11 Юли, 2024 09:21 1 546 5

Тейлър Суифт предизвика земетресение в Цюрих ВИДЕО

  • тейлър суифт-
  • концерт-
  • цюрих

Звездата е на световното си турне Eras в Европа

Сеизмичната активност, регистрирана на шест километра от стадион „Лецигрунд“ (Letzigrund Stadium) в Цюрих, е предизвикана от феновете на Тейлър Суифт по време на първия ѝ концерт в Швейцария, съобщи изданието „Суисинфо“, предаде БТА.

Швейцарската сеизмологична служба уточни, че осем сеизмометъра са регистрирали трусове на разстояние до шест километра. На стадиона в Цюрих са присъствали 50 000 души.

„Когато много хора се движат заедно ритмично, тази енергия се предава като хармонични вибрации в земята и може да бъде засечена от намиращите се наблизо сеизмометри", обясниха от Сеизмологичната служба.

Най-високите стойности бяха отчетени малко след 19:00 ч., когато на сцената излезеТейлър Суифт. Феновете ѝ я посрещнаха ентусиазирано със скачане и танци. Подобна сеизмична активност е отчетена и по време на предишни концерти на попзвездата.

По данни на Швейцарската сеизмологичната служба подобни явления са наблюдавани по време на изпълнения на други групи и футболни мачове. „От данните, които имаме не е възможно да се определи категорично дали Тейлър Суифт предизвиква повече или по-малко сеизмични трусове в сравнение с други групи или футболни мачове, които също водят до измерими смущения“, уточняват от Сеизмологичната служба.

Суифт е на световното си турне Eras в Европа. На 17 юли тя ще започне поредица от концерти в Германия.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха ха

    10 3 Отговор
    Боже боже ненормалница
  • 2 Кравар

    8 1 Отговор
    Ноу шит?
  • 3 Коментар

    15 3 Отговор
    Една обикновенна певачка спонсорирана от Сорос.
    Нито гласа й е нищо особено /характерно за кънтри певците/ .нито песните.
    Америкаснска реклама , като нещо миризливо ,обвито с луксозна обвивка.
    Важното е ,че на запад рекламата прави хората да полудяват ,без да мислят с главите си.
    Щом е модерно-ние сме там!
  • 4 ИВАН

    8 0 Отговор
    Такова прекалено лансиране, винаги е съмнително.
  • 5 Интересно

    8 0 Отговор
    Тълпа посредствени хорица на концерт на посредствен изпълнител. Супер важна новина. Ще взема да го попреместя.