Last news in Fakti

9 Септември, 2015 07:30 5 111 16

До кога ЕС ще търпи САЩ?

  • ес-
  • търпи-
  • сащ

Американският разследващ историк Ерик Зюс отправя изключителни критики към американската администрация за кризата в Близкия Изток

До кога ЕС ще търпи САЩ? - 1
Снимка: АP/БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Бежанската криза, заляла Европа, причинена от конфликтите в Близкия Изток, очевидно вече вълнува целия свят. Изключително нестандартна гледна точка над случващото се представя американският разследващ историк и публицист Ерик Зюс, публикуван в .strategic-culture.org. Зюс е един от най-големите критици на американската администрация и на нейната агресивна военна политика.

В началото на 2011 г.  САЩ започна да извършва първи бомбардировки над Либия, с цел да подпомогне свалянето на проруския диктатор Муамар Кадафи.

В момента ЕС се раздира от чувство на вина, заради отговорността на страните-членки към залелия континента бежански поток, причинен от бомбардировките на САЩ над Либия, а след това и над Сирия. Европа трябва да приема бежанци и след събитията в Украйна през миналата година. И все още, въпреки целият този поток от бежанци, дошъл в Европа, заради американските конфликти, европейските страни позволяват на тяхна територия да има разположени американски войски, въпреки, че причината за самото създаване на НАТО изчезна преди десетилетия.

Организацията трябваше да защити Европа от комунистическата инвазия, идваща от изток. Варшавският договор обаче се разпадна през 1991 г., каквото се случи и със Съветския съюз. НАТО обаче продължава да съществува, постоянно експлоатирайки „руската заплаха“, точно както правеше със съветската. Изглежда, че идеологическата причина за Студената война е била фалшива през цялото време.

В момента Русия се опитва да отговори на тази новосъздадена от САЩ враждебност в Европа към нея.  Тя се подготвя за евентуална инвазия на НАТО. Така, че сегашната бежанска криза беше създадена от американската мания да унищожи Русия.  ЕС последва тази мания, а сега страда от нея. Не просто защото загуби руските си търговски партньори, а и заради потока от имигранти, който бе предизвикан от тази своеобразна нова Студена война. Тази криза не бе причинена от защитните маневри, които Русия предприе срещу нарастващата агресия на НАТО. Тя бе причинена от агресията на САЩ, която Европа одобрява.

Нека се върнем към самото начало на тази криза.

На 7.10.2013 г. разследващият журналист Кристоф Леман публикува статия в сайта на nsnbc news, озаглавена „Висши американски и саудитски фигури са отговорни за химическите оръжия в Сирия“. Според нея „доказателствата водят право към Белия дом, главата на  съвета на началаник-щабовете Мартин Демпси, директорът на ЦРУ Джон Бренан, шефът на саудитските разузнавателни служби принц Бандар и вътрешното министерство на Саудитска Арабия. Леман говори за атаката с химически оръжия в близост до Дамаск на 21-ви август 2013 г. , като обвини американският президент Барак Обама, че я е използвал за причина, която да използва за започването на бомбардировки над про-руския сирийски диктатор Башар Асад, върху който бе прехвърлена отговорността за атаката.

По-ранно разследване на Леман установява, че химическата атака е била иницирана от САЩ и извършена от джихадистки терористи, които самите американци са прекарвали до Сиря през Турция.

Друг разследващ журналист Сиймур Хърш добавя доклад, който включва признание на британското разузнаване, че източникът на атаките с химическо оръжие не биха могли да бъдат силите на Башар Асад. Естествено британците не биха могли публично да разкрият лъжата на Обама. Точно както Тони Блеър беше кученцето на Джордж Буш Младши в Ирак и Афганистан, така и Дейвид Камерън е кученцето на Обама в Сирия и Либия.

Кампанията в Либия превърна страната в провалена държава, както стори и тази в Сирия (може би това ще се случи и с Украйна). В резултат на всичко това Европа трябва да се справя с огромния бежански поток. Разследващият журналист Джон Пилгър дава най-доброто обобщено описание на ужаса и международната катастрофа, която Барак Обама и неговият държавен секретар Хилъри Клинтън стовариха върху либийския народ. На пример: през 2011 г. НАТО предприе 9700 атакуващи полета над  Либия, повече от една трета, от които са били насочени срещу цивилни обекти. Използвани са били бойни глави с уран, като градовете Мисурата и Сирт са били подложени на масови бомбардировки. Червеният кръст разкри масови гробове, а УНИЦЕФ съобщи за огромен брой убити деца, които са били на възраст под 10 години. Това са международни военни престъпления, които никога няма да бъдат разследвани

След това Хилъри Клинтън с гордост обяви смъртта на Кадафи, без значение живота на колко хора е бил унищожен в този процес. И така в момента Европа жъне бурите на САЩ. И преди е било обяснявано как тези кампании са част от опит на администрацията на Обама и саудитското кралско семейство да прехвърлят основните доставки на газ и масло към Европа от Русия към саудитските и арабските кралски семейства.

Вероятно някой от лидерите на ЕС ще е способен да обясни защо всички нации в съюза заедно не изритаха НАТО и не се обединиха с Русия, след това слагайки край на ислямския джихад, който бе основан от кралските семейства в арабските енергийни сили. Също така щеше да се сложи край на източника на този поток от бежанци и вероятно щеше да се постави основата за зараждането на този Евразийски икономически гигант, който най-сетне щеше да засенчи покварената и отслабена американска империя. Това вероятно щеше да сложи и край на една от най-големите световни заплахи за мира в света и най-големият спонсор за провеждането на войни по целия свят.

Устойчиви ли са лидерите на ЕС на американските пари? Как иначе, например Германия през 2012 г. ще осигури разузнавателна подкрепа на бунтовниците-джихадисти в Сирия? В същото време службите шпионираха членове на Бундестага, които се противопоставят на анти-руската политика на Ангела Меркел.  Това превръща германският канцлер в едно от отговорните лица за бежанската криза, заляла собствената й страна.

Защо обаче европейските гласоподаватели приемат това? Защо САЩ продължава да поддържа свои кученца като Меркел на власт? Европа постепенно е унищожавана от тях – американските агенти.  Да не би европейците да не знаят какво и защо се случва? За съжаление САЩ вече не е нацията, която произведе планът Маршал.  Тази нация беше заменена от друга група, чиято мания е империята. Преди време Барак Обама арогантно заяви: „САЩ е единствената незаменима нация.“ Той обеща да я запази по този начин.  Обама заяви, че американската империя трябва да продължи да съществува поне още един век.

Наистина ли хората в Европа намират това за приемливо, особено когато то вече им влияе? Истинска проява на състрадание към тези бежанци би било изхвърлянето на американското влияние от ЕС и прекратяването на НАТО. Защо в Европа няма публични прояви срещу САЩ, вместо тези срещу бежанците? Ако европейците си мислят, че нацията на плана Маршал все още съществува, те наистина грешат.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МТТС

    3 0 Отговор
    Колко много истина има в тази статия. Трудно се преглъща от промитите мозъци, но е факт, че Щатите са забъркани във всяка каша.
  • 2 tati

    4 0 Отговор
    А ето един човек РЕАЛИСТ който вижда това което другите ПРОСПИВАТ
    Ма много малко са ИСТИНСКИТЕ ХОРА РЕАЛИСТИ на този свят!
    Болшинството са АГНЕТА заспали със промити мозъци!
    Дето не знаят защо са се родили на тоя свят!
    Пък камо ли и как да го иживеят ПУСТИЯ живот!
  • 3 гост

    2 0 Отговор
    въстание! Световно въстание!!! трябва да има ред и дисциплина. стига с лъжите , в полза на алчността. защо не им стига на алчните лидери?

    трябва нещо да се промени!!!
  • 4 mmmm

    2 0 Отговор
    Цял живот съм харесвал САЩ повече от Русия ...
    Но това , което правят американците последните години няма как да ми харесва. Абсолютно съм съгласен, че целят да дестабилизират Европа, отношеният на Европа с Русия и като цяло европейската икономика. И успяват да го постигнат с мълчаливото съгласие на всички държави членки на НАТО и ЕС.
    Жалко !
  • 5 Браво

    2 0 Отговор
    обаче такива мнения трябва да се публикуват по-често, за да проумеят дори и лумпените, че трябва нещо да се промени, за да оцелее този свят като едно място за живеене, а не като сценарий от американски филм за бъдещето - корпорации командват човечеството, а то живее в едни канали, облечено в дрипи и въоръжено до зъби...
  • 6 Георги

    0 2 Отговор
    Ясно е този господин откъде си получава заплата,едно към едно повтаря лъжите на руската пропаганда за лошата Америка и добрата Русия.Но има една истина и тя е че по големи лъжци в цялата човешка история от руснаците няма,всичко което правят и говорят е една голяма лъжа.

    Коментиран от #8

  • 7 Жуков13

    1 0 Отговор
    То на всички вече е ясно че Щатите бъркат л..ната вече всеички ги мразят освен най промитите мозъци като Георги
  • 8 Жорко

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Георги":

    Да бе, руснаците лъжат. Американците пък казват чистата истина. Ходи се прегледай, Гошко.
  • 9 78щн

    0 0 Отговор
    бре роско тва съм ли го написа или го преписа от някъде , с мадамите е по лесно а,и пo малко се пише даже

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Бай Кор

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "78щн":

    Това е материал на разследващия историк Ерик Зюс, както е обяснено по-горе и няма нищо общо с Росенчо Стойчев, освен че си е добавил името към материала.

  • 11 Петър Кимонов

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "78щн":

    Бре!
    Как не се сетих досега: той Роската сам ги снима мадамите и сам пише за тях, значи им има фейсбуците... И не дава на други, скръндзата!
  • 12 гостенин

    1 0 Отговор
    Отлична статия.Много жалко,обаче,че нашите продажни политици са най-верните мекерета на американците,на световното зло.Те не осъзнават,че точно имперските им покровители няма да им позволят да похарчат жалките си комисионни от предателството и продължават да ни предават и да рушат България.
  • 13 сссссф

    1 0 Отговор
    ес ще търпи сащ докато путин не исипе малко бомби и не остави под земята американските зобмбита като меркел борисов и другите слуги и не останат личности като орбан в унгария , сръбския премиер, жолен сидерож жбг и да си гледаме православния интерес които няма нищо общо със ислямския или този на англосаксонската клика

    не случайно в отговор на учението на нато в румъния и българия ,,морски,,бриз,, русия направи ответно със сърбия и унгария забележете името ,,славянско братство,,

    по красноречиви покани за обеденение срещу янките едва ли ще имаме но още спим

    под крилото на русия исляма и американския башибузук не може да ни пипне
  • 14 999

    0 0 Отговор
    А бе то имало и нормални американци.
  • 15 Логиста

    0 0 Отговор
    Тази статия подкрепя следната логика: Кои са най големите производители на оръжие в снета - САЩ, Русия, Англия, Франция и Германия и още няколко. Когато произвеждаш оръжие значи трябва да го продаваш. Къде се купува най много оръжие - там където има въоръжени конфликти. Кой е заинтересуван да има въоръжени конфликти - милиардерите произвеждащи оръжие, международните пласьори на оръжие, правителствата зависими от богатите производители на оръжие /спомен-кой и защо уби Кенеди/. Но това е само единия проблем - този за така наречения бизнес на оръжие в който цената на живота е без значение.
  • 16 резинко

    0 0 Отговор
    до когато сащ изтърпи ес!!