Last news in Fakti

9 Април, 2016 21:49 2 516 13

Строуб Талбот: Путин търси път към сътрудничество

  • путин-
  • русия-
  • запад-
  • конфронтация

Мисленето на руския президент е станало много по-прагматично

Строуб Талбот: Путин търси път към сътрудничество - 1
Снимка:АП/БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

 

Мика Хентунен, Yle, Финландия

Според последните данни на Централната банка на Руската федерация лошото време за икономиката на страната вече е преминало, но повод за радост въпреки това няма. Строуб Талбот, специалист по Русия, е на мнение, че мисленето на президента Путин е станало много по-прагматично и то по-често отпреди търси път за сътрудничество със Запада.

Строуб Талбот е един от най-авторитетните специалисти по Русия. През 90-те години той беше заместник-държавен секретар на САЩ и съветник по време на президента Бил Клинтън. „Аз много слушам и другите специалисти, в това число ръководителите на Финландия и много ценя техните знания за Русия“, казва Строуб Талбот в интервю за Yle.

По време на управлението на Борис Елцин Русия на няколко пъти бе на границата на краха. Бяха предприети грандиозни усилия по пътя на прогреса. „Путин върна стрелките на часовника с няколко часа назад. Не във всичко, но в много“, е на мнение Строуб Талбот. Според него санкциите, наложени на Русия, са подействали. Първо, защото те засилиха сплотеността и общата солидарност на страните от Запада. Второ, просто защото поставиха путинска Русия в тежки условия.

Украйна – причина и решение на проблемите

Според Талбот ситуацията в Украйна, която е истинската причина за въвеждане на санкциите, в последно време отиде под сянката на други проблеми. Решението за отказ от санкции трябва да се търси именно там. Толкова е просто в международната политика. „Решението на украинската криза може да пренасочи ситуацията в положително русло ако Русия действително започне да съблюдава условията на Минските споразумения“, казва Талбот. В сряда по време на среша с президента на Австрия в Москва Путин призна, че западните санкции нанасят сериозни щети на руската икономика. Последните показатели на икономиката е трудно да се разкрасят. „Вярвам че Путин също мисли практично. Той започна да забелязва и тъжните последствия от неговите решения, които е взел през последните години“, твърди Талбот.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 европеец

    2 2 Отговор
    Струва ми се че господин Талбот не е толкова голям експерт по Русия.

    Коментиран от #3

  • 2 американец

    2 2 Отговор
    Може да ти се струва всичко европеецо, но не ставаш...
  • 3 onq s konq

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "европеец":

    Големите експерти сте ВИЕ ТУКА дето твърдите, че Запада клякал на Русия.Щом обаче г-н Талбот си позволява да твърди че е ТОЧНО ОБРАТНОТО,значи не е никакъв експерт.
  • 4 Монго

    1 2 Отговор
    "Според последните данни на Централната банка на Руската федерация лошото време за икономиката на страната вече е преминало..."
    Да, ама на мен Деса ми каза, че рашъните ще фалират

    Коментиран от #5, #9

  • 5 стоян георгиев

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Монго":

    ти разкажи за събраните пари дето ги прокламираше преди няколко седмици.даваи да се посмеем.цитираи блумбърг .иначе лошото време за руската икономика идва тепърва ако не върнат крим .няма технологии няма рефинансиране,няма пазари с платежноспособни клиенти,но за сметка на това има по-големи разходи за отбрана ,по-малки за пенсии ,по-високи нива на безработица ,никви инвестиции в инфраструктура ,болници,училища...

    Коментиран от #6

  • 6 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Какво да ти разкажа, казах ти сама да го прочетеш в сп. "Блумбърг". Не като твоите фантазии- Афганистан настигнал по икономически ръст...Китай. Така ли беше Десо-поетесо?
    И стига ми се прави на мъж с този ник. Не забравяй, че аз съм от малкото, които са ти виждали ника с твоя снимка на аватара...

    Коментиран от #7

  • 7 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Монго":

    аз също съм виждал твоя снимка и кво?мишка безподобна!!!рошав утрепаняк дето ме плаши ,знаеш къде съм идваш и ще има джакузи и квото се сетиш,после ще станеш голям фен на родната полиция ,боико и т.н. омразни на теб люде.иначе ръста на афганистан е подобен на този на китаи.тва е абсолютен факт,както и е лъжа, че русия увеличава резервите си през 2015 година.

    Коментиран от #8

  • 8 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Не, не съм си пускал снимка. Ще ме видиш колко съм красив в джакудзито , тогава мишка ще викаш на друго, то е цял плъх, ама хайде от мен да мине да не те плаша мило...

    Коментиран от #11

  • 9 FR V

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Монго":

    Руското мекере се прави на умно!
    Путин си го закачи на снимка и я забърсвай от прах колкото искаш!
    Той е едно мазно ченге от КГБ, което мрази България и по тази причина не е оправдано някой да ми го хвали.

    Коментиран от #10

  • 10 Монго

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "FR V":

    Никой не ти иска мнението, за теб запомних-караш Хонда, сем. миниван и до думата мекере опира целият ти словесен репертоар...
  • 11 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Монго":

    идваи чакам те мишонке.иначе лъжеш като м...л,беше влязал веднъж през феисбука си и ти цъфна рошавата кратуна с очилата.като те видях се чудих как такъв като теб има толкова високо самомнение.нямаш ли огледала вкъщи?

    Коментиран от #12

  • 12 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Мило, нямам нито фейсбук, нито Туитър, влизам през gmail-а си. Аз съм сериозен човек. А ти спри с фантазиите. Едно джакузи с мен ще те направи мека и влажна, като голо охлюФФФче...
  • 13 кроко

    2 0 Отговор
    Ама, още ли не е фалирала Русия, бе?! Ееее, приемам залози за датата на която ще фалира Русия, така че добре дошли при мен, тролчета!