коментар #3 от "Селянин":

    Петричката врачка открай време е на особена почит в Русия, защото нейните предсказания обикновено са със силен проруски уклон.

    Тъй като пророчествата на Ванга са крайно неясни, те могат да бъдат интерпретирани според нуждите на Москва и точно това се случва в момента.

    Затова по руските телевизии отново върви документален филм за пророчицата от Петрич, който да легитимира нейните гадания.

    Във филма например на Ванга се приписват думите: "Кралете в Украйна ще се сменят като кърпички. Смешен зелен мъж ще превърне Украйна в руини. Държавата ще изчезне. Наказанията няма да свършат работа".

    Коментиран от #19

  • 19 456

    10 3 Отговор

    До коментар #18 от "Как Ванга стана руска пророчица!":

    Явно за Зельо е било, но баба Ванга казваше оньо зеленио ще донесе хаос и с идването на осмият ще настане мир. Ако погледнеш президентите на Осрайна, ще видиш, че Зельо е 7 президент. И това за Русия предсказание също е вярно. Славата на Владимир.. И друго е казала: спасението е в Иван, а не в Джон.
  • 20 комисар Фистинг

    2 3 Отговор
    поя русофиле секакви.топъл чай,натурален
  • 21 карл мордехай

    2 9 Отговор

    До коментар #17 от "Вярно, ама друг път!":

    "славяните са тор"
  • 22 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ангел":

    Едва 1% е питейна.
  • 23 Ивелин Михайлов

    2 3 Отговор
    Най-големият Исторически парк в света до Варна има собствен водоизточник и частно ВиК 😉 освен, това е охранява от стотици тежковъоръжени българи с автомати, гранатомети, дронове и ПВО, защото под него е море. Скоро Варна ще е на колене пред парка за вода.

    Коментиран от #25, #31

  • 24 Маг

    7 0 Отговор
    Това е вярно , но след около петдесетина години ! Тези от вас , които доживеят , ще видят как петродоларите ще бъдат наречени аквадолари ! Ако дотогава не сме в състояние да пази земята си , ще има опити отново да бъде завладяна ! Нека незнаят повече враговете !
  • 25 дьом бел

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Ивелин Михайлов":

    на колене жи пийш
  • 26 Сечко

    2 0 Отговор
    … Методиева е омъжена за сина на пророчицата Димитър…
    Тя никога не имала свое или пък припознавала чуждо дете. Така че не и е син
  • 27 гутълсърч

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "ми не":

    Провери пак, за европейските държави особено.
  • 28 ганю

    0 0 Отговор
    Ванга някога предрече
    "Ке дойде ден в златни паници ке ядете
    ала вода нема да имате"
  • 29 някъде го четох

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бабата ,":

    ДС си монтирали бръмбарите в дома и, но те не работели.;)
  • 30 Про100 Немо

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Госあ":

    Нема се плашите! Господарите Ви отатък голямата вода още от 2012 купуват и продават на борсата фючърси за вода. Скоро ще Ви продават водата от недрата на България за злато! Ако имате злато де!!!
    Защото с купените от тях фючърси тя вече е тяхна!!!
  • 31 ИВЕЛИНЧООО НАУЧИ КОНСТИТУЦИЯТА

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Ивелин Михайлов":

    ПОДЗЕМНИТЕ БОГАТСТВА И ВОДИ СА НА ДЪРЖАВАТА.ТВОИ СА САМО БАРАКИТЕ ОТГОРЕ.......
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.