2 Октомври, 2015 12:36 2 056 1

ВВС в свредел

  • милен ганев-
  • ввс-
  • свредел

Приказният свят на Милен Ганев, истина или не...Всички коментари са плод на виртуалната авторска действителност на Милен Ганев

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Как един "остров на стабилност" ще се раздели току-така с военния си министър? Не се връзва, нали? Как да отправим с лека ръка толкова лош сигнал към партньорите ни в пакта. Те ще ни се скарат, а руснаците ще си умрат от смях. Трябва да сме грижовни към международното положение. Още повече, когато изобщо няма нужда от оставка - отбранителната ни политиката е "изключително вярна, правилна и смела", а министърът е "независим и загрижен".  Нещата са си под контрол. Бежанците ни заобикалят, нещо капризничат и търсят други пътища към лелеяните от тях земи. Само няколко баничарки с небрежни мигранти-хипари се осмелиха да цепят през нашенско, но ги хванахме.

Да не говорим, че тези, които искат оставката на Николай Ненчев "сме ги били, бием ги и пак ще ги бием". Егати унижението, ако вземем, че ги послушаме.  Щом някой иска, да подава  оставка – прав му път. Няма да е „нито пръв, нито последен“.  Нужен е доброволен елемент при оставките, не сме репресивен орган.
И командирът на военно-въздушните сили генерал-майор Румен Радев подаде оставка. Веднага обясни, че няма личен конфликт с военния министър, а „само принципни различия“. Това вероятно трябваше да намали драматизма и да намали напрежението. Интересно, кое от двете е по-важно - че не са скарани за жена или някое ходатайство,  или че имат различни позиции по въпроса, кой да пази небето ни? Премиерът бързо се усети, че ситуацията хич, ама хич не е красива, даже  направо си е жива да я ожалиш. Скочи и настигна слизащия по стълбата на кариерата въздушен ас, обгърна го с прочутата си харизма и с един виртуален чек за 80 милиона го накара да забрави случая. И генерал Радев намери изхода в своя лабиринт. Даде заден ход и се върна в канцеларията си, отново като директор на водопад. Разбира се, на поста си остана и министърът-двойник на Йосиф Кобзон.

Мигновено всички реанимирани кулоарни приказливци, които допреди минути се възхищаваха на „доблестния офицер“ и наричаха решението му мъжко и изстрадано – замлъкнаха. Поеха въздух и отново се гмурнаха в чудния свят на предизборната кампания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ББорисов

    0 0 Отговор
    Хахаха, може и виртуална действителност да е, ама не на автора. С три часова оставка шефът на ВВС си издейства 80млн.лв. засега виртуални. Кой го беше грижа преди гръмкото подаване на оставката?! Никой.