Last news in Fakti

23 Март, 2014 14:32 2 794 0

Ебола покоси 60 души в Гвинея

  • ебола

Ако не се вземат мерки този гъстонаселен район на Черния континент може да стане огнище на най-страшната пандемия в най-новата история на човечеството

Най-малко 60 души са били покосени от Ебола в Гвинея, предаде Би Би Си. До този тревожен извод се стига след като 6 от общо 12 проби, изпратени за изследване във френска лаборатория, са показали, че съдържат смъртоносната зараза.

Случаите от заразното заболяване, при което смъртността е близо до 100 процента, са регистрирани след 9 февруари освен в столицата Конакри, така и в други три града в югоизточната част на Гвинея.

Здравният министър на страната Сакоба Кейта обяви, че със сигурност 59 от починалите в 80-те смъртни случая за периода се дължат на Ебола.

От Световната здравна организация са обезпокоени, защото симптомите на остро заразната болест треска, диария, повръщане и кървене, са регистрирани и в район на Сиера Леоне близо до границата с Гвинея. Ако не се вземат мерки този гъстонаселен район на Черния континент може да стане огнище на най-страшната пандемия в най-новата история на човечеството.

Предишните години случаи на Ебола са регистрирани в Централна и Западна Африка в района на тропическите дъждовни гори. Досега не е имало проява на болестта в Гвинея. Предишните случаи бяха в Уганда и Демократична република Конго.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА