Last news in Fakti

24 Февруари, 2014 19:31 719 0

БАН има пари за изграждане на център за диагностика на онкоболни

  • бан-
  • център-
  • диагностика-
  • онкоболни-
  • виктор папазов

Проектът ще струва 16 милиона лева

Българската академия на науките има ресурса и терена за изграждане на център за диагностика на онкоболни. Това заяви днес в предаването “На ръба” по Канал 3 основателят на Българската фондова борса Виктор Папазов, който е и създател на група от учени, предприели действия за реализация на проекта.

По изчисления на екипа техниката заедно с изграждането на центъра ще струва на държавата 16 милиона лева. В момента годишно от бюджета за изследвания на онкоболни се отделят по 8 милиона лева, отбеляза Папазов в отговор на водещия Димитър Патарински.

С изграждането на циклотронния център ще може да се зареждат по 5 PET скенера в страната.

Предимствата на новия център предстои да бъдат обсъдени и по време на разговори с правителството и здравните власти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА