Last news in Fakti

2 Юни, 2016 08:15 23 274 36

Няма никакво "чудо", защо обиждат Пиронкова?!

  • пиронкова-
  • тенис
Няма никакво "чудо", защо обиждат Пиронкова?! - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Победата на Цвети Пиронкова над втората в света Агнешка Радванска единодушно бе обявена от журналистическото братство за ЧУДО!!!! В спортните редакции толкова ли не могат да проумеят, че по този начин принизяват успеха и, пращайки го в зоната на свръхестественото. Защо Цвети да не победи Агнешка?! Пиронкова е професионален тенисист не от миналата седмица. Била е десетки места по-напред в класирането. Всеки месец поне един от лидерите в този спорт, губи от състезател на 20, 40 или 100 места зад него. Но не – това е ЧУДО!!! Нормално. В страна, в която врачките са със статут на жрици и светици /на най-известната вдигнаха черква/ всичко ни се вижда свръхестествено, Божие знамение или проклятие.  „Цвети извърши подвиг!“, „Знаменит обрат!!!“. Своята роля за обрата изигра и рукналият дъжд, след който срещата продължи на другия ден, а Пиронкова по-бързо влезе в час. Всевишния ли прати купесто-дъждовната облачност над цветиния корт, за да разстрои клетата Агнешка?! Може и това да напишат. Цвети е достатъчно добра тенисистка, за да победи която и да е по веригата. защо забравяме, че в основата си тенисът все още е просто спорт, а после всичко останало. Стига чудесии. Западните ни съседи, сърбите, никога не биха обявили свое постижение за чудо, защото го смятат за нещо естествено. На тях самочувствието им може и да е в повечко, но така е по-добре, отколкото да се самопоставяме в миманса в очакване на някое чудо. Вижте ги къде са сърбите в колективните спортове, а къде сме ние. За Джокович въобще няма да говорим. Помните ли какво стана след лудото американско лято на 1994 г.?  Вместо да си кажем, че оттук натам каквото и да става, трябва да останем сред световния елит, ние бързо-бързо се примирихме, че това е „чудо“, което никога повече няма да се повтори и потънахме в алкохолна меланхолия. Веднъж в живота било. Дрън-дрън Така просто не става. Глуповатото напудряне на победата на Пиронкова, показва единствено, че сме приели ролята на втора-трета ръка спортисти, граждани и въобще народ, чиито тикви стават каляски само за една нощ, след която остава само тежък махмурлук.

До следващото „чудо“. И за да не забравим, че сме позиционирани на входа на Ориента и всяка подробност от личния живот на известните трябва да се огласи и превърне в сапунка, стана ясно, че Цвети стягала сватба този месец. И тристате хиляди евро, които спечели с класирането си на четвъртфинал, щели да и дойдат много добре за харчовете около церемонията. И парите на момичето наместиха. Няма прошка.  Превърнали сме се в златна територия за получаване на алтернативни отговори. Ако детето не се жени, звъним на импулсния телефон на маг Божур.

Той ще ни каже дали и кога. Ако нямаме доверие в здравната система, което не е лишено от основание, отиваме при билкаря бай Янаки. Ако ни е подгонил питбул и страхът е пропъдил съня ни, отиваме да ни леят куршум. Ако си счупим двата крака за три месеца или човекът на сърцето ни внезапно си събере багажа, отиваме при баба Гюлфие – тя ще провери дали завистливи съседи не са ни направили черна магия и ще контрира с бяла за любов. Да не забравите снимка на изгората, може и от фейсбук. Ако и някоя дрешка е забравила преди да се изнесе, вземете я на всяка цена. В някои краища на страната вече може и вуду-кукли да правят. Да не стигаме чак дотам, но поне можем да сложим червена скоба на крачето на домашния папагал – против уроки. А на рибките в аквариума да сипем светена вода. Да не сънуват акули. Това сме ние. Онези от парламента, дето ги псуваме денонощно, са част от нас. Избираме си ги ние. Тези, които купуват гласове, не са ли част от нас? А тези, които фалшифицират протоколи, да не би да са от пръстените на Сатурн? Все сме си наши хора. Затова не са извънземни и странните птици, които щъкат из църковните селения. Дядо Николай Пловдивски, прогоненият от столичния храм Дионисий и пр. божии наместници от ексцентричното крило на православната ни църква, също са част от нас – герои на нашето време. По-добре да не знаем изобщо, какви библейски сцени се разиграват из по-отдалечените епархии и планински обители. Според едно скорошно изследване, народът ни бил най-нещастният в Европа. За гостоприемството и трудолюбието отдавна имахме подозрения, а за приписваната ни мъдрост не можем да се позовем на достоверен източник, освен на народните приказки. Най-близо до смирението и вътрешната хармония можете да достигнете, ако сте депутат в опозиция, но за утеха разполагате със собствен ветропарк. Не носите никаква отговорност, а избирателят ви благодари за грижите, като ви плаща таксата „задължение към обществото“…

Бел.ред. Коментарът е писан преди мача за четвърт финал...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 stefan

    1 0 Отговор
    Да е жива и здрава и само на пред а ако някой хейтър се изкаже да го бара.
  • 2 Проветряваме потното място

    1 0 Отговор
    Много хубава снимка - искаме още такива!
  • 3 др Джекил

    1 0 Отговор
    Стефчо, илитерат небесен, "на пред" се пише слято! НАПРЕД!

    Коментиран от #4

  • 4 бай кавал

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "др Джекил":

    браво на теб илитерат небесен...... пише се ГОРКАТА, а не горцата ! аман от псевдо българи !
  • 5 123

    1 0 Отговор
    Въпреки, че статията минава от спорта в политиката, психологията, горе-долу е ясно посланието. Аз също се дразня за "чудото" на Цвети. Ами не е чудо...за нея. Не и е за първи път на Цвети да бие и №2 и №1 и там по веригата. Тя не е лош тенесист, има опит, отдавна е в спорта и все пак е една от малцината които успяват да стигнат от квалификации до купа.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 незнайко

    0 2 Отговор
    ГОЛЯМА, ПРАЗНА ОТ СМИСЪЛ СТАТИЯ. И Пиронкова и Димитров си могат до толкова. Времето минава и се остарява. И да, наистина това беше ЧУДО.
  • 8 манол

    2 0 Отговор
    Отново точно в целта. Добри размисли! Браво!
  • 9 Лонната кост

    2 0 Отговор
    И мен ме кефи снимката - барнах си я с една прграмка и сега ме кефи още повече.
  • 10 Капота

    2 0 Отговор
    От къде земахте таа снимка !??!? Сигурно е една на 1 милион !! Ето това е чудо, от 1 милион снимки точно тази да видим
  • 11 Панти Джоб

    2 0 Отговор
    Роската може само да завижда, че не я е намерил по-рано тая снимка.

    Всички сме много доволни от написаното и показаното.

    Искаме статия и за отбора ни по художествена гимнастика - благодарим!
  • 12 МИЛЕН ГАНЬОВ

    2 0 Отговор
    ДО АВТОРА НА СТАТИЯТА, Г-Н ГАНЕВ, МОЛЯ ПРОМЕНЕТЕ СНИМКАТА. МЕКО КАЗАНО ПРОСТАШКО Е ТОЧНО ВИЕ ДА Я ПУБЛИКУВАТЕ. ИМА СИ ДОСТАТЪЧНО ДРУГИ САЙТОВЕ ЗА ПОДОБНИ СНИМКИ. ЕФЕКТА, КОЙТО СТЕ ЦЕЛИЛИ С ПУБЛИКУВАНЕТО Й ВЕРОЯТНО Е ПОСТИГНАТ, НО КЪМ УВАЖЕНИЕ НА НАШАТА СПОРТИСТКА, ИЗПЪЛНЕТЕ МОЛБАТА МИ. БЛАГОДАРЯ!
  • 13 пипалот

    2 1 Отговор
    ЕЕЕ МАХНЕТЕ ТАЗИ СНИМКА,СТИГА ПРОСТАЩИНИ,СРАМОТА МОМИЧЕТО Е ТОЛКОВА СВЯСТНО А ВИЕ Я ИЗКАРВАТЕ ЛЕКА ЖЕНА В ЕРОТИЧНА ПОЗА
  • 14 Гоуст

    2 0 Отговор
    От една страна не е чудо, защото в женския тенис нищо не се знае
    От друга е голямо чудо. Пиронкова не е от вчера както се написали, но е в адски слаба форма - вече е извън топ 100. Падаше със сет и 3:0 .т.е мачът беше протоколен и то срещу 2-рата в света
  • 15 Между редовете

    2 0 Отговор
    Баси нагляра, как тънко манипулира хората и се опитва да омаловажи успеха на Цвети, прикривайки се зад загриженост и добронамереност.Ех, наивни хора, кога ли ще започнете да четете между редовете.Като добавим към всичко това и снимката, която е прикачил, картинката напълно се изяснява, типичен българофоб, който знае как да манипулира.
  • 16 Между редовете

    2 0 Отговор
    За всяка една победа на Кубрат, Цвети и други достойни българи над най-добрите в света, ще се радваме, ще пишем навсякъде за нея и ще я помним, колкото и да не се харесва това на някои хора!
  • 17 чирак

    2 0 Отговор
    Нали знаете защо дявола в ада на българският казан е дебел?Щото сами се дърпаме надолу.
  • 18 Ивайло

    2 0 Отговор
    До Г-н Милен Ганев,
    Цвети е хубаво момиче ,но имай малко уважение и смени тази снимка.Ако е някоя поп-фолк звезда щеше да е супер.
    Бъдете" професионалисти"...
  • 19 асдафафа

    0 0 Отговор
    дреме ми на шушляка за Цвети
  • 20 Morgoth

    2 0 Отговор
    Да не я обиждаме като говорим за чудо, а да я обидим като и покажем гащичките все едно е някоя чалгаджийка.
  • 21 Сульо

    0 1 Отговор
    Не стига че е изтипосал таз тъпа снимка, ами една камара глупости написал. Ганев, ти си срам за нацията.
  • 22 Mercedes-Benz

    1 0 Отговор
    В държавата където всяка година едва ли не се "празнува" 4-тото място на световното по футбол през 94-та, където се радва на 4-то място в евровизия, където възхваляват бронзови медалисти, че едва ли не са покорили света, където се радват на увеличение с 2.50 на пенсията и гласуват за качилите я, няма как да се оправи това племе. НИСКИ СТАНДАРТИ, ВОДЯТ ДО НИСЪК СТАНДАРТ НА ЖИВОТ И РЕЗУЛТАТИ!
  • 23 Mercedes-Benz

    1 0 Отговор
    В държавата където всяка година едва ли не се "празнува" 4-тото място на световното по футбол през 94-та, където се радва на 4-то място в евровизия, където възхваляват бронзови медалисти, че едва ли не са покорили света, където се радват на увеличение с 2.50 на пенсията и гласуват за качилите я, няма как да се оправи това племе. НИСКИ СТАНДАРТИ, ВОДЯТ ДО НИСЪК СТАНДАРТ НА ЖИВОТ И РЕЗУЛТАТИ!
  • 24 ятвнятвявяв

    0 0 Отговор
    Много се превъзбудил този. Просто агнешката имаше слаб ден иначе всеки друг път ще си я отнесе за час.
  • 25 onq s konq

    1 0 Отговор
    НА ПИРОНКОВА И СЕ ВИЖДА ПАТКАТА!
  • 26 лъва

    1 0 Отговор
    Тя перфектна катерица има ве!!!
  • 27 той

    3 0 Отговор
    мноо тъпа статия. се едно некой фес я е писал. а Цвети си е супер.
  • 28 лъва

    2 0 Отговор
    Не знам да ли видяхте ама катерицата и се вижда !!!
  • 29 охох

    1 0 Отговор
    ах, колко си прост
  • 30 лъва

    1 0 Отговор
    Тва кво ли има под гащичките и може да има втора катерица ха ха хаХААААААААА!!!
  • 31 тони

    1 0 Отговор
    Кой пък точно я е обидил? Момичето е сред 100те най-добри тенисистки на планетата, който може да се похвали, че е сред стоте най-добри в професията си да се обади.
  • 32 Тесларкова

    1 0 Отговор
    Значи Пиронкова я обиждат, пък едни други спортисти от фразата - Господ е българин не се обидиха?Днешната младеж много обидчиви бе!?
  • 33 Steve

    1 1 Отговор
    Алоооо, администратора! Махни тази снимка, не ти ли е неудобно, спиш ли??? Излагате момичето!!!!!!!!!

    Коментиран от #35

  • 34 rmv

    1 0 Отговор
    Прозаичната истина е, че медиите ни са толкова зле, че се чудят какво да напишат.
  • 35 Лъчо

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Steve":

    Защо да я излага? Тя е красива жена и всичко и отива дори и неудобните пози !
  • 36 onq s konq

    1 0 Отговор
    Патката и е перфектна!