31 Август, 2024 17:30 3 150 10

Филмът за Доналд Тръмп "Стажантът" ще тръгне по кината в САЩ преди изборите

  • доналд тръмп-
  • филм-
  • стажантът-
  • мария бакалова-
  • президентски избори-
  • сащ

Премиерата на филма с Мария Бакалова бе на кинофестивала в Кан

Филмът "Стажантът", в който Себастиян Стан играе ролята на младия Доналд Тръмп, а актрисата Мария Бакалова е в ролята на първата му съпруга Ивана, вече има дистрибутор и ще излезе по кината в Северна Америка в навечерието на президентските избори в САЩ, съобщиха Асошиейтед прес и АФП, цитирани от БТА.

Премиерата на "Стажантът" бе на кинофестивала в Кан и оттогава се опитва да привлече интереса на дистрибуторите. Компания Briarcliff Entertainment ще пусне филма по кината в САЩ и Канада на 11 октомври, броени седмици преди американците да гласуват за президент на 5 ноември.

Датско-иранският режисьор Али Абаси си бе поставил за цел "Стажантът" да е на екран преди изборите в САЩ. След като големите студия и разпространители предпочетоха да не се ангажират с филма, Абаси се оплака в началото на месец юни в социалната мрежа "Екс", че "по някаква причина определени властимащи хора в тази страна не искат да видите филма!!!".

Стивън Чън, директор по комуникациите на кампанията на Доналд Тръмп, в изявление от петък определи разпространението на филма като "намеса в изборите от страна на холивудските елити точно преди вота през ноември". "Този "филм" е чиста проба злонамерена клевета, не бива да вижда бял свят и дори не заслужава място в секцията за дивиди на разпродажба в магазин за филми, който е пред фалит. Мястото му е в коша за боклук", каза Чън.

Част от реакциите за "Стажантът" е потенциалната опасност от съдебни последици. След премиерата на филма в Кан през месец май, Чън го определи като "пълна измислица" и каза, че екипът на Тръмп ще заведе дело, за да реагира на "откровено неверните твърдения на тези мними режисьори".

"Стажантът" е хроника на възхода на Тръмп до висините на сектора на недвижимите имоти в Ню Йорк, направляван от адвоката Рой Кон, чиято роля изпълнява Джеръми Стронг ("Наследници"). Във филма е показано как Тръмп изнасилва тогавашната си съпруга Ивана Тръмп, чиято роля изпълнява номинираната за "Оскар" актриса Мария Бакалова. В иска си за развод от 1990 г. Ивана Тръмп заявява, че Тръмп я е изнасилил. Той отрича това обвинение и по-късно Ивана Тръмп казва, че не е имала предвид буквално изнасилване, а по-скоро, че се е чувствала насилвана.

В Кан Абаси каза, че не е задължително Тръмп да не хареса филма. "Бих му предложил да се срещнем, където пожелае, и да разговаряме за контекста на филма, да го гледаме и след това да разговаряме, ако това представлява интерес за някого от кампанията на Тръмп", каза Абаси през месец май.

Briarcliff Entertainment е независим разпространител на филми, поел дистрибуцията на документалния филм от 2022 г. Gabby Giffords Won't Back Down и на трилъра "Спомен" на Лиъм Нийсън. Компанията се ръководи от Том Ортенбърг, който, работейки за "Лайънсгейт", подкрепя разпространението на "Фаренхайт 11/9" на Майкъл Мур и е награден с "Оскар" за най-добър филм като изпълнителен директор на Open Road за "Спотлайт".


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    22 8 Отговор
    Вероятно някъде там съществуват и в пъти по-чаровни и способни актриси или дори нормални момичета, които за разлика от тази Бакалова, всеки ден се борят с живота, но никой не знае за тях просто защото не са известни/нямат късмет да бъдат забелязани от машината на корпоративния капитализъм или не са богати. Но кой е казал, че животът е честен..
  • 2 Човече

    23 7 Отговор
    Абе хора - какъв талант има тая горе вляво на фотографията, че за толкова кратко време да пробие в кинолентите на Холивуд индустрията?Толкова ли е добра? И как е успяла да достигне толкова далече?Или просто филмите,вече не са толкова качествени..
  • 3 Факт

    9 1 Отговор
    Какво пък, да приеме нещата да се защити публично. Щом има съмнения трябва да се отиде докрай, а избирателите да преценят. Но тогава къде е филма за възхода на Камала? Защото помним едни комедии със Садам след разрива със САЩ, които просто са били подгряване на тълпата преди нападение.
  • 4 Бибитко от Банкя

    16 2 Отговор
    Защо Холивуд не направят филм и за младата Канала Харис? Тя е била много по-палава от Тръмп.
  • 5 Поздравления на Бакалова

    2 11 Отговор
    Ивана беше ТОп-а навремето
  • 6 Кво общо имат

    4 6 Отговор
    Мелания и тази Бакалова? Цял живот Бакалова ще играе лоши източно европейци, хубаво, няма що
  • 7 Бездарност за "демокрация"

    10 6 Отговор
    Бакалова пак се опитва да печели по "демократична" линия на партията, понеже иначе талант няма.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 абе,

    9 3 Отговор
    Колкото и да се насилвам не мога да я харесам Бакалова нито като талант,нито като визия.Абсолютно ми е безразлична.Ако я видя в главна роля в хубав американски филм може и да си променя мнението си но...едва ли това ще и се случи изобщо.
  • 10 Ясно

    6 4 Отговор
    Щом тая у рва играе, значи ще е неква либераска дискриминираща боза ала борат...