Last news in Fakti

4 Март, 2014 12:35 1 791 0

Пищни цветове и много музика на карнавала в Рио (снимки)

  • бразилия-
  • карнавал-
  • рио де жанейро

Каранавалът, който започна в събота е в разгара си

Най-големият карнавал в света е в разгара си. Наситен с пищни цветове, танцувална музика и много танци карнавалът в  Бразилия събра десетки хиляди посетители.

Тези дни Рио де Жанейро е най-горещата парти точка на планетата, където хиляди самба танцьори и грандиозни, шарени платформи засипаха с настроение посетителите на пищното ежегодно празненство, което започна в събота.

6 от 12-те училища по самба в Рио де Жанейро участваха в първата нощ на пищни състезания на прочутия Самбодром, пише „Дейли Мейл“.

Под небе, обсипано с фойерверки, самба училищата показаха най-доброто, на което са способни – грандиозно шоу, потънало в море от пера и пайети. 3300 танцьори и музиканти само от едно училище по самба дефилираха в продължение на 75 минути.

Империо да Тижука – училището което откри карнавала тази година зарадва зрителите с парад, вдъхновен от африканската култура. Мангуейра, една от най-известните школи по Самба в страната, позната със своите отличителни зелени и розови цветове не изневери на себе си и заля публиката с море от розови и зелени пера.

Сред пищните и шарени платформи, които бавно се носят по улиците на Рио имаше такива посветени на Бийтълс – с над 100 музиканта, включително и цял батальон перкосионисти
пресъздадоха както самите членове на групата така и множество от най-добрите им хитове в самба вариант.

Разбира се не бе пропусната и темата за световното първенство по футбол, което предстои след няколко месеца. Темата на платформата бе "Представете си (Световната) Купа".

Карнавалът официално приключва в т. нар. Пепелна сряда, която бележи началото на Великденските пости.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА