Всяко семейство има собствена рецепта за приготвяне на домашно изсушен суджук, като основните разлики са във вида и пропорциите на продуктите, които се използват за приготвянето му.
Независимо от вида на вложените продукти, общото между всички суджуци е, че се подчиняват на едни и същи правила при сушенето.
Процесите на зреене и сушене са не по-малко важни от качеството на месото и подправките, от които се приготвя суджукът. За да бъде вкусен и качествен, важно е да знаете правилата и тънкостите, свързани с въпроса как се суши суджук.
От ключово значение е при пълненето на червата да не остане никакъв въздух. Мястото, на което се оставят суджуците, за да узреят, трябва да е хладно, а температурата там - относително постоянна. Важно е и да е проветриво.
В началото - първите 4-5 дни - суджукът изисква да му отделите време и внимание - необходимо е да го заглаждате, за да запазите първоначално придадената форма на подкова, както и за да гарантирате, че няма да остане въздух в червата.
Последната стъпка е притискане на суджуците за около ден, за да се сплескат, последвано от окачването им на хладно и проветриво място, където да изсъхнат.
Проявете търпение. Средно месец ви е нужен - от 20 до 40 дни, което зависи от избора на месото, за да е готов суджукът ви за консумация. Поднесете с домашно червено вино - златна класика, която ще превърне дома ви в притегателно място за роднини и приятели, пише actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Най бързо е като
12:30 30.11.2024
2 бушприт
Коментиран от #3
12:38 30.11.2024
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 БРАВО
12:46 30.11.2024
5 Смешки
12:48 30.11.2024
6 Факт
12:48 30.11.2024
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 пий кислол
До коментар #8 от "Защо":
да са упокоиш13:14 30.11.2024
10 Бански старец
14:14 30.11.2024
11 Този коментар е премахнат от модератор.
12 Този коментар е премахнат от модератор.