Last news in Fakti

30 Юни, 2024 19:53 1 732 2

Ураганът "Берил" вече е от четвърта категория

  • ураган-
  • берил

Той бе класифициран от американския Национален център за ураганите

Ураганът  "Берил" вече е от четвърта категория - 1
Снимка: Фейсбук

Стихията "Берил" беше обявена за ураган от четвърта категория при преминаването си над Антилските острови, предадоха световните агенции, цитирани от БТА, като се позоваха на американския Национален център за ураганите, базиран в Маями.

Според центъра ветровете на урагана са потенциално опасни. "Берил" се намира на около 565 километра източно-югоизточно от Барбадос с ветрове със скорост от 215 километра в час.

Сезонът на ураганите започва на 1 юни и продължава до 30 ноември в Атлантическия океан. "Берил" е най-ранният ураган от четвърта категория досега, като по този показател той надделява над урагана "Денис", който стана четвърта категория на 8 юли 2005 г., отбелязва Ройтерс


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вальо филипинеца

    1 1 Отговор
    Издирвам бети цветанова да ми надуе кларинета за без пари 🤭
  • 2 Калпазанин

    6 0 Отговор
    Докато стигне обора да стане 10-категория