Last news in Fakti

28 Март, 2016 12:20, обновена 28 Март, 2016 12:53 2 825 7

"Европейските практики" на Фандъкова

  • софия-
  • фандъкова-
  • билет-
  • ремонти
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

От Столична община искат да увеличат цената на билетчето за градски транспорт. Причината е абсурдна: за да се стимулира купуването на карти. Това според кмета Йорданка Фандъкова било "европейска практика". Уважаема госпожо кмет, престанете да оправдавате официалния рекет, който упражнявате върху гра0жданите на София с измислени европейски практики. И когато изобщо говорите за практики, защо не следите, тези, които са добри за градската среда или улесняват придвижването и живота в столичния град?

Много Ви е двоен стандарта. Не може първо да вдигате цените, а след това да въвеждате нова система за таксуване, която да позволи таксуване за време или за разстояние. И нея дали ще я въведете – Божа работа.

Като ни замеряте непрестанно с европейски практики, бихте ли ми казали поставянето на автомобилни гуми или дръвчета от хората в огромните дупки по улиците, честа практика ли е в другите страни от ЕС? Практика ли е вместо да се ремонтират разпадащите се подлези, да опъвате ленти “Не преминавай! Опасно!” и те да стоят с години? В коя европейска столица е практика, гражданите да ходят по платното за движение, защото всички плочки по тротоара са счупени и когато стъпиш върху тях, те се обръщат и те залива събралата се отдолу вода? Най-вероятно е устойчива практика да не се мият улиците в градовете, което е част от причините за огромното замърсяване на въздуха, в едно с непрекъснато мръсните ни коли и обувки. Друга устойчива практика, която ми е много интересно от къде сте взели, е да се ремонтира една улица, след това да се разкопае, за да смени водопровода, след това да се ремонтира отново и да се затвори разбира се за енти ремонт на тротоарите.

Най-вероятно е практика, във Виена например, да оставите паметници на културата в града да се рушат и да стоят безстопанствени. Също така, сигурно е блестящ “европейски пример” да дадете цялата територия на централната градска част, в ръцете на частна фирма, която да събира такси за паркиране, без тези пари да отиват за подобряване на пътната инфраструктура. Мислите ли, че това изобщо е възможно да се случи някъде другаде?

Друга практика, която е много разпространена е тази, когато трябва да си запишем децата в детска градина, защото Вие уж строите всеки ден, а места няма никога. От къде, госпожо Фандъкова, усвоихте практиката, родителите да изкарват несъществуващи болести на децата си, за да имат предимство при записването им или да дават подкупи на директорките, които са вече доста богати хора?

Вместо да говорите за “европейски практики”, е време да спрете да крадете и да започнете да си вършите работата, за която сте избрана, т.е. да живея аз и останалите жители на Столицата, в която плащаме доста стабилни данъци, по-добре. И вдигането на такси не е решение на проблемите. Но Вие няма как да го знаете, защото не вземате решения, а изпълнявате заповеди. Това обаче няма как да продължи вечно. За една европейска практика, обаче мога да Ви гарантирам, че съществува. Тя е управляващите, които не си вършат работата и злоупотребяват с публични средства, да бъдат сваляни, а във Вашият случай и разследвани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уеишг

    1 0 Отговор
    Името на другарката /вси пак беше заместничка на с.шаренкова/ се изписва вече на английски - FUN DUCK, т.е. веселата патка по нашенски
  • 2 Carfen

    1 0 Отговор
    В наши дни щом строиш метродиаметри или просто "ремонтираш" уличната мрежа, значи си много по-успешен от предишните и се превръщаш в кметския Фандънкан Маклауд.
  • 3 Да ама не

    1 0 Отговор
    Да не забравяме да предложим за утвърждаване в ЕС много важна българска практика - безплатно пътуване с градски ( опция и за извънградски) транспорт на всички от цигански етнос и на едро габаритни граждани с лош поглед ...
  • 4 провинциалиста

    1 0 Отговор
    В цяла България е така, а в София се изливат най много пари от разни програми и средства от бюджета. В другите градове е много по зле, така, че бъдете щастливи и целувайте ръката на другарката, винаги може да стане и по зле. ;)
    Като искате градини да си бяхте стояли по родните градове, там е пълно с детски градини, празни и не се чака с месеци.
    Всеки предпочита да избяга, отколкото да протестира и да направи нещо по въпроса, най лесно е да избягаме и после да ревем.
    Слаб народ, слаба държава!

    Коментиран от #5

  • 5 onq c konq е отврат но понякога е прав

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "провинциалиста":

    Прав си, че е така, но можеш ли да направиш нещо?! Бият те, изкарват те психически нестабилен, купуват си една тълпа да крещи насреща, че си ненормален и никой не ти приема проектите... Ти стоиш, ама в тях са парите, шефовете са купени и те извозват под строй с автобуса цялата фирма да гласува за правилния човек... Каква промяна ще очакваш?! Гледат те насреща, пред очите ти те крадат и ти разправят "не сме ние". Ти просто не си попаднал на място, за да видиш какъв бой те чака! Нали за пари става дума, а ти им нарушаваш спокойствието и сметките. Ако не те разкарат или смачкат, другите също няма да ги слушат.
  • 6 onq c konq е отврат дори когато е седнал

    1 0 Отговор
    На всеки един провинциалист, отишъл в столицата, има двама провинциалисти евакуирали се от България. За съжаление...
  • 7 кроко

    1 0 Отговор
    Ми, на фандъкова европейските практики са същите, като на Борисов - корупция и закононарушения до дупка. И така, както "приятелите" на Борисов от Европа и САЩ му позволяват да си разиграва коня, защото има една удобна за тях позиция, така и Борисов ще подкепя Фандъкова и другите си кметове в краденето докато са му верни!