16 Октомври, 2024 14:29 2 390 13

Сериозни травми разклащат здравето на Кирил Маричков през последните месеци

  • кирил маричков-
  • травма-
  • инцидент-
  • здраве-
  • влошено здраве

Лекари посъветвали легендарния рокаджия да спре с изявите на живо

Сериозни травми разклащат здравето на Кирил Маричков през последните месеци - 1
Снимка: БГНЕС

Фаталният инцидент с легендарния рок музикант Кирил Маричков, довел до смъртта му седмици преди да навърши 80 години, е следствие на серия от злополучни инцидент, случили се през последните няколко месеца.

Падането му от сцената в село Селановци не е случайност, а резултат от влошено здравословно състояние, породено от по-ранна травма.

Всичко започва преди четири месеца, когато Кирил Маричков претърпява сериозен инцидент, докато се опитва да избегне локва пред магазин за китари на ул. Оборище в София. Той се спъва в надигнат капак на кабелна шахта и пада по лице, държейки чанти в ръцете си. В резултат на това е хоспитализиран със счупени ребра. Лекарите му препоръчват да не пътува и да избягва физически натоварвания, но музикантът решава да продължи с концертните си участия, пише Блиц.

По време на концертите обаче, стара травма, получена при тежка катастрофа, започва да се обажда. Маричков усеща силни болки в гърба, но успява да издържи до петия концерт на турнето им в Америка, преди болката да го принуди да се оттегли и да се прибере преждевременно в родината. След завръщането си в България, се установява, че освен счупените ребра, има и сериозни увреждания на прешлените. Следва операция и продължително възстановяване.

Въпреки операцията, здравословното състояние на музиканта остава нестабилно. Лекарите му препоръчват да бъде изключително внимателен и да избягва участия на живо. Замайванията, които е изпитвал, вероятно са причина за падането му от сцената в Селановци. Вследствие на силния удар в главата и въпреки бързата намеса на медиците, Кирил Маричков губи живота си в линейката по път за болницата.

Трагичният инцидент оставя незаличима следа в сърцата на многобройните му почитатели, които го изпратиха вчера в последния му земен път в храма "Света София".


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Агент Доносник

    10 7 Отговор
    Добър колега беше....
  • 2 честен ционист

    9 17 Отговор
    Ходенето до магазина нафиркан обикновено води до паважни екземи.
  • 3 Третокласник

    25 6 Отговор
    Жаждата за пари е голямо нещо дори на 80 години. С такива болежки всеки нормален би се кротнал, вместо да проси долари на другия край на света.
    Иначе блазе му за тази възраст. Малко от нас биха доживели до тези години поради ограничения ни (регулиран от държавата и ЕС) достъп до чиста храна и здравеопазване.
  • 4 Българин

    23 15 Отговор
    Всеки нормален българин го презира! Ако не бяха такива нагаждачи като него, щяхме да си спасим поколения българи и цялата си държава! Ама тоя, заедно с клакьорчетата му унищожиха нашата Родина и нашето бъдеще!

    Коментиран от #11

  • 5 бърза смърт

    11 2 Отговор
    е добра финална награда
  • 6 Третокласник

    20 2 Отговор
    И сега какво? Парите от Америка успя ли да си ги занесе на онзи свят? Само не ме убеждавайте, че се превивал от болки и е изнасял турнета без заплащане, защото му е страст и публиката го е поддържала жив.
  • 7 Опааа

    19 5 Отговор
    Пак ли за тоя драскате бе??? 🤦‍♂️
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Муслим , ти ли ?

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    муслим магомаев ти ли се изходи по въпроса,взе ти хлебеца, нали ?

    С Маричков пораснахме , станахме хора и остаряхме.

    Вечна му памет на Щуреца !
  • 12 Вражалец

    3 0 Отговор
    Това не е сериозно! Аутопсия трябва да даде ясна причина за смъртта !
  • 13 Лалю

    3 0 Отговор
    А като се спъна в шахтата,защо не съди общината?Или само така,лаф да става.То пак добре,че не се спъна на турнето в Австралия,че Спартана колко нафта щеше да изгори докато го докара.