30 Май, 2014 08:48 1 266 0

Министър Андреева непреклонна за отстраняването на д-р Гелев

  • андреева-
  • непреклонна-
  • оставката-
  • гелев

Tя зави, че няма да позволи заради отсъствието на един човек от системата да умират хора

Министър Андреева непреклонна за отстраняването на д-р Гелев - 1
Снимка: БТА

Продължава протестът на лекарите от Спешна помощ-София. Вчера те подадоха колективни оставки, а днес отново се събраха пред Центъра за спешна медицинска помощ в столицата, за да подкрепят предложения за уволнение директор д-р Георги Гелев.

Медиците искат повече екипи и по-високо заплащане. Междувременно в студиото на сутрешния блок на TV7  министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева заяви, че в центъра в София умишлено са поддържани свободни места, за да се разпределят средствата от бонусите към някои от работещите.

Андреева не осъди тази практика и посочи, че, за съжаление, няма пари за по-голямо увеличение на заплатите на спешните медици, поради което е нормално да се търси допълнително стимулиране.

"Одитният доклад на агенция "Медицински одит" показва, че не са спазени изискванията по стандарт затова как се действа в случи, в които трябва да бъде установена смърт (...) Не е използван ЕКГ-апарт, не е бил наличен дефибрилатор, не са приложени мероприятия за реанимация", потвърди обаче министър Андреева.

Тя  подчерта, че д-р Гелев има много предписания по постъпили сигнали, не само от по времето на това правителство. След последните доклади от тази година обаче, той излиза в болнични и центърът на практика остава без пряк ръководител.

"Няма да позволя затова, че някой отсъства месеци наред, затова че липсва организация, заради това, че има апаратура, но тя не се използва, няма да позволя да умират хора". Така министър Андреева отговори на въпроса дали би се поддала на натиска на протестиращите и би оставила д-р Гелев на поста.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА