14 Юли, 2024 11:48 1 993 15

Днес е международният ден на нудизма

  • нудизъм-
  • голота-
  • световен ден на нудизма-
  • голи

Световният ден на голотата започва като шега, но мнозина го приемат за свой празник през годините

Днес е международният ден на нудизма - 1
Снимка: Shutterstock

За тези, които мразят прането и обичат да се разхождат напълно естествени, международният ден на голото тяло може да се окаже любимият им ден в годината!

Независимо дали ще отидете на нудистки плаж или просто ще се излежавате със спуснати завеси у дома, днешният ден на голотата е времето, в което всеки може да се наслади на деня си и да празнува както майка го е родила.

История

Денят на нудизма изглежда е започнал като своеобразна шега от телевизионно токшоу в Нова Зеландия. Телевизионният водещ и спортист Марк Елис предизвиква зрителите на неговото предаване SportsCafe да тичат голи пред тогавашния министър-председател Хелън Кларк.

Идеята станала много популярна и предаването насърчило зрителите да изпращат свои снимки, на които извършват обичайните си ежедневни задължения голи. Това се случваше всяка година, често в различни дни или периоди от годината до 2009 г.

Тогава, дори когато телевизионният канал прекратява кампанията, хората продължават да разпространяват идеята в интернет и 14 юли става ден, който се нарича Световен ден на голотата.

Със сигурност това е свободен ден, предназначен да се насладите на него без ограниченията и пречките на досадното облекло. Освен това така се спестява от прането! Изпробвайте тези идеи за празнуване и отбелязване на Националния ден на голото тяло:

Забравете за дрехите

Прекарването на деня гол със сигурност е смисълът на Националния ден на голотата. Може би това е ден, в който така или иначе сте планирали да работите от вкъщи или пък да не работите изобщо. Насладете се на една още по-свободна почивка у дома.

Тези, които спят голи, могат просто да се измъкнат от леглото и да продължат деня си. Просто бъдете внимателни, когато изпълнявате определени задачи, като например приготвяне на храна.

Спете голи

Хората, които са малко по-срамежливи, или просто тези, които имат семейства или работа, може да не се чувстват напълно комфортно да тичат голи по цял ден. Това е нормално! Един чудесен вариант за отбелязване на Националния ден на голото тяло е да спите без дрехи.

Всъщност много здравни експерти твърдят, че да спите голи може да е полезно за вас. Повишавайки качеството на съня и циркадните ритми и подобрявайки състоянието на кожата, голият сън понижава телесната температура и като цяло помага на хората да се чувстват по-отпочинали. То може дори да помогне за чувството на самоувереност и емоционалното благополучие.

Забавлявайте се

Тези, които просто не могат да се изправят пред идеята да бъдат голи (или които могат да получат глоба или дори арест за непристойно поведение на публично място, ако им се наложи да излязат навън), може да искат да отбележат световния ден на голото тяло, като облекат тениска, на която е отпечатан голия корем на мъж. Много различни варианти на тези забавни и разкрепостени тениски могат да се намерят в интернет пространството.

Не е задължително голотата да е сексуална. Всъщност много известни художници прекарват много време в изучаване на човешкото тяло, като рисуват и рисуват голи тела. Ботичели, Мане, Микеланджело, Матис и Гоя са само някои от хилядите художници, чиито голи модели са оживели на платното.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хвърляйте

    13 4 Отговор
    дрехите !
  • 2 Сила

    14 4 Отговор
    Спете голи но се оглеждайте за Мати Хари .... Те не спят а снимат !

    Коментиран от #13

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Данко Харсъзина

    9 4 Отговор
    Между Смокини и Веселие имаше огромен и прекрасен нуди плаж. На Слънчака вечер целия плаж е нуди. Каките и батковците мискинстват а малките гледат и се учат.
  • 5 Без име

    11 8 Отговор
    Кой ги измисля тия простотии?!Ден на нудизма=ден на първобитния човек!Живеем е общество,а не в гората и има обществени норми на поведение!!!!!!

    Коментиран от #8

  • 6 кабел

    4 4 Отговор
    Ще повярвам в деня на нудизма,ако дупедатите си хвърлят дрехите по столовете в залата на НС и взаимно се поздравяват и усмихват,а не да се карат. То и тортата мина в насрещното,свали роклята,намъкна се в костюм и стана тарт.
  • 7 газов инжекцион

    4 0 Отговор
    За да е нудизъм,се изисква морски плаж. Там източните жени си ходят по нудистки и красят пространството.
  • 8 Госあ

    5 6 Отговор

    До коментар #5 от "Без име":

    Всъщност само австралопитека и африканските племена са нудисти. Когато първобитния човек се е разселил от екватора е започнал да се облича, след като е загубил окосмяването си. Призовавам всички нудисти да ходят голи зимата, понеже било естествено 😂
  • 9 на село

    8 0 Отговор
    Човек за да празнува ,както майка му го е родила,трябва да има около себе си жена. Двамата по евино и адамово бездрешие да вдигнат по една чаша с шампанско и после да се чукнат. С чашите.
  • 10 цербер

    0 2 Отговор
    ... тогавашната министър-председателка Хелън Кларк....... В Нова Зеландия е тропик и е доста горещо времето. Имат си морета,плажове,ходят разсъблечени по яхтите си с които пътуват между градовете на островите. Нормално е за там,но не и за целия свят.
  • 11 Послучай деня

    1 0 Отговор
    сега всички жени да се съблекат голи и цял ден да ходят така.
  • 12 хммм

    6 3 Отговор
    Какво по-естествено от това, да ходиш така, както майка те е родила? Кой болен мозък реши, че това не е морално. Морално е да лъжеш, да крадеш, дори да убиваш, но не е морално да си гол. Абсолютен нонсенс.

    Коментиран от #14

  • 13 Искра Фидосова

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Сила":

    И,аз искам някой да ме снима ,като спя.
  • 14 Може и да е морално,

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "хммм":

    но е от-вра-ти-тел-но. Да не влизам в подробности, че ще повърна.
  • 15 мхаа

    0 0 Отговор
    Копейките са воайори, но се правят на моралисти.