3 Ноември, 2024 18:10 2 726 14

За какво да внимаваме, когато купуваме кисело зеле от магазина

  • кисело зеле-
  • магазин-
  • качество-
  • съвети

Ето няколко полезни съвета

За какво да внимаваме, когато купуваме кисело зеле от магазина - 1
Снимка: БГНЕС

Киселото зеле е традиционна зимнина, приготвяна в България. То е вкусно и изключително полезно. Но ако не ви се занимава да го приготвяте, пазарът вече е зареден с готово кисело зеле.

Има три прости съвета как да изберем вкусно кисело зеле, пише dariknews.bg.

Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, е цветът на киселото зеле. Ако видите бледо, почти бяло зеле, което не е променило цвета си, това е лош знак. По-добре не го купувайте.

Вторият съвет е да гледате сока. Трябва да е мътен, гъст. Не звучи добре, но киселото зеле е ферментирал продукт, така че този сок се счита за норма. Трябва да внимавате, ако зелето е в бистър сок.

Трето, зелето трябва да е хрупкаво. Ако не е хрупкаво, а твърдо, тогава няма полза от такава храна.

Друг важен момент е да се уверете, че зелето е нарязано на едро. Смята се, че по този начин зеленчукът запазва много полезни вещества.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гунчо

    15 3 Отговор
    Няколко пъти купувах кисело зеле от разни производители, в това число и чужди. Уви! Нито веднъж не случих. Затова или правиш сам, или забравяш за него. Зеле в вакуумирани пликове, консерви, взето от магазини, изобщо не е като домашното. При магазинните туршии нещата стоят по-добре.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бай Амет чобанина

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Божидара Найденова":

    И аз ще дойда...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Дойче веле

    3 2 Отговор
    За пробити торбички.
  • 9 дядо поп

    7 1 Отговор
    Да не ни пробутат брюкселско кисело зеле , че тогава попадията ще я закъса със сърмичките!
  • 10 664

    14 1 Отговор
    Е как да разбера в магазина дали е хрупкаво. Обикновено е в опаковка.

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Гуд куесчън

    13 0 Отговор

    До коментар #10 от "664":

    Хрупаш през опаковката.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Пешо от панелката

    3 0 Отговор
    Дали е добро, правилно ферментирало, киселото зеле се разбира на сутринта, след като се изяде голямо количество предишната вечер. Би трябвало да отделите голямо количество газове със силна, задушлива миризма. При мен газовете излизат толкова гръмко, че дори Петков от седмия етаж твърди че ме чува при отворени прозорци, а аз съм на втория
  • 14 12345

    0 0 Отговор
    За мухал.