Last news in Fakti

8 Април, 2016 22:15 2 345 3

Кошмарът Brexit

  • дейвид камерън-
  • кошмарът-
  • brexit

Камерън се страхува от холандски ефект

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

След като Холандия гласува против договора ЕС - Украйна британският премиер прави всичко възможно, за да предотврати излизането на Великобритания от ЕС, пише в. „Стампа“. Холандският референдум, завършил с победа на евроскептиците, сплоти фронта Brexit – привържениците на излизането на Великобритания от ЕС – и предизвиква страх у Дейвид Камерън. До гласуването остават само три месеца. Британският премиер ще трябва да решава и друг въпрос, свързан с „панамските документи“. След няколко дена на слухове и полупровержения на Камерън се наложи да признае, че той и жена му Саманта са притежавали процент в офшорния фонд на неговия баща. Но Дейвид е продал процента си за 30 000 лири преди встъпването си в длъжност през 2010 г. Трудно е да се повярва, че с това скандалът ще приключи. Опозицията вече иска оставката му.

Камерън възобнови избирателната кампания, концентрирана върху референдума на 23 юни и прави опити да прогони страха, породен от холандското „не“ на договора ЕС-Украйна. Според евроскептиците холандското гласуване е отражение на недоволството на гражданите от ЕС.

Ще бъде по-добре ако Камерън вземе урок от референдума в Холандия. Той не трябва да допусне британският референдум да стане референдум за неговото управление. Покрай въпросите, свързани с данъчната дейност на неговото семейство, Камерън ще трябва да се занимава с кризата в стоманодобивната промишленост и да участва в полемика за новите съкращения на социалните разходи. С приближаването на референдума ще трябва да се брани срещу обвиненията, че е използвал държавни пари за „пропаганда“.

Има още един тревожен сигнал, свързан с активността на избирателите, пише „Стампа“. Според социологическите проучвания привържениците и противниците на излизането на Великобритания от ЕС са с равни позиции и премиерът трябва да е крайно внимателен. Ниската активност на избирателите ще е от полза на фронта Brexit, който е много повече мобилизиран и по-мотивиран. Ако иска да победи и да остане премиер Камерън трябва да убеди избирателите да гласуват, преди всичко младите хора, които са против излизането от ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Европеец

    2 0 Отговор
    Целият Европейски народ иска топли отношения с Русия! Холандците имаха възможност и го показаха защото при референдум и то честен ПЪКЛЕНИЯТ ПЛАН на сащ не работи! На всякъде другаде правителствата са притиснати до стената и вършат глупости по команда от Вашингтон въпреки мнението на народите си!!! Цяла Европа има нужда да търгува с Русия от това зависи качеството на живота и развитието ни!
  • 2 стоян георгиев

    0 3 Отговор
    нека се види как камеран реагира на обвинението за офшфорка и как реагира путин :)).тва са стандарти дето показват и как ще се развиват отношенията русия ес.

    Коментиран от #3

  • 3 Монго

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    Абе ти в час ли си? Къде е казано,че Путин има пари там? Ама нали на вуйна му стринка и по лелинкина линия имала пари,звачи са на Путин. А как реагира Б.Б за офшФорката му със Цветелинчето,помниши ма Десо? Ами Плевню и кипърските офшФорки? Как реагираха? Сетила се Деса за стандарт...