Last news in Fakti

1 Март, 2014 18:21 1 698 0

Започна карнавалът в Рио

  • рио де жанейро-
  • бразилия-
  • карнавал

Подготовката за карнавала бе по-грандиозна даже от тази за Световното първенство по футбол

Пъстроцветно и шумно започна един от най-чаканите и пищни карнавали – този в Рио де Жанейро. Той бе официално открит днес, съобщава Евронюз.

Със Световната купа по футбол, която е след малко повече от три месеца, Бразилия вее е в светлините на световните туристически прожектори.

Пет милиона души се очаква да се присъединят към годишния купон и партитата в ритъма на самбата.


"От името на префектурата и като монарх на най-големия уличен фестивал в света, заповядвам: нека бъде веселие!", заяви Уилсън Диас да Коща Нето, който е тазгодишният Крал Момо.

Карнавалът бе официално открит именно от него, след като получи ключовете на Рио от кмета на града Едуардо Паес. След това Крал Момо се качи в карнавалната лимузина заедно с 27-годишна красавица, избрана специално за целта от стотици кандидатки, и тръгна на почетна обиколка из Рио.


Друг участник описа атмосферата: "Усещането да си част от парада е като на футболен играч, който е отбелязал гол на стадион, пълен с хора, като в Маракана например."

Карнавалът би трябвало да продължи 3 седмици, но много често той неочаквано се проточва, защото увлечени от настроението купонджиите не могат да се спрат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА