Last news in Fakti

3 Декември, 2015 14:34 6 699 53

Връзката Турция - Ислямска държава (ВИДЕО)

  • връзката-
  • турция-
  • ислямска държава

То показва как турски военни говорят с джихадисти по граничната бразда

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ново видео май доказва твърденията на руското правителство за отношения между турските военни и бойците на Ислямска държава, съобщи alternet.org.

Москва обвинява Турция, че е един от основните потребители на нефта, продаван на безценица от Ислямска държава. Освен това има обвинения, че Турция предоставя логистика, техника и финансиране на силите на терористичната група. Тези обвинения са още по-стряскащи, като се има в предвид, че Турция е член на НАТО, а Алиансът трябва да иде на война, ако някоя от държавите-членки бъде нападната.

Според „Дейли Мейл“ аматьорското видео показва как бунтовниците от Ислямска държава и турските граничари край сирийския град Кобане водят приятелски разговор. Видеото е заснето в покрайнините на сирийския град на 28-ми октомври 2014 г.

Срещата се състои около автомобил на силите за сигурност. Бойците са въоръжени, но не правят нищо освен помахвания и размяна на реплики с военните.

На клипа се вижда как двама джихадисти палят огън край няколко коли, за които се смята, че са били отнети от кюрдски семейства, избягали от Кобане в дните след атаките над град от Ислямска държава. В един момент те осъзнават, че са снимани от турската страна на границата и се спират, за да помахат на оператора – аматьор.

Джихадистите наближават граничната бразда, след което там пристига автомобил на силите за сигурност, от който изкачат група въоръжени мъже, които трябва да посрещнат нарушителите. В един момент ситуацията изглежда напрегната, но граничарите просто започват разговори с джихадистите.

Експертът по международна сигурност Нафез Ахмед многократно е отбелязвал факта, че Турция действа като държавен спонсор на Ислямска държава. Доклад в Insurge Intelligence Ахмед пише:

По-рано през тази година турският всекидневник „Meydan”съобщи, позовавайки се на източник от Уйгур , че повеече от 100 000 фалшиви турски паспорти са били предоставени на Ислямска държава.

Високопоставен западен представител запознат с големи количества разузнавателна информация заяви пред „Гардиънм“, че „на този етап преките отношения между турски официални лица и Ислямска държава в момента са неоспорими“. Същият източник заяви, че Турция не просто подкрепя Ислямска държава, а оказва подкрепа и на други терористични групи като Ахара ал Шам и Джабхат ал Нусра . В същото време високопоставени политически и разузнавателни източници в Турция и Ирак потвърждават, че властите улесняват продажбите на петрола на Ислямска държава през страната. Преди година Мехмет Али Едибоглу , депутат от основната опозиционна Републиканска народната партия, оцени петролните продажби на Ислямска държава в Турция на $ 800 млн.

Въпросът придоби нови измерения след свалянето на руския Су-24 от турски изтребители край границата със Сирия. Веднага след това руския президент Владимир Путин заяви:

„Отдавна ние имаме информация за движението на големи количества петрол и петролни продукти към Турция от окупираните от Ислямска държава райони. Това обяснява значителното финансиране, което терористите получават. Сега те ни забиха нож в гърба, като свалиха нашия самолет, който се бори с тероризма. Това стана въпреки споразумението, което подписахме с нашите американски партньори за предотвратяване на въздушни инциденти.“

Фактът, че НАТО продължава да позволява членството на Турция след явната й подкрепа за това за какво САЩ призовава совите съюзници. Ако Америка иска да спре Ислямска държава изглежда логично да призове Турция да спре подкпрепата си към организацията. Дали Западът е готов да въвлече светът в глобална война, заради съюза с турското правителство, което явно има симпатии към терористичната групировка?

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Коста

    1 0 Отговор
    На световните медии май най-после им разрешиха да говорят за това, за което обикновените граждани отдавна се досещат. Радикалните ислямисти са се прегърнали отдавна с "умерените" ислямисти на Ердоган. Всички в Сирия са "умерени", но въоръжени някакви и ако избият кюрдите, ще направят услуга на Турция, откъдето идва още една причина за нежното приятелство.
  • 2 Той

    1 0 Отговор
    Ооо, в Тубата е пълно с клипове на ислямисти от ИД, как почиват в Турция, как минават границата въоръжени, даже как се возят на увеселително влакче. Ама от "Козяк" не дават на нашите медии да гъкнат.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Петър Кимонов

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Той":

    Ей на- гъкат...!!! ;)
  • 4 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Той":

    анонимен ето бе козяк не е толкова страшен.пуснаха клип при който джихадистие отидоха до турската граница поизвикаха аллах акбар и си тръгнаха пред уплашените погледи на граничарите.сега чакаме твоите интерпретации като онази за чакащия в засада турски самолет ,ха,ха,ха....

    Коментиран от #5, #6, #7

  • 5 РЕАЛНО

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Десислава Димитрова":

    Ти пак доказваш че си поклонник на радикалният ислям...Ако САЩ бяха предоставили на света записите с минаващите цистерни през турската граница--щеше да пищиш с пълно гърло--ето САЩ се борят с ИД-а Турция подържа джихадистите....Но понеже,Русия повдигна този въпрос-открито и с доказателства--ТИ османофиле си готов да сложиш феса--само и само да омаскариш руснаците-----А сега ми кажи ти какъв си--според всички общоприети човешки норми на морал--ТИ си предател на народа си....защото същите тези османлии са ни клали векове наред....Та да продължа по темата---САЩ също имат такива доказателства от своите сателити--само че няма да ги покажат--както не показаха и за Боинга над Украйна.Както и не показаха за бомбандираната от тях болница в Афганистан...и за Ирак не показаха и не намериха хим.оръжие..и т.н...и т.н....А ЗАЩО НЕ ПОКАЗВАТ????--може би ще се опиташ да обясниш ...КОНКРЕТНО на всички тук???

    Коментиран от #13

  • 6 Ь 7777

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Десислава Димитрова":

    Десо--при положение,че ИД е призната от цял свят за терористична организация и при положение че Турция е декларирала офицялно че се бори с ИД-----не смяташ ли,че тези двамата брадатковци трябваха да бъдат най-малкото разтреляни от граничарите? Или викаш--те са си аркадаши....Еми ето ти го доказателството .....Повече няма какво да говорим--още повече да обсъждаме тролските ти писания...

    Коментиран от #14

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Тертер

    0 0 Отговор
    Колкото и да не ни се иска да го признаем идва война на основата на верска и расова нетърпимост. Може и да се гевезим за права на човека и свобода на вероизповеданията, но в техните очи сме единствено гяури.

    Коментиран от #9

  • 9 аз

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Тертер":

    Аз съм щастлив,че съм ГЯУР!!!Ако не знаете значението на думата -проверете!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 mediator37

    1 0 Отговор
    Началникът на ГЩ на Русия показа снимките на хиляди цистерни и трите канала за доставка на петрол от ИДИЛ за Турция. Ама защо чак сега. Съшито с бели конци е. Не може 4 години ИДИЛ да богатеят от петрол и уж никой да не знае откъде минават цистерните и тайният тръбопровод. Всички са знаели и са мълчали. Ясно е, че няма Ирак, Иран и Сирия да купуват петрол, защото имат. Кой остава- гаджалите само. И от видеодоказателства няма нужда, всичко е ясно по пътя на логиката. Турция е затънала в л..ната и НАТО покрай Турция.

    Коментиран от #15

  • 13 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "РЕАЛНО":

    ами сега като се оказа че не ид а кюрдите са продавали петрол на турция ,а всъщност идилския петрол е отивал за асад ,ко праим?ще се извиниш ли за поста дето написа а?

    Коментиран от #16

  • 14 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Ь 7777":

    да трябва да ги застрелят ама не им стискаше на турците ,което се видя от бабаитлъка на джихадистите ,но тва не доказва нищо!
  • 15 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "mediator37":

    да,да ама не,.аз два дена гледам как кюрдите се жалят че руснаците им е.аха ма.ката като им взривиха по грешка бензиновозите :),а уж руснаците искаха с кюрдите да са партия :)!!!оказа се че руското разузнаване е сгрешило :)!всъщност бе ясно че путин няма намерение да напада ид по отношение на петрола щото тва е единствения петрол достъпен за асад.затова ви питах путинофилите що му трябваха два месеца на путин за да ги подкара бензиновозите ,но отговор не получих очаквано,а сега и тази излагация :)!

    Коментиран от #17, #18

  • 16 РЕАЛНО

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Десислава Димитрова":

    Какво е доказано бе троле--какво...Турция купува петрол от ИД--това е доказано.Вече и западната преса открито пише за това и критикува своите управници,че си затварят очите за мръсните игри на Ердоган.Само в Италия са започнали разследвания за пране на нефто-доларите срещу синчето на Ердоган--това знаеш ли го османофиле...Може и рашките да са сбъркали с някоя и друга бомба-но това все пак е патент на САЩ...Та ти ми обясни,как кюрдски нефт минава през териториите на ИД-и влиза в турско-сирийската граница-----а не например през турско-иракската граница....Нещо май няма логика-а троле туркофиле....

    Коментиран от #19

  • 17 Той

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Десислава Димитрова":

    Платен трол, диагноза неподлежаща на лечение.
    Директива от "Козяк": Руснаците купуват петрол от ИД, американците се борят с/у ИД, Турция също. Ердоган и син-демократи, те купуват петрол от кюрдите (нищо, че са обявени за терористи), демократите са...хуманни. Путин е диктатор, Десито е трол (последното да не се чете, изпуснато от сводката)
  • 18 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Десислава Димитрова":

    Я обясни на хората защо пишеш от два профила с един и същ никнейм. Единият ти е регистриран в profibooks а другия в g+. Нали пишеше от профила на жена си? Ама така се контролират от работодателя ти броя на постовете-женско име, а пък мъж, постовете без главна буква или като някои други, използват е-оборотное за "З", да ви разпознават, вас платените. Коричка хляб за нещастното същество.

    Коментиран от #20

  • 19 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "РЕАЛНО":

    скъпи реален анализаторе,петрола в региона е цел на всички,това определено никой няма и не иска да отрича.турците ползват петрол на ид,сирия на асад също,кюрдите продават на турция също петрол добит в ирак.важни са обаче първо обемите после държавната политика по въпроса.щото когато има далавера и в българия топкат пръст продаваики оръжие през различни фирми на ид и на останалите в конфликта.само че тва не е официалната ни политика нали?нека обаче идем на ситуацията .продажбата на кюрдски петрол през турция е поне от година и я има в руските медии от тогава включително в тубата .минават си през ирак основно и тва снимат руснаците,но има и път през кюрдските региони на сирия ,по-пряк и понякога явно го ползват и него.нека стигнем до втория основен играч ,сирия на асад няма други източници на петрол освен тези от тръбите на ид ,които прекупува с руски посредници и руснаците не ги атакуваха почти два месеца след като стъпиха в сирия.когато задавах въпроса що руснаците не атакуват идилските конвои с петрол или поне складове и инфраструктура ти се шушумигясваше като бит ,пе..л,що бе ?третия кит са турските частни купувачи на петрол ,които е възможно да са свързани с турското президентско семейство ,което е узурпирало властта в турция подобно на руското такова в русия,но в много по-малки размери.възможно е и те да ползват далаверката и според мен я ползват,но тва за тях не е толкова определящо предвид опасностите дето крие компромата при разкритието .демек ердо

    Коментиран от #23

  • 20 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Монго":

    анализаторе,има един проблем при вас соцносталгиците,а тва е липсата на образование и адекватна към момента информация.кюрдите не са хомогенни и не е тайна за никого че част от тях работят с турция,но за човек дето си мисли че изстребител може да дебне в засада в 6 километрова издатина :),няма кво друго да очакваш.
    аз за разлика от теб ти казах къде може да ме намериш,не знам кво има на въпросната козяк,но ела да ми кажеш в очите колко съм нещастен там дето казах че съм.пак ще бягаш в челябинск от другата страна на реката след като се видим обещавам ти!

    Коментиран от #21

  • 21 Той

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Десислава Димитрова":

    Аз ли се бъркам, ти ли се бъркаш или просто си се напушил. Аз ти дадох картите и ти обясних за засадата. На кой анализатор се дървиш? Хамериканците ти казаха, че самолетите на турците са били над час във въздуха. Естественно не са пърхали, като колибри на едно място. Пак ти давам, картата на турците, със сиво е траекторията на Ф16, естествено без да са дадени няколкото кръга по тази линия.
    http://i2.offnews.bg/events/2015/11/25/597674/phpl4ogzc_559x*.jpg
    И хайде моля ти се, не пиши пиян или напушен, че ще измъдриш пак нещо от сорта, че Афганистан се изравнява с Китай по икономически прираст.

    Коментиран от #24

  • 22 Той

    1 0 Отговор
    Ама, Десоу, що не кажеш на хората защо си с два различни акаунта с един и същ никнейм (на женати уж) и тролиш и от двата тука. Кво, чустваш се малобройна или раздвоението на личността ти не е достатъчна?

    Коментиран от #25

  • 23 Смях

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Десислава Димитрова":

    "Високопоставен представител на Държавния департамент на САЩ заяви, че представените от Министерството на отбраната на Русия снимки, на които се виждат цистерни с петрол на "Ислямска държава" не са подправени, предава РИА Новости. Той обаче уточни, че американските власти не са убедени дали керваните пътуват за Турция или за други райони на Сирия."
    Това са обясненията на американците, мааалко по-различни от на иракските кюрди, нали? Казват, че не виждат на предоставените им записи дали цистерните минават турско КПП, е да ама едно просто сравнение на видеата и гугъл мапс и ще ти стане ясно, че тези цистерни минават именно турско КПП. Това е доказателство, твоето е бля,бля,бля или каквото ти каже този който ти плаща. Айде приятно тролене.

    Коментиран от #26

  • 24 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Той":

    тази карта съм я видял и не виждам нисто различно на нея от моите твърдения,а нека цитирам по памет твоите,експерте:самолета е свален щото турците са го чакали да влезе в издатината дeто правела турско сирииската граница.тогава ти казах да изчакаш с резултатите и че е невъзможно тва изчакване технически.та и тогава и сега вдига пара колко съм бил тъп,напушен и т.н.та кво ми е сега напушеното ,а?шизофреничната ти смяна никове и повтарянето на козяк си е направо за освидетелстване,както ти казах аз съм реален човек и не ме е страх от анонимни мишоци пишещи от няколко ника с цел да се правят на много и опасни!
  • 25 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Той":

    анонимен пиша от един никнеим .имам характерен стил на писане дето няма как да бъде объркан и нито се крия нито заблуждавам,за разлика от теб ,ти пишеш от поне три различни ника .стила ти също се вижда както и плиткоумните ти твърдения.освен това за разлика от мен не даваш никаква реална информация за себе си .както ти писах и преди чакам те да се появиш при мен да ти разясня за козяк и т.н.заповядай утре съм там от 8 вечерта!
  • 26 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "Смях":

    високопоставен анонимен представител на американската администрация-ха,ха,ха....хо,хо,хо....такъв се появи и преди в донецк да обяснява как рисуваното самолетче е било реално заснето от руските радари ,после имаше леки изменения от типа че всичко е поредната руска партенка :)!щото съм в настроение ще ви извадя инфо от преди година в тубата за турско-кюрдските договорености .
    https://www.youtube.com/watch?v=ORaNc3zOSQ0
  • 27 Той

    1 0 Отговор
    Да беше човек а не анаеробно щеше да си признаеш в какъв грешен филм се вкарваш. Това, че си разбрал нещо грешно си е твой проблем, изкарай мой цитат и докажи какво съм казал и какво ти си разбрал. Да руския самолет беше чакан, да и бях писал щом е нарушил да го свалят. Ти се правеше на балерина и ме питаше да не би съм бил в самолета, показах ти картата. И да пак твърдя, че самолета беше чакан. Не може да вдигнеш двойка бойни самолети, да прихванеш друг и да го свалиш за 17 сек. А дори американците го казват, че самолета е бил за много по-кратко време в турско въздушно пространство. Не може случайно двама турски журналисти да са на мястото на събитието и водача на тюркутите да е член на "Бозкурт" и да ти прави изявление не на чист турски, забележи, на чист литературен турски, който се използва в медиите от журналисти и водещи (след окончанието на глагола се слага една характерна представка). Кой пише от няколко акаунта, тука се знае. Кой е платен и за да угоди на работодателя си е готов да се подложи и на турците и да стане ибрик, и това се вижда. Кой не си взима хапчетата или му се привиждат ангели в резултат на напушване също.
  • 28 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор
    и как е бил чакан?те турците са знаели че този ден и в тези 17 секунди според твоето твърдение ще влети руски самолет в техния деапазон на стрелба?????
    сред турските опълченци в района има и много турски доброволци от турция,а освен това местните имат постоянни връзки с турция.много са учили там,други са работили и т.н.освен това района е много малък и силно населен ,което прави възможно веднага да се реагира както военно така и медиино!та чакам да ми отговориш на въпроса !

    Коментиран от #29, #30, #31

  • 29 Съни

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Десислава Димитрова":

    Района вече не е силно населен--руснаците ги пратиха тези терористи при всевишният им.....

    Коментиран от #33

  • 30 Той

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Десислава Димитрова":

    "ще влети руски самолет в техния деапазон на стрелба?????", без да обръщам внимание на граматическата грешка, диапазона ти да звучи,като диазепан. Само този твой цитат трябва да откаже всеки разумен човек от диалог с теб.
    "та чакам да ми отговориш на въпроса !", въпреки всичко ще ти отговоря на въпроса, с въпроси, щот си много умен (щот, нали, не защото...).В предишните ти постове питаше как са "влетели" турските самолети в 6км. "израстък" от границата им. Няма нужда да влетяват. Какъв обсег на действие имат ракетите AIM-7 Sparrow? От коя база са излетели турските самолети? Колко време са били във въздуха? Видя ли хубаво радаркартата , защото руския самолет е минал от там и на отиване за рейда, а го чукат на връщане.Знаели ли са САЩ маршрутите на руските самолети, защото руснаците им ги дават. Какви са тези 17 сек. давани от турците за преминаване на зона от 2.5 (при смятане скоростта на самолета трябва да е била за...заход за кацане)? А сега намери крейсерската скорост на Су24 и сметни, колко време е бил във въздушното пространство на турция. Те американците го казаха.
    Каква маневра е направил пилота на Ф16 след пускане на ракетата-гмуркане под радарите и 120 гр. вираж? А сега се опитай да разбереш защо те питам последното. Нали си умник.

    Коментиран от #32, #34

  • 31 Той

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Десислава Димитрова":

    Кой сега, какво и как нарушава и как другия реагира?
    http://s017.radikal.ru/i403/1512/a2/af7c448ef8d5.png
    А, Десоу...
  • 32 иииииииии

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Той":

    Пич,ти имаш железни нерви-щом толкова дълго обясняваш на тоя трол-десито....Не очаквай някакъв адекватен отговор от нея/него...Той явно е добър ученик на Сорос-увърта в твърденията си и без никакъв срам,може да каже на бялото-черно...Все пак ти желая успех в превъзпитаването на евро-атлантическият-джихадист.....

    Коментиран от #35

  • 33 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Съни":

    напротив там си са всичkите руснаците поизтрепаха някои и друг цивилен ,но е далече от обезлюдяване.
  • 34 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Той":

    демек казваш след хиляда увъртания тва дето казвам аз.тва дето казват и останалите без русия .само че те е хванала амнезията за пореден път,освен тъпите ти намеци ,че американците издали на турците руските намерения,за нарушаване на турското въздушно пространство,което е нова смешка след предните дето сега в движение поправяш.та нека пак да кажа кво е станало според мен турците и нато ,а и вече и според теб.руските самолети са летяли в района на границата и са засечени от турските радари ,турските изтребители не са ги чакали както обясняваш в засада ,а са патрулирали инструктирани да свалят ако руснаците нарушат границата.после се правят десетина предупреждения към руските самолети да се отдръпнат от граничния регион ,които са били пратени в релано време към партньорите на турция основно американците ,но и нато е била известена,след като обаче су то не приема предупрежденията на сериозно и навлиза в турското въздушно пространство е атакуван от изтребителите.руските провокации преди това с облитания на нато кораби, с переподично навлизане в чужди въздушни пространства ,допринесоха и за реакцията на нато страните,които бяха запознати с атаката още при самото и нанасяне и дадоха оценки на турските въздушни сили.сега продължават руските партенки по стар соц стил ,нови траектории ,нови версии ,нови истории и дежурните разбирачи от типа ,голяма работа с малки възможности като теб.поне се разбра че имаш раздвоение на личността и въобще не помниш предните си тв

    Коментиран от #40

  • 35 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "иииииииии":

    тези дето трябва да се притесняват за адекватността са хора дето слагат знак за равенство между европеец и джихадист.самя факт че ти е даден достъп до компютър и право на мнение дължиш на презряните от теб нато и европа.ако ги нямаше сега щеше щасливо да рупаш картофи между смяните в някои уранов рудник и да четеш работническо дело ,което придвидливо да ти спестява възможността да имаш мнение!но както казах трябва и вие да станете хора или поне да опитаме да ви помогнем,макар постоянното ви влечение към кочината!
  • 36 Иван

    0 0 Отговор
    Деско ибрика бая се е потрудил да пише глупости.Като искаш да си турчин границата е близо заминавай.Даже Ердоган може да те уреди при ДАЕШ нали са приятели.Само не може да ти обещае прикритие от въздуха защото самолетите му вече не летят там.Ако там те е страх в Турция има много мераклии за такива като теб с женски имена.Ще те направят щастлив нали такива са ти ценностите и интернет ще ти дадат да се хвалиш после къде си станал булка.
  • 37 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    ване , аз няма да ходя никъде ,но смятам че такива като теб трябва скоростно да изчезнете от българия.ако ви съберат и пратят я в северна корея я в сибир ще се оправим за няколко години макар да си имаме цигани и турци.вие сте по-големи воденични камъни и от най-презряните ма.гали!не бачкате ,а се оплаквате по цял ден чакаики партизаните да се върнат да ви изравнят мача и само гледате някои дето е успял да излезе от кочинката и веднага го задърпвате да се върне при вас.манталитет на комуняги ,кво да се прави.както е казал един умен човек единственото по-лошо от комунизма е това дето остава след него :)!

    Коментиран от #38

  • 38 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Десислава Димитрова":

    Като ти гледам глупостите ти си останал след комунизма и си мисллиш че с цигани и турци държава ще правиш.Бай Тошо също си го мислеше,но дори и той със селския си акъл накрая разбра,че докато не оправи фесовете няма да стане работата.
    Такива ибрикчии като теб са помагали 500 години да ни газят твоите правоверни приятели.
    Сега какво искаш пак чалма да слагаш и булка да ставаш?
    Давай никой не ти пречи,но не ни занимавай с твоите наклонности.Тук е България и ислямисти не ни трябват.

    Коментиран от #39

  • 39 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Иван":

    ванка,аз не деля хората на турци българи,цигани арменци...,а на работещи и мързеливи,на кадърни и некъдърници на глупави и умни,на смели и страхливи...ти си компонент на тези дето са в негативния ми списък по всички изброени и неизброени показатели,та както казах си камък,соцносталгик и путинофил демек антибългарин,щото си деградивен за българския народ в пъти повече от турците и циганите, дори под робство сме били силни само заради липсата или абсолютното малцинство на такива като теб дето сега сте критичната ни маса и ни теглите надолу.

    Коментиран от #42

  • 40 Той

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Десислава Димитрова":

    Ако бях психиатър, щеше да представляваш интерес за мен от професионална гледна точка. Преминаването от състояние на болезнен оргазъм (при думичката САЩ) към пяна на устата (при думичката Путин) е хронично-паталогично състояние неподлежащо на лечение.

    Коментиран от #43

  • 41 Той

    0 0 Отговор
    http://www.bild.de/politik/ausland/recep-tayyip-erdogan/angebliche-oelgeschaefte-mit-isis-43542308.bild.html#sthash.iQV4G2dT.dpuf
    Вестник Билд за петрола ,Турция и ДАЕШ (ИД).

    Коментиран от #44

  • 42 справедлив

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Десислава Димитрова":

    39--не, ти не делиш хората--ти просто си джихадист--готов в името на измислените либерални ценности да сложиш чал-ма на главата си и на народа си-----Е НЯМА да СТАНЕ бе продажен троле---------сланина ще ядете и "Стани Юнак Балкански"ще пеете бе,, евро-гей-либерали......

    Коментиран от #45

  • 43 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Той":

    ти няма как да си психиатър предвид интелектуалната и психичската ти посредственост.иначе за путин си прав ,не харесвам политката ,икономиката,морала на водената от него русия за сащ също си прав смятам че българия ще се оправи ако вземе основните принципи на американския модел на мислене и действие,а именно свободната конкуренция,законноста и честната игра!
  • 44 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Той":

    готина статия,под нея има и други които удобно обаче не си чел или не посочваш като аргумент в тезите си :)!макар че немския не ми е силен макар да го учих навремето и аз попрочетох туи онуи от билд :)!но нека не се разводнявам,щом си чел статия си видял и картата .та от тази карта се вижда колко е голям сектора на границата между ид и турция,та те питам що русия не го бомбандираше този сектор интензивно за да спре доставките на петрол почти два месеца ,а и ако сега го бомбандира заедно с останалите държави как ид изнася петрол в огромни количества за турция?
  • 45 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "справедлив":

    ха,ха,ха....ами да видим кой кого.аз имам три деца бизнес и алтернатива да хвана навсякъде по света като бял човек,а ти си мишок без образование и алтернатива,мързелив прост и агресивен само във форумите и в масовката.дори за твое добро е да победя аз пред това да продължим с победата на твоите хора от типа на борисов,доган,местан,волен,...много по- добре е да те управлява умен ,успял и богат от преди заниманието му с политика човек от изброените от мен по-горе.иначе ще продължаваш да ядеш сланина с вълнения потник беден, болен и импотентен,къвто си сега в тва статукво,а еврогейците ще стават все по- богати умни и доволни въпреки твоите очаквания!

    Коментиран от #46

  • 46 справедлив

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Десислава Димитрова":

    Деска,аз отдавна съм"навънка"..и за твое сведение- още по Бай Тошово време.Мисля че съм успял много в живота си-но нямам намерение да се отчитам на теб.За сланината го споменах заради думите на БорисоФФФ--и го споменах към твоят пост-защото ти постоянно защитаваш Турция(поне тук в коментарите си)...Достатъчно чета постовете ти,за да мога да те нареча двулично човече--Защото "четеш историята и фактите както дявола евангелието"....И още нещо--мен никой не ме управлява-за разлика от теб--аз сам мога да определя съдбата си...Най ме дразни това,че лъжеш долно във коментарите си--в полза на Турция и съответно на ИД------Айде че при нас е нощ и ми се спи....

    Коментиран от #47

  • 47 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "справедлив":

    а,ти си втория тип тук присъстващи путинофили дето бягате по посока геиците ,бачкате там ама сакате русия и давате акъл тук да си стоим с рашаните!
    чети кво пиша и ако има нещо дето не ти харесва пробваи да ми опонираш по същество ,а не да спамиш.тва поне е трябвало да научиш там дето си отишъл ако наистина си се адаптирал.та успехи в опонирането и ако наистина съм като дявола с евангелието е добре да го науча конкретно,а не пожелтелно.та чакам да ми покажеш къде греша !

    Коментиран от #48, #49

  • 48 справедлив

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Десислава Димитрова":

    Охх колко си първична и елементарна....Каква посока към гейците те гони бе моме...какъв путинофил съм....Нима си мислиш,че само Европа и САЩ са добри за живеене-предполагам че тях имаш предвид с това "гейците"-нали...Светът е толкова голям,че има много по-добри места за живеене.Европа а и най-вече САЩ не стават вече за добър живот--това го запомни от мен.А за това че "четеш евангелието като дявола" имам право-четейки постовете ти тук.Имам голям опит в живота и мога да ти гарантирам,че сега България е много далеч от"рашъните" -както политически,така и икономически.По една проста причина-васали сте(включително и аз-защото постоянно пътувам в Родината си и влагам там пари в развитие на един цял град) на САЩ-а това показва резултата за благосъстоянието на Българите в момента.Така че не обвинявай във всички грехове Русия.Още повече за последните неудачни 25 години.Моето обвинение лично към теб е--ТИ ПОДЪРЖАШ каузата на Турция и ИД-тук в постовете си.Това че мразиш Русия--НЕ означава,че трябва да подържаш враговете и в момента-защото Турция ,векове наред е показала отношението си към нас.А ти ми възхваляваш османските амбиции на Ердоган--и точно ти си най-голямото зло за България--защото предателите правят големите пакости на народа си.Незнам откъде е тая злоба към Русия-може би си туркиня??? Или помакиня???Но едно е ясно--ти си "грешният човек" за Българският Народ.Така че щом имаш "алтернатива да хвашаш някаде по света"---направи го----Ще е добре за България.Лично ще ти дам пари за билети на цялото семейство.

    Коментиран от #50, #51, #52

  • 49 Той

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Десислава Димитрова":

    "та чакам да ми обясниш...","та чакам да ми покажеш...", нещо не се ли поизтърка с тази фраза? Защото на мен ми се изчака чакалото да чакаш, някой, нещо, някога. Не си умничко, не си съобразително, абеее с една дума зле. Хайде, коричка хляб за Десито.
  • 50 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "справедлив":

    направи толкова лъжливи предположения и твърдения, че наистина се чудя кво от теб казано е истина.
    първото дето си бил някъде ама не било в европа и сащ и било по-добро!!!???само да ти кажа, че без гадната европа и гадния сащ няма никъде дето да е добро .понеже двете икономики и политикте на страните свързани с тях създават и потдържат белия свят от япония до никарагуа и от аляска до артика.да го запомниш хубаво тва дето ти пиша ,щото има раиски места като бермудите ,монте карло или бали,но тяхното съществуване и стандарти са гарантирани именно от тези два лоши кита ,сащ и европа!та като ставш всяка сутрин пали по една свещ тези два кита да са добре та да си ок и ти!
    българия била далеч от рашаните????!!!!!ти явно верно си идваш рядко :)!!!тук от всички партии в парламента има само една дето частично не е доминирана от руските служби.българския икономически елит на 90% е от руски възпитаници и агенти,а манталитета и суровинните доставки са вързани с русия като с пъпна връв.за това отворени ми опоненте ,ние сме двойкарите на европа,дори румънците ни отвяха по стандарт и политически и икономически параметри.нашия руски манталитет на пияници ,воеводи и безхаберници ни е докарал до линията на изчезването подобно на руските убавци,дето ги спасява огромната добивна промишленост и атомните бомби ,които ние за наше съжаление нямаме.българия заради този си манталитет и воденични камъни не е европа или е по-скоро е много по-малко европа от всяка останала страна в ес
  • 51 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "справедлив":

    .българия заради този си манталитет и воденични камъни не е европа или по-скоро е много по-малко европа от всяка останала страна в ес,което е видно от самолет.само тук и в русия може да видиш олигарси окупирали някои град или село с мерцедеси и дебеловрати тапанари пречещи на останалите и изтъкващи колко са голямата работа,само тук и в русия има толкова високи нива на корупция, че с 10 евро може да подкупиш среден държавен служител във всяка държавна или общинска структура.били сме близки с американците,смяххххх!!!тва че бойко или станишката измърморват някоя и друга дума по отношение на нато и ес не значи нищо бе мой човек.важно е кво реално се случва в страната ни,а то е тотално боксуване на реформите и мътни води в които плуват руските китове като пеевски или ковачки!
    другата ти щуротия че подържам ид или ердоган.тва е върха на тъпотията .аз съм шарли бе пич ,аз съм европеец и няма как да потдържам тирани ,като изброените от теб,но аз познавам проблематиката в дълбочина и я коментирам .тва че путин се опитва силово да вкара европа и нато сред основните си врагове ме прави критичен към него по отношение на атаките му в сирия или срещу турция,но тва не значи ,че одобрявам ердоган.аз писах много и по време на ситуацията на площад тексим ,макар че същите днес путинофилчета дето пишат ,че турците са фесове и т.н. тогава бяха ердоганисти ,щото така би постъпил и вожда им в москва!и нямам злоба към русия ,аз за разлика от теб познавам и русия много добре чел
  • 52 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "справедлив":

    и нямам злоба към русия ,аз за разлика от теб познавам и русия много добре чел съм и чета много руска литература ,гледам руски филми ,чета руски анализатори и т.н. ит.н. ,но не харесвам в кво путин превръща русия ,не харесвам путиновото отношение към европа ,към българия,не харесвам путиновите стандарти в икономиката в правата на хората ,в свободата.смятам че путин е опасен за моя свят ,ценности и стандарт и няма да мълча ,докато платените руски тролчета пишат захаросани истории в негова полза и разпространяват лъжи по отношение на българия,ес или нато!

    Коментиран от #53

  • 53 Той

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "Десислава Димитрова":

    Коричка хляб за влязлата в обяснителен режим Деси.